[]

Turk Telekom haksız icra takibi.

2008 yazında ankara'da taahhütlü ttnet abonesi oldum. ancak kısa bir sonra planlar değişti, ben de kullanamayacağım bu aboneliği telekom müdürlüğü'ne giderek sonlandırdım. ödenmemiş bir iki faturayı, o gün itibari ile faturalandırılmamış olan kullanımıma denk düşen tutarı (2 mb limitsiz paket olduğundan gün sayısına göre hesapladılar), ayrıca taahhüdün bozulması nedeniyle talep edilen modem ücretini ve tarafıma yapılan indirimleri vezneden kuruşu kuruşuna ödedim. prosedür nasıl ise onu takip ederek ve herhangi bir yükümlülüğüm kalmadığının teyidini de aldım. ödediğim 500 küsür liranın makbuzunu da bir kenara koydum ki sıkıntı çıkmasın.

aradan neredeyse 3 yıl geçti, geçtiğimiz günlerde ailemin evine icra avukatından 790 liralık bir borç gönderildi. 31 Ekim'e kadar ödersem 490 liraya indireceklermiş falan filan. hemen dekontları aramaya başladım ama nafile, o zamandan bu yana askere gittim, şehir ve iş değiştirdim, (şimdi bursadayım) ailem de hakeza öyle, taşındılar vs. dekontları koyduğum dosya kayıp, ki gayet normal. avukata ulaştım, dosyanın nisan 2009'da açıldığını, borcun anaparasının 270 küsür lira olduğunu öğrendim. Türk Telekom'u aradım, yaklaşık yarım günlük uğraş sonucu 30 aralık 2008'de abonelik iptalinin yapıldığını, o gün 3 adet fatura ödediğimi, ocak ayında son faturanın tahakkuk ettirildiğini, bununla ilgili tutarların sistemde görünmediğini öğrendim. ben 30 aralık'ta yaptığım işlemleri anlattım, telefondaki hanfendi küstahça böyle bir uygulamanın yapılmadığını ve ödemediğimi iddia ettikleri tutarların her zaman son faturaya yansıtıldığını söyledi (yalan, bu abonenin isteğine göre değişiyor, arkadaşım da aynı şekilde aboneliğini kapatmıştı). benim böyle bir borcum yok, sistem kayıtlarını çıkartın bulun derken bana "tatlıya bağlayalım" kampanyasını teklif etti. borcun dökümünü, ilgili tarihleri istedim, biraz bağırıp çağırdım ve şunu yumurtladı; bana şubat ayında da fatura tahakkuk ettirilmiş, belki burada bir yanlışlık olabilirmiş (diğer söylediklerinde ısrarcı ve benim o gün faturalar dışında bir ödeme yapmış olamayacağımı iddia ediyor.)

bunun üzerine bursa telekom müdürlüğü'ne, hukuk bürosuna gittim. durumu anlattım, haklı olduğumu anladıkları için beni oradaki bir kaç avukat ve yetkili ile görüştürdüler. ve ankara telekom'a dilekçe yazarak kayıtların incelenmesini talep etmemi istediler. yaptığım ödemelere ait makbuzların bir nüshalarının saklandığını belirttiler. fakat bu süreç uzun bir süreçmiş, ve ben bu adamlara zaten güvenmiyorum, kayıtları gerçekten kontrol edeceklerine inanmıyorum.

aynı sahtekarlığı binlerce başka insana da yapmışlar, pek çoğu korkup mecburen haraç ödüyor resmen. işin her aşamasında sizi "öde kurtul, bi şey çıkmaz bundan" diyerek yönlendiriyorlar.

uzun oldu, soracağım iki şey var, ben 31 ekim'e kadar bu 490 lirayı haklarım saklı kalmak kaydıyla ödeyeyim mi? ya da ödemeyip üzerlerine gitmeye devam mı edeyim? ikincisi, nasıl bir dilekçe yazayım, bundan bir şey çıkar mı, yapabileceğim başka neler var? bana fatura ettikleri tutarların dökümlerini göremediklerini söylüyor hepsi, bunları nereden öğrenebilirim?

inanılmaz kızgınım, bunca yoğunluğun ortasında işimi gücümü bıraktım bununla uğraşıyorum. konu hakkında bilgisi olanlardan tavsiye bekliyorum, deli olacam yeminle.

 
aynı şey bizim başımıza da geldi, tutar düşük olduğu için sinire strese değmez diye ödedik mecburen...


  • buttercup  (26.10.11 11:00:47) 
hepsini okumadım ama benim de basıma geldi benzeri . tekrar basvurmustum ttnet e , kara listedesin dediler . arastırdık , sen o hepsini kapattım dedikten sonra bir fatura daha kesiyorlarmıs ve bunu sana bildirmiyorlarmıs . bunu zaten kapatırken soylemis olmaları lazım vs dedi . alayınızın amına koyim demekten baska da bir sey gelmiyor elden . 1 yıl vs gecmisti uzerinden , 40 50 lira gibi bir sey odedim ben . ibneler işte .


  • ceks  (26.10.11 13:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.