[]

Nikon D40X ve Nikon 18-55 AF'yle İlgili Olarak

Leydiz en Centilmını,

Yakın zamanda uygun fiyata Nikon D40X fotoğraf makinası aldım. Fiyatının uygun olmasının sebebi beraberinde gelen objektifinin (Nikon 18-55mm AF) body'ye bağlantı yerinde ufak bir kırık olması. Makinenin, objektifin işleyişinde hiç bir problem yok ancak objektifin body'ye tam olarak oturması için objektifi makineye bastırarak kullanmak gerekiyor.

Takdir edebileceğiniz gibi bu iş böyle gitmez! Ya yeni bir objektif alacağım, ya da ufak bir masraf yapıp objektifin body'ye oturan kısmını birisine değiştirteceğim veya parçayı kendim temin edip değiştireceğim.

Kırık olan yerin fotoğraflarini ekledim. Bu parçanın değişimini nerede, nasıl yaptırabilirim? Bu parça nerede satılıyordur? Şu an Ankara'da ikamet etmekteyim. Bu parça sadece İstanbul'da satılıyorsa parçayı temin etmemde bana yardımcı olabilecek birisi var mıdır acaba? (İlla ki İstanbul'a gelmem gerekiyorsa o da kabul).

Eğer bu parçayı değiştiremezsem yeni bir objektif almak durumunda kalacağım. Tekrar 18-55 mi almamı önerirsiniz? (Fiyat olarak 300 YTL'nin üstüne çıkmak istemiyorum. Doğa, börtü böcek ağırlıklı fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum)?

Yardımlarınız için teşekkürler. Güç sizinle olsun.

Ayrıyetten; şu mübarek fasiliteyi düşünüp edip, düşünmekle de kalmayıp yaratarak insanlığa büyük hizmeti dokunan compumaster'a sayısal loto çıkması en büyük dileğimdir.

 
oncelikle gecmis olsun. ilk goz agrim minolta'da 2 objektifi cope attim ayni sorun yuzunden. ama iciniz rahat olsun benim objektiflerim eskiydi ve yedek parcalari artik uretilmiyordu. nikon'un kesin vardir. eger aceleniz yoksa istanbul-sirkeci~ hayyam pasajinda tanidigim bi kac yer var, bi hafta icinde yolum duser diye tahmin ediyorum. sizin icin sorarim. en azindan parcayi istanbul disinda temin edebilecek bir yer varsa bilgi alirim.
eger parcayi bulursaniz bence kendiniz degistirmeyi denemeyiniz, o vidalari cikarip takmak icin degisik ekipmanlar kullanilmakta, objektifin fiziksel yapisini bozup netleme-zoom vs fonksiyonlarda bozukluk ortaya cikmasi soz konusu olabilir. tedbirli olmakta fayda var. en azindan ankara'da yetkili servis varsa montaj konusunda bilgi alin, bozarlarsa da onlar bozsun (gerci garantisi var mi yok mu bilmiyorum..)
*nikon objektifleri ile ilgili bilgim pek yok o yuzden ikinci sorunuzu diger arkadaslara biraktim..
*ha bi de eger yeni objektif almaya karar verirseniz body-bayonet montaj kisminin metal olmasina dikkat ediniz, eger fiyat farki yoksa o model objektif aliniz efenim. ayni sorun ilerde tekrarlayabiliyor.
  • paradoxical  (30.06.08 23:39:45 ~ 23:40:53) 
bende var o parca. mail adresi gonderebilirsen resmini bi gondereyim. begenirsen parcayi da gonderirim..


  • muhibby  (01.07.08 02:23:45) 
tamir olabilecek bir şeyse, sirkeci hayyam pasajinda tamir ettirebilirsiniz. sanirim en uygun fiata orda yapıyorlar.
18-55 objektif kullananlar memnun genelde. ama doga börtü böcek macro fotograflar cekecekseniz diyaframı daha açık 17-70mm (f2.8-4.5)sigma objektifi tavsiye edecegim size.yaklasık bir yıldır sorunsuz olarak kullaniyorum.

www.macrofoto.com.tr
  • kirmizimavimor  (01.07.08 13:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.