[]

ideal diş temizliği

en uygun ağız ve diş bakımı nasıl olmalı? diş fırçası, diş macunu seçerken nelere dikkat etmeli? günde kaç kez temizlenmeli? fırçalamanın alternatifi var mıdır? alkol, sigara, kola dişlere zarar veriyor diye tüketmemeli miyiz? gargara, diş ipi vs kullanmazsak ne olur?

sorularım korkutmasın, bildiklerinizi yazın. link vs.de verebilirsiniz. tiki bol keseden kullanırım=) teşekkürler.


 
diş macunu için doktorlar evet aynı diyolar. fakat kişisel tercihim bazı macunlar böyle dişleri kaygan gibi yapıyor.daha temiz hissediyorum. ( parodontax onlardan biri ) alkol bilemiyorum ama sigara ve kola gibi asitli şekerli içecekler zararlı. en az seviyede tüketmek gerek. diş ipine alternatif ara yüz fırçaları olabilir. fırçanın temizleyemediği yerlerde diş ipi ve arayüz fırçası iyi iş çıkarıyor.


  • eli eli lema sevaktani  (20.10.11 17:39:56) 
sigara dişeti çekilmesi ve renklenme yapıyor. asitli şeyler erozyon yapar, dolayısıyla kola dişlerinizin aşınmasına neden olacaktır. alkolün mekanizmasını tam bilmiyorum, ama alkolik ve dişlerinin çoğunu kaybetmiş, alkol nedeniyle olduğunu söyleyen insanlar gördüm. günde iki kez uygundur. geceleri tükürük akışı azaldığı ve bakterilerin çoğalmasına uygun ortam hazırlandığı için yatmadan önce, ve halihazırda çoğalmış bakterilere kahvaltıyla bir de beslenecek yiyecek sunmuş olacağınız için sabah. gargara fırçalama alernatifi değildir. sadece yardımcı olabilir. alkol yada klorheksidin içeren gargaraları günlük kullanmayın, sadece hijyen gereksiniminiz artarsa bir-iki hafta kullanıp gene ara verin.


  • inthechaos  (20.10.11 19:07:25) 
çok basit ve etkili bir korunma yöntemi, asitli içecekleri pipetle için


  • nl extreme  (20.10.11 21:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.