[]

Iphone / Blackberry / N95 8GB ??

Şimdi, benim maruzatım şöyle;
Halihazırda artık bazı tuşları basma yetisini kaybetmeye yaklaşmış Nokia 7610 modeli telefonumdan daha üst model bir telefona terfi etmek istiyorum. Fakat başlıkta sıraladıklarım arasında kaldım.. Son 1 haftadır iphone'a kaydı gönlüm. Fakat Türkiye'de satılmıyor tabii ki ve Amerika'dan getirtme/yollatma gibi bir ihtimalim de yok. Yurtdışından yollayan birilerine de ne kadar güvenebilirim orası ayrı. Her neyse.. Tabi Türkiye'de illa vardır kaçak getiren, kırdıran(crack), satan.. Fakat böyle bir araştırma da yapmadım ve fiyatları konusunda da bir bilgim yok.. Türkiye'de iphone alabilir miyim? Nasıl alırım? Piyasası ortalama ne kadardır?? Bilginiz varsa bunları paylaşabilirseniz sevinirim..(Not: bu arada şu an Ankaradayım.Ama Temmuz ayı içerisinde İstanbul'a da gelebilirim..)

Bunun dışında diğerleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?? N95 8GB biraz fazla kalın gibi, taşınabilirliği konusunda pek iç açıcı değil. Ve fiyatı da şimdilik gereğinden biraz fazla tuzlu gibi.. Tabii ki özellik bakımından harika. Beni çeken de bu zaten ama ince/zarif/şık/taşınabilir olması da önemli bir faktör..
Blackberry'leri de şıklığı ve fonksiyonelliği yüzünden düşünüyorum açıkçası.

Telefonda kesinlikle olmasını istediğim özellikler ise:
+ Wireless
+ MP3 Player
+ işletim sistemi (Symbian OS veya Windows Mobile vs vs.. anladın sen onu ;)
+ Kamerası da iyi olabilirse çok güzel olur..

Biraz fazla uzun oldu, farkındayım ama kafam çok karışık ve ancak bu kadar toparlayabildim. :-s

Okuma ve cevap yazma zahmetini gösterenlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım...

 
Blackberry hakkinda bi bilgim yok ama iphone u gittigidiyor.com dan temin edebilirsin bir suru kisi getiriyor artik sagdan soldan uygun fiyatlara bulunabiliyor. Saniyorum 8gb lik olanlari 800 900 YTL civari. 16liklar da 1.100 1.200 YTL idi son baktigimda.

Kamera acisindan bakarsak n95 her turlu iphone dan iyi. Bir de cift tarafli kamerasi oldugu icin video call ciktigi zaman yararli bir ozellik olabilir diye dusunuyorum. bana gore yazilim konusunda iphone sahane fakat n95 8gb in de ozellik bakimindan iphone dan asagi kalir bir yani yok. Ustune ustluk bir de gps i var (her ne kadar cok verimli olmasa da). N95 in kalinligi tasimada bir sorun yaratmiyor ama iki yone de acilan kapagi oldugu icin bazen cepte acilabiliyor hehe. onun disinda n95 8gb i tavsiye ediyorum. gayet guzel kullanisli bir telefon/cihaz/alet ne diyecegimi bilemedim :) bol sans
  • eofor  (23.06.08 05:02:44) 
Blackberry kurumsal bir cihaz bence. Yani şirket size blackberry vermediyse onu kullanmak pek kafaya yatacak bir şey değil gibime gelir hep. n95'e gelince; evet kamerası iyidir ama o kadar. Kazık gibi bir alet bence. Wireless + mp3 player ve 3. parti uygulamaların zenginliği açısından alternatifsiz iphone diyorum! 8 GB lıklar artık 700 ytl civarına düştü. 16 gb sıfır iphone'u 850-900 ytlye doğubankta da bulabilirsin. Iphone ile foto çekmek akıl karı değil. İyi bir kamerası yok doğrudur ama gündüz çekimleri fena değildir. Müzik + internet + kazık olmayan bir telefon diyorsan iphonedur...


  • keep clubbin  (23.06.08 09:10:35) 
ağustos'u beklersen sana getireyim Amerika'dan


  • desdinova  (23.06.08 09:18:10) 
iphone'un 2. nesilleri çıkmak üzereyken 1. nesil iphone almak istiyorsan sen bilirsin. biraz bekle derim açıkçası. n95 ile iphone u karşılaştırmışsın ya ne desem bilemedim :)dokunmatik ekran olmayan bir aleti artık kullanmak istemiyorum (iphone dan sonra tabi). blackberry ise zilyon tane modeli var böyle söylemen ben bir nokia almak istiyorum çok şık demenle çok fark oluşturmadı bende açıkçası(model belirtmen lazım). ayrıca blackberry alacaksam şirketimin almasını tercih ederim. tek numarası push mail ve klavyesi ki yakında iphone 2.0 alacak onun pabucunu aşağıya ;) (bu arada yahoo mail iphone da push mail özelliğiyle çalışmaktadır bilginize)
iphone dışında yazılım desteği çok iyi olan bir telefon olmayacak zaten yakında. apple app store yakında açılıyor unutmayalım.

  • ozdek  (23.06.08 09:27:03) 
n96. yeni çıkacak. süper.


  • co2s2  (23.06.08 10:18:48) 
windows mobile olan bir pda/smartphone bu saydıklarınızı çok rahat dövüyor.

misal genç osman www.hepsiburada.com

yahut www.hepsiburada.com
  • winsome  (23.06.08 11:15:19 ~ 11:19:19) 
ıphone türkiyede yasal yollarla satılmaya başladı artık.büyük mağazalarda bulunuyo.fakat cihaz hiç bi vas servisini desteklemiyo.sadece internet e bağlanılabilir.mms i bile desteklemiyo.üstelik ota ayar grubuda hiç bi op de mevcut değil.yani ıphonun görüntüsünden başka hiç bi özelliği yok.
Blackberry yi kullanmak ta biraz pahalı bi servis.aylık üyelik ücreti alınır paketlere üye olmak gerekiyo
kullanımı en kolay ve bütün vas servislerini açabilen en iyi telefon n95,e51,k790i
  • cold  (23.06.08 13:16:36) 
alternatif dusunursen biraz daha bekle. suna bak istersen

sony ericsson xperia x1
www.gsmarena.com
  • fdegir  (23.06.08 13:43:42) 
ucunu de kullandim, aralarinda bariz farklar / garip benzerlikler var.
n95 bu fark / benzerlik oraninda en kenarda kalan alet. neden derseniz, symbian isletim sisteminin gosterdigi gelisme hizindan kaynaklaniyor. bana gore yavas gelisiyor, bu yuzden nokia da yazilimin gelismemisligini donanimsal farklar yaratarak kapatmaya calismis.
i phone, mac gibi karisik bir sisteme sahip. ornek vermek gerekirse, mms gonderebilmek icin mms ile ilgili bir program yuklemeniz gerekiyor cihaza. bazi ozellikleri gprs ya da internet baglantisi olmadan calismiyor. direkt youtube / flickr / facebook gibi baglantilari var, yerlesik safari tarayicisi var, dokunmatik ekran gayet kullanisli. boyut olarak iphone biraz daha buyuk. ergonomi acisindan ise n95'e gore biraz daha zor gibi.
blackberry ise, kisisel olarak da kullanilabilir ancak temel kullanim alani aninda e-posta oldugundan, eger "e-posta almak gondermek benim icin cok cok onemli" deniyorsa edinilmesi sart gelen bir cihaz. bireysel olarak kullanmak icin aylik sabit ucret oduyorsunuz (en azindan vodafone icin tarife bilgisi vereyim, aylik 49 ytl karsiliginda hem blackberry hizmeti aliyor hem de sinirsiz gprs baglantisi saglayabiliyorsunuz)
eger sirket icinde kullaniliyorsa blackberry benim gozumde hepsinden ustun bir alettir. pc senkronizasyonu-application kullanisliligi vs bu tarz uygulamalarda cok cok ilerde bir teknolojiye sahip. network'un butun nimetlerinden yararlanmak uzere tasarlamislar adamlar. fakat bu da yuksek maliyetlerle karsilanabilir bir sey.
bireysel kullanimda da pop3 destegi olan e-posta adresleri kullanmak sart. 10 adet e-posta tanimlayabiliyorsunuz blackberry'e.
ayrica qwerty klavye olan modelleri daha bir kullanisli.

fakat blackberry'den, wireless-mp3 player vs gibi ozelliklerin kullanimi icin ancak orta duzey performans almak mumkun.
blackberry fiyatlari 800-1500 arasi degiskenlik gosterebiliyor (modele gore)

ek1 : Nokia N 96 cikali 4 ay oldu.
ek2 : win mobile isletim sistemine sahip cihazlar bu ucunu de dovemez (hadi n95'i belki dover diyelim). isin derinine inmek lazim.
  • paradoxical  (23.06.08 14:37:06 ~ 14:39:02) 
Öncelikle cevap yazma zahmetinde bulunan herkese tekrar çok teşekkürler!..

Yazılanları okuduktan sonra verilen linklere ve önerilen diğer alternatiflere şöyle bir göz attım, önerileri değerlendirdim ve bir karara vardım diyebilirim..

Sanırım en mantıklısı iphone'un 3G versiyonunu beklemek olacak.. 11 temmuzda çıkacağı söyleniyor ve ilk piyasaya sürülecek 22 ülke arasında maalesef Türkiye yok. Bu durumda yurtdışından birine getirtmem veya göndertmem gerekecek.. desdinova böyle birşeyi teklif etmiş, Hollanda'da da bir arkadaşım var-ona da göndertebilirim. Ne yapsam bilemedim?! Allahım, her cevap yeni bir soruya dönüşüyor.. =/

(Bu arada, HTC Touch Diamond da hiç fena değilmiş. hmm...)
  • mortanius  (23.06.08 15:36:15 ~ 15:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.