[]

Sosyal yardımlaşma projesi düşünecek olsanız?

Türkiye'de veya dünya'da, henüz pek yapılmamış ama yapılmasında fayda olabilecek bir sosyal yardımlaşma projesi düşünebildiniz mi hiç?

Bunlar genelde ihtiyaçtan doğar aslında(EvimEvindirVan gibi), yine de sormak istiyorum.

Bir sosyal yardımlaşma projesi düşünecek olsanız, bu ne olurdu?

Teşekkürler.

 
Görme özürlüler için sesli kütüphane oluşturulabilir. Çok çok az var diye biliyorum böyle bir şey. Gönüllüler okur ve upload edilir bir siteye vs.


  • aglak adam  (16.11.11 22:40:32) 
eğer yukardakine benzer bir proje yapmak isterseniz boğaziçi üniversitesine bekleriz. sesli kütüphane oluşturuyoruz =)


  • fakyoras  (16.11.11 23:05:45) 
var bikaç tane:) her ticari girişim procemin yanına bi sosyal sorumluluk procesi monteliyorum. ilki de çok yakında hayata geçicek. bi facebook uygulaması. bi haftaya hazır. zaten burdan sorucam fikirleri.
onun dışında yemekismaliyorum.com'u aldım ama daha bişi yapmadım.
cocacola'nın kırmızı kasa kampanyasının sos. sor. hali de güzel olabilir. yani her xx ürünü aldığında içindeki kodu web sitesinden giriceksin ve atıyorum 20 kod girildiğinde bir tekerlekli sandalye bağışlanıcak ya da bi ağaç dikilicek fln. ağacın görseli flu olcak önce. 20 kod tamamlandığında netleşicek fln.
barlarda unutulan eşyaların toplanıp bağışlanması procem var. stickerlar hazırlancak, üzerinde 'burada unuttuğunuz eşyalar ihtiyaç sahiplerine bağışlanacaktır' yazıcak ve kampanyaya dahil barların kapılarına yapıştırılıcak.
öğrenciler için var bişi. bi de ev kadınları için. ve çocuklar tabi. ve hayvanlar doğa fln.
sosyalsorumlulukvakfi.com'u aldım bu işler için.
  • jimicik  (16.11.11 23:12:01) 
@aglak adam, fakyoras

Düşünceniz çok güzel, Ankara'dayım ama bunun olurunu düşüneceğim kendimce. :)

@jimicik

Hocam, tebrik ederim, anladığımız kadarıyla müthiş işler yapmışsınız biz otururken. bir yardıma ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim. sanıyorum başka fikirler beni bulacak, öyle hissediyorum.

Cevaplar için teşekkürler..
  • hiperaktifmanyetik  (17.11.11 11:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.