[]

dikkat eksikliği tanısı

kardeşim 11 yaşında, beşinci sınıf öğrencisi. galiba dikkat eksikliği var. nasıl tanı konulur? psiyatriye falan mı götürülür?




 
  • compadrito  (04.11.11 10:19:12) 
o muhtemelen sadece aklini vermedigi ve gönülsüz oldugu icindir. cünkü add tanisi 11 yasa kadar beklemez konmak icin, en gec 7 yasinda kendini gösterir. (git: 322380) bu tip sorunlari beraberinde getirir. kavga cikarma, göz temasinda bulunmama, bazilarinda ögrenme güclügü bazilarinda normalden daha hizli ögrenme demektir. saglikli iletisim kuramama, biriyle konusrken cumleyi yarida birakip baska bir seyle ilgilenmeye baslamak demektir. imali, metaforlu cümleleri algilayamamaktir. kardesimde de benzer durum vardi, ilk 2 gittigimiz pedagog ablasinda var kesin onda da vardir dedi, sonraki gittigimiz 2 pedagoga benden bahsetmediler, dikkat eksikligi tanisi koydular gene de. cocugun tek derdi ilgi eksikligiymis halbuki. dedigim gibi sonra gereksiz bir tedaviye girip para kazanmak amacli cok sahtekar var piyasada. add güzel bir hayat formu degildir, herkese bu yaftalamayi yapmayin. dedigim gibi muhtemelen sadece ilgi eksikligidir onun ki. yoksa bu yasa kadar iyi cikmis. bazi mal pedagoglar hemen ^evet, cocugunuzda dikkat eksikligi var^ diyorlar, agizlarini yamulta yamulta, döverim ben onlari. hatta hepten mal olanlari ilaci basiyorlar yavrucaga. sectiginiy kisinin iyi bir pedagog olmasina özen gösterin.psikiyatriye degil hem, pedagoga götüreceksiniz. türkiye'deki kadar cok mal ve para göz psikiyatr, pedogag, psikolog ve türevlerini de ben hic görmedim baska yerde.


  • yvonne  (04.11.11 10:55:16 ~ 10:56:42) 
çocuk psikiyatrına gidilir, aileden öykü alınır, çocukla konuşulur, bazen okulda öğretmenin yazdığı değerlendirme mektupları olur, varsa o da getirilir, çocukla konuşulduktan sonra doktor tanıyı koyar, tavsiye ile birlikte dikkat artırıcı ilaç verebilir ki öyle uyutan ilaçlar falan değil onlar, ilerleme sağlanmasına katkıda bulunuyor. maddi duruma ve çocuğun sağlık durumuna göre sonraki seanslar belirlenir ya da yeni bir seans olmaz. durum çok ağır değilse en azından ikinci bir kontrol seansı olacaktır.
istanbul'da iseniz yönlendirebileceğim uygun ücretli bir doktor var. mesaj atarsanız yönlendirebilirim. geçmiş olsun.

  • 9kuyruklukedi  (04.11.11 13:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.