[]

ataturkiye'nin annesinden tüm ekşi camiasına bir rica

malumunuz üzere değerli arkadaşımız ataturkiye nickli arkadaşımızı (gencay ozan birdal) geçen hafta kaybettik. her ölüm erken denilse de bu ölüm gerçekten de erkendi. üzerimizdeki şoku henüz atlatamasak da kabullenmemiz gerektiği aşikardır.

hatırlarsanız daha önceden açtığım ve cenaze namazı ve defin ile ilgili duyurumda (git: 318942) not olarak annesinin ekşi sözlüğe karşı tepkili olduğunu ve mümkünse sözlükten olduğunuzu belirtmemenizi rica etmiştim. bu konu ile ilgili ssg dahil çok fazla kişiden mesaj almama rağmen cevap verecek durumda olmadığımdan yanıtsız bıraktım. konu kısaca şu şekildedir;

ozan, uzun süredir afyon kocatepe fizik bölümünde okuyor ve uzun süre okula gitmiyordu ve bu sene itibarı ile de okulu bırakma kararı almıştı. okula devam etmemesinin sebebini ise annesi ekşi sözlük ve duyuruda çok fazla vakit geçirmesi ve buna bağlı olarak okulunu ihmal etmesi olarak görüyordu. bildiğiniz üzere ataturkiye aynı zamanda da kondüktörlük görevini de yürütüyordu ve bunda haklılık payı olduğunu da gözardı etmemeliyiz. annesi dünya tatlısı bir insandır ve normal bir ebeveyn gibi biricik oğlunun okulunu her şeyden önce tutmaya çalışmıştır. dolayısı ile sözlüğün yapısına vs bir tepkisi yoktur. playstation’a ne kadar tepkili ise ekşi sözlüğe de o kadar tepkilidir yani. ben biraz da ince düşünerek bu uyarıyı yapmış olsam da cenazeye gelen bir çok ekşi sözlük yazarına çok iyi davranmış o en acılı halinde bile onlara tek tek sarılarak acısını dindirmeye çalışmıştır. şu anda da bana söylediği oğlundan geriye sadece arkadaşlarının kaldığı, ne kadar çok arkadaşını görürse o kadar sevineceği şeklindedir. çünkü ozan’ın ekşi sözlüğü ve duyuruyu dolayısı ile oradaki insanları ne kadar çok sevdiğini çok iyi bilmektedir. ozan’la görüşemediği zamanlarda bile onun hasreti ile açtığı duyuruları yazdığı yazıları takip etmekteydi ki bundan sonra daha da çok okuyacaktır eminim. bu duyuruyu da okuyacağı için yazılarınıza dikkat ederseniz sevinirim, çünkü taziye defteri gibi duyuruyu soru şeklinde açıyorum.

sizden ricam (ki annesi bilge hanımın ricasıdır), eğer imkanınız varsa annesini şahsen ziyaret etmenizdir. sizi tepki ile değil hasretle, özlemle beklemektedir şu anda. çünkü geriye artık sadece anıları, fotoları, yazıları ve siz ekşi sözlük-ekşi duyuru kullanıcıları kaldı. lütfen bu duyuruyu ciddiye alıp kendisini ziyaret ederseniz, kendisini çok ama çok mutlu edeceksiniz emin olun. kendisinin izni ve isteği ile adresini de buraya yazıyorum.

edit: önemli bir uyarı üzerine adres bilgilerini kaldırdım. gitmek isteyenler aşağıdaki numaramdan arar veya çağrı bırakırlarsa yönlendireceğim.


0532 646 9887 (hayrullah)
moderatörlerden ricam duyurunun mümkün olduğu kadar üstte kalması.

 
vefat ettiği gün hem sözlük hem burada haberini aldım, bugüne kadar hiçbir vefat eden yazar için bu kadar çok üzülmemiştim. Açıkcası o gün annesinin tepkisinin de ground'ın yazdığı nedenden dolayı olduğunu tahmin etmiştim. çok üzüldüm ben, annesi bilge hanım burayı da takip ediyorsanız eğer, buradaki çoğu insan ataturkiye ile tanışmamış olabilir ama sanal da olsa samimiyetler, duygular gerçek, ben şahsen tanışmamış olsam da çok çok üzüldüm, sizlere de sabır dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok, 3 ay önce yakın bir akrabamızı da biz kaybettik (25 yaşında) acınızı az biraz da olsa anlıyoruz, allah yardımcınız olsun. dostumuzun da mekanı cennet olsun, huzur içinde yatsın.


  • alchemistt  (31.10.11 16:31:14 ~ 16:34:25) 
Gencay'ın birkaç yıl önce sık takıldığı başka platformlar da vardı, bizler bu yaştaki gençlik için belki gerçek hayattaki dertlerimizden bir nebze uzaklaşma, fikrimizi daha özgür ifade etme olanağı buluyoruz internet ortamında. oğlunuzun da kabına sığmayacak düşünceleri vardı, onları buralarda insanlara açması hâliyle normaldi. Bilge hanım lütfen buraya ya da bize tepkili olmayın, acınızı binlerce kilometre öteden paylaşıyorum. Ben Gencay'ın eski arkadaşıyım, geçen yıla kadar sık sık telefonla konuşurduk. hatta sizin hakkınızda, o her afyon'a dönüşünde neler hissettiğinizi gencay'dan çok kere duymuştum. her ne kadar sizi ziyaret edemeyecek kadar uzakta olsam da(ne yazık ki yurt dışında yaşıyorum) okuduğunuzu düşünüyor, Allah'tan sabırlar ve baş sağlığı diliyorum. canım arkadaşım ışıklar içinde uyusun.


  • julieta  (31.10.11 18:19:10 ~ 18:19:49) 
kendisini tanımaz etmezdim, ama duyuru ortamından gözümün alıştığı isimlerdendi. yardımseverdi, tatlıdilliydi. gerçekten de üzüldük.

edit: uzun uzun yazmayı hiç beceremem, becerememişim de. seviyordum ben tanımasam da, üzüldüm de hakikaten. belki de hiç tanışmadığım ama ölümüne en çok üzüldüğüm insan diyebilirim. adaşımmış aynı zamanda.

istanbuldayım, aksi halde yüzyüze annesine baş sağlığı dilemek isterdim. gidenler olacak, yerime iki cümle fazladan konuşurlarsa sevinirim.
  • ozzpwnz  (31.10.11 18:45:57 ~ 19:57:01) 
şahsen tanımadığım ama nickini çok iyi bildiğim (duyuru ve sözlükten) biriydi...yaşının bu kadar küçük olduğunu bilmiyordum, sanki daha büyükmüş gibi canlandırmıştım. zamanı geri almak mümkün olsaydı da, son duyurularına denk gelip biraz ilgilenseydim, anlamaya çalışsaydım. anneciğine sabırlar diliyorum. istanbul'da olduğum için uğrayamıyorum yanına ama sevgilerimi iletirsen memnun olurum.


  • african rain  (31.10.11 19:52:21) 
Gerçekten çok şaşkınım şuanda allah'dan rahmet diliyorum kendisine ve ailesinede sabırlar... Keşke izmir'de olabilseydim de acısını paylaşabilseydim inşallah bir gün nasip olur.


  • mavi kız  (31.10.11 20:08:51) 
Allah rahmet eylesin ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum...


  • semson  (31.10.11 21:54:53) 
daha uzun yazmak isterdim fakat duyar duymaz şok geçirdim, çok üzüldüm. Bu kadar genç bir arkadaş olduğunu da bilmiyordum açıkçası. Kendisi ile mesaj vasitasiyla yaptığımız kısa diyalogtan beyefendi bir insan olduğu izlenimi almıştım. çok çok üzgünüm.... Tüm aileye sabır ve baş sağlığı diliyorum.


  • les  (31.10.11 22:48:34 ~ 22:49:53) 
Şimdi gördüm çok üzüldüm , nur içinde yatsın , allah anneciğine sabır versin.


  • layer26  (31.10.11 22:54:53) 
ben de sadece burdan adına aşinaydım ama birkaç şey söylemek istedim... bir kere son derece yardımsever bir insandı, hayatta bence en önemli şeylerden biri budur. bir insanın diğerine ettiği karşılıksız, beklentisiz yardım. benim yaşlarıma yakın olduğunu sanıyorum, insan sanki tanımasa da etmese de, bir arkadaşını kaybetmiş gibi hissediyor. çok yakınını kaybetmiş biri olarak, tabi ki asla bir anneyi tam anlayamasam da, yakın hisleri yaşadım ve insanın hep güzel hatırlaması, hep sohbetlerinde yaşatması, sevgisini kalanlarla paylaşması en güzel yol diye inanıyorum acıyla baş etmede. bol sabırlar diliyorum herkese.


  • pasiflora  (01.11.11 09:59:29) 
ben onun üniversiteden arkadaşıyım yani bire bir tanıyorum hatta bu geçtiğimiz yaz çok beraber oturduk hala inanmış değilim bu üzücü olaya evet okulda derslere girmiyordu ama girmesi için çok mücadele ettim bende üniversiteyi çok zorlukla bitirdim ve aynı bölümdeydik gencay la ne kadar ısrar ettiysem de başaramadım hep akıl verdiğimizde bizi terslerdi akıl vermemizi istemezdi evde tek başına kalıyordu bir ev arkadaşı almasını söyledik yanına ama yok bizi dinlemedi tüm zamanı varsa yoksa ekşisözlük bilmiyorum ekşisözlük onun için iyi bir uğraşmıydı kötü bir uğraşmıydı kavrayamıyorum ama böyle bu duruma gelecek kadar nasıl bir olay gelişti aklımda almıyo acıkcası yurt dışına gideceğini söylüyodu ama oda olmamış bu ölümü hak etmedin gencay kardeşim nur içinde yatt


  • deryadeniz11  (01.11.11 10:21:44) 
Duyuru'da en spesifik yardımı bana yapmıştır herhalde, bir msajla hiç tanısmıyorken, Afyon'dan kalkıp yine Afyonun bir ilçesine gitmiş, emanetimi yerine ulaştırmıştı.

Sonra karşılıklı olarak birbirimize başka yardımlarımız olmuştu, hatta maddi bir takım şeyler hiç konu bile edilmemişti.

Ara sıra konuşurduk, her olaya çözümsel yaklaşırdı, sıkıntılı oldugu belliydi, ama hepsinin üstesinden gelmek için çaba gösteriyordu.

Çok üzüldüm.
  • tcyx  (01.11.11 10:36:59) 
sözlükte takip ettiğim, yazılarını ve onurlu duruşunu çok sevdiğim yazarlardandı sevgili Gencay. Bu kadar genç olduğunu bilmiyordum. Olgun, tutarlı ve duyarlı bir insandı. gerçekten çok üzüldüm. Bir anneyim ben de, evlat kaybeden dostlarım oldu, yaşayan bir insanın en büyük sınavıdır bence. Sevgili anneciğini Onurlu ve duyarlı bir evlat yetiştirdiği için kutluyor, kendisine yaradanın sabır ve metanet vermesini diliyorum.


  • kizilkedi  (01.11.11 12:21:25) 
Annesini ozan gibi bir evlat yetiştirdiği için tebrik ederim.
Bende ekşi duyuru'dan tanırdım kendisini. Vefat ettiğini duyduğumda üzüldüm gerçekten.

  • Pukay  (01.11.11 12:32:41) 
ben ekşi sözlükte yazmıyorum.
yazar değilim artık.
Ama duyuru'ya girerim, soru sorar, yanıt veririm.
üşenmedim, girip tek tek baktım, bugüne kadar sorduğum herhangi bir soruya gencay kardeş yanıt vermiş mi diye, hiç denk gelmemişiz. önemli de değil zaten.
bir gün bana da ekşi sözlükte 2-3 bytelık "ad delikan76 soyad" diye bir satır ekleyecekler. sıra bir gün hepimize gelir, gelecek.
al-i imran 185 eninde sonunda bizim hikayemiz de olacak.
bu gibi platformlarda iz bırakmak, hele hele gencay kardeş gibi iyi hatırlanan ve kalabalıklar için izler bırakan birisi olabilmek büyük şans, büyük bir devlet.
bizler şu anda, aslında, kardeşimiz için ikinci bir cenaze töreni yapar gibiyiz. buradaki her bir satır, her bir ayrı kişinin yazısı, her bir anı, her bir paylaşım, o törenin, omuzlara alınan nicki taşıyan ayrı bir insan gibi adeta... annesi de zaten bunun olabildiğince fazlasına şahadet etmek istiyor olsa gerek, geriye dönük beraber geçirilememiş zamanı giderebilmek gibi bir konu bu internette, anladığımı sanıyor ve katılıyorum. ekşi sözlük camiasından ebediyete giden kişilerin yakınlarının bazılarının bu gibi bir şansı olacak. inşallah bizlerin de olur.
sonuç itibarı ile ekşi sözlükte taziye yazamayacağımdan buradan kendisine allah'tan rahmet, başta annesi olmak üzere tüm arkadaşlarına ve ekşi sözlük camiamıza baş sağlığı diliyorum.

başın sağolsun anneciğim.

delikan76
  • delikan76  (01.11.11 13:35:12 ~ 13:38:15) 
duyuruda yeniyim.. sözlüğe zaten hiç girmemişimdir.. bir kişi hariç, öyle kimseyide tanımam duyuruda.. ''ataturkiye'' ile ilgili herşeyi hemen hemen okudum, son 2 saattir bununla meşgulüm.. açık konuşmak gerekirse abim ölmüş gibi üzüldüm.. (abim yok bu arada) gerçekten çok üzüldüm.. mekanı cennet olsun.. neyse, hepimizin gideceği yer orası, neticede, hepimiz, ölmek için doğduk..


  • reddishdreams  (01.11.11 19:33:28) 
Sevgili GERİLLA Kardeşim;
Gerilla diyorum çünkü seni Ekşi Sözlük'ten önce Galatasaray ve Siyasi konuları konuştuğumuz başka bir sanal ortamdan bu isimle tanıdım. Huzur içinde yat. Allah günahlarını bağışlasın.

Sevgili Bilge Hanım;
Öncelikle başınız sağ olsun. Allah sabırlar versin. Emin olun siz çok iyi bir evlat yetiştirdiniz. Ama Gencay'ın iç dünyasını hiç birimiz bilemeyiz. Kısa ömrünü dolu dolu yaşadı o. Umarım gittiği yerde huzurludur.
  • vinca  (01.11.11 20:15:57) 
eskiden kullandığım kullanıcı adıyla bana da yardımcı olmuştu. bu tür ortamların bir faydası da, insanların hala karşılıksız yardım edebiliyor olduklarını görmek. paylaşmayı, insanlara yardım etmeyi gencay ve onun gibiler sayesinde hatırladık.

mekanı eminim cennettir.
  • anonimyususer  (01.11.11 20:19:43) 
sn. bilge hanım,

oglunuzla hic tanisamamis olsam da ayni ortamda yer almis ve pek cok duyuruda kesismis biri olarak acinizi az da olsa paylastigimi belirtirim. Elbette cok yakin arkadaslari, dostlari hep yaninizda olacaktir ama bilin ki bir seye ihtiyaciniz oldugunda biz de buradayiz.

gelecekte bir gun hepimiz umuyorum ki ayni yerde toplanacagiz. sizin ona, benim de ananeme sarilcagim zamanlar da gelecek diye dusunuyorum ben.
mutlu olun, bu kadar sevilebilmis bir evlat yetistirmissiniz.
  • la traviata  (02.11.11 09:01:22) 
Birçok duyuruma cevap vermişliği, mesajlaşmışlığımız vardı. Kardeşimize Allah rahmet eylesin, ailesine allah sabır ve metanet versin.


  • eleventh american esme has met  (02.11.11 13:00:29) 
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Kendisi ile tanışıklığım bu platformdan öte değildi, klavyesi üzerinden dahi, pırlanta gibi biri olduğunu anlatabilmişti.

Mekanı cennet olsun.
  • cedilla  (02.11.11 13:40:14) 
Duyuru'da takip ederdim, çok yardımcı bir arkadaşımızdı ve yazdıklarından çok iyi biri olduğu anlaşılıyordu. Duyuru ailesi olarak üzüldük.

Başınız sağolsun.
  • ermanen  (02.11.11 17:13:50) 
bu günlerde sizi ne mutlu eder bilemem ama, evladinizi tanimayanlar bile onun icin fatihasini okuyup iyi düsüncelerini dile getiriyor. Allah rahmet eylesin. basiniz sagolsun.


  • keseci  (02.11.11 23:40:28) 
yeni bir sözlük yazarı olduğum için kendisiyle tanışma fırsatı yakalayamadım maalesef. fakat Bilge Hanım, kendinizle ve oğlunuzla gurur duymalısınız. Oğlunuzla gurur duymalısınız çünkü bu kadar seveni var! Sevdirebilmiş kendisini... Kendinizle gurur duymalısınız çünkü herkes böyle bir evlat yetiştiremez! Başınız sağolsun...


  • bilmemkacincinick  (03.11.11 14:38:40) 
üzüldüm demenin ne faydası olacağını bilmediğim gibi başka ne yapabileceğimi de bilmiyorum... bişeyler yazdım, sildim, sonra tekrar yazdım ve tekrar sildim...

Bilge Hanım,

Hiç tanımadığı insanlara hiçbir karşılık alamayacağını bilerek yardım edecek kadar onurlu ve iyi kalpli bir oğlunuz olduğu için hep gurur duyacağınıza eminim. Ama kendinizle de gurur duymalısınız. Oğlunuzu hiç tanımayan insanlar onun ölümüne üzülüyorlarsa ve ondan büyük övgülerle bahsediyorlarsa çok iyi bir insan büyütmüşsünüz demek ki. Bunları söylemenin size ne yararı olacak inanın bilmiyorum. Bildiğim şey üzüntünün paylaşılamayacağı. Ama hiç tanımadığı halde oğlunuz için üzülen biri daha var burada. Sadece bunu bilmenizi istiyorum.
  • sheridans  (03.11.11 16:54:43) 
kim bilir kaç sorumuzu hesapsız, kitapsız cevaplamış, hangi dertlere alakası olmamasına rağmen derman aramıştır. Hiç bir söz bir annenin acısına çare olmaz ama, çocuğunun çok sevildiğini bilmek belki bir şeyler ifade eder...


  • mhm  (04.11.11 08:38:48) 
annesi bilge hanim facebook'taki ilgili post'ta bir seyler paylasmis. hem burada hem facebook'ta yorumlarini yazan arkadaslara ithafen olabilir, paylasayim dedim: www.facebook.com


  • fader  (22.11.11 11:57:24) 
zaman ne çabuk geçiyor ve ben ne çok özledim.

burada, sözlükte ve hayatlarımız da onun gibi daha çok insana ihtiyacımız var.
  • 111111  (21.08.14 22:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.