[]

Behzat Ç neden bu kadar popüler oldu?

Nedir bu Behzat Ç furyası arkadaşlar?

Bir saniye bile izlemedim. Ama merak ediyorum. Görüyorum ki çok tutulmuş ve popüler bir dizi. sineması da çıkmış. Hakkında tek bildiğim kafamda kalmış olan "bir ankara polisiyesi" sloganı. Söz gelimi arka sokaklar da bir polisiye dizi. ama bunun yüzde biri kadar tutmadı.

Hatta Deli yürek, Kurtlar Vadisi ve Ezel'den daha popüler oldu galiba bu. Bunu neye bağlıyorsunuz? Nedir bu diziyi özel kılan?

teşekkürler.

edit: merak ediyorum derken diziyi değil, neden tutulduğunu merak ediyorum.

 
valla ben bu kadar merak ediyor olsam izlerdim olayı ne diye.


  • zgrydn  (13.11.11 13:04:32) 
başroldekilerin rol yapmıyormuşçasına başarılı olması. eve girerken çıkarılan ayakkabılar, hayaletin koltukta otururken ayağıyla dürtmeleri v.b bildiğin ev ortamı. kamera konmuş gibi, böyle şeyleri görmüyorduk önceden. onun dışında önemli noktalarda polisin içindeki teşkilatlanma vurgulamaları ve hrant dink v.b yine kanayan yaralara değinmeleri.


  • xenophobe  (13.11.11 13:05:30) 
Adamlarin performansi ilk bolumden son bolume kadar ayni. Gercekci.hani diziye senaryoya alistikca daha iyi oynama durumu yok.

Ustlleri,baslari,konusma usluplari cok halktan. Satafatli evleri, kahvaltiya kokteyl elbisesi ile inenleri de seviyor halk.ama bunu da sevdi. Gercekci buldu,samimi buldu.

En buyuk etken tabiki basrol oyuncusunun performansi,sempatiklligi,karakteri.

Senaryo,kurgu cok iyi. Cekimler cok iyi. Olay orgusu,duygularin yansitilmasi cok iyi.

La.
  • mahnita  (13.11.11 14:07:50) 
xenophobe'un dediği gibi hrant dink cinayetini neredeyse birebir ele almışlardı. ileriki bölümlerde birebir olmasa da ahmet şık ve nedim şener'e de kuvvetli göndermeler oldu. kadına yönelik şiddeti de bir bölümde çok kapsamlı işlemişlerdi, sol siyasetin karşılaştığı baskılar da bölümlere yayılmış bir biçimde işleniyor. bunların yanında hiçbir resmi kurumu cici gösterelim, hani "arada çürükler de var ama aslında iyi bunlar" diyelim çabası yok. yani bana batmadı hiç böyle bir şey.

başröller de kahramanlaştırılmıyor. herkesin kendine özgü öküzlükleri, hayvanlıkları, cinslikleri var. ve oyunculuk birinci sınıf. bence bu sırayla olmak üzere, behzat, harun, hayalet ve akbaba gerçekten çok iyi oynuyor ve karakterleri çok gerçekçi.

bir sürü detay var dizide ve bunları yakalayıp eğlenmek izleyiciye kalıyor, hiçbir şeyi gözümüze sokmuyor. hani "subtle" denir ya ingilizcede, işte öyle öğelerden çok var. illa aman hiçbir şeyi kimse kaçırmasın diye bağıra bağıra anlatmıyorlar her şeyi.

her bölümün kendi polisiye hikayesinin arka planındaki, dizinin ana hikayesi çok güzel, adım adım, acele etmeden ama çok iyi bir devamlılıkla işleniyor.
  • in memory of botvinnik  (13.11.11 14:19:00 ~ 14:20:36) 
türkiye'de olmayan bir şeyi yaptığı için başarılı oldu. nedir bu?
"muhalif olma"
muhalif oldular. her konuya, haksızlığa, yolsuzluğa değindiler. hrant dink'ten tut, emniyet içindeki fetoşculara kadar, komünistlere yapılan polis işkencesine kadar, polisin birbirinin kuyusunu hem kazıp hem de nasıl yeri geldiğinde kollamasına kadar her şeyi ekrana taşıdılar. tabi bu içerik kısmı. bu içeriği destekleyen şahane oyunculuklar, ve şahane hikaye de cabası. bir de yazarları da sıkı ekşici, devamlı takip ediyolar eleştirileri ve nabza göre şerbeti de iyi veriyolar.
  • rentts  (13.11.11 14:23:53) 
bence dobra ve samimi olmaları.


  • surlefil  (13.11.11 14:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.