[]

özelleştirme nedir?

akp hükümeti geldiğinden beri özelleştirmeler arttı. kimileri "evet, özelleştirmeler iyidir." derken kimileri de "devletin malları böyle satılamaz." dediler, diyorlar.

özelleştirmeler ile rekabet biraz daha artıp gelişim hızlanmaz mı? mesela türk telekom özelleştirildi, yatırım, rekabet arttı. süperonline, uydunet vs gibi firmaların da atak yapmasına neden oldu. bu iyi birşey değil midir?

ya da özetleyim, özelleştirmek kötü müdür? nasıl olmalıdır? neden?

 
çok yönlü değerlendirmek gereken bir konu bu,
türktelekomu ele alırsak yurtiçi haberleşme yabancılarda
hangi yabancı da olduğunu bilmiyorsun,
bunlar istedikleri adamların telefonunu dinler,
bir yerlere servis eder.
kaldı ki
sen bir evi 2,5 yıllık kira getirisi fiyatına satarmısın?
telekomu sattılar.
telekomun arazileri her şeyi beraber gitti.
zarar eden bir işletmeyi satsan yine biraz biraz anlarım,
ama kar eden bir işletmeyi satmak garip.
ekonomik açıdan istihdam yatırım bilmem ne bir çok konusu var özelleştirmenin.
uzun hikaye yani.
öyle kısaca özetlemek zor.
bir de hadi sattın diyelim
parayı ne için kullandın?
yatırım mı yaptın o para ile ?
örtülü ödeneğin bin kat arttığını,
cari açığın pörtlediğini hatırlatır
iyi günler dilerim.
  • seyduna6687  (20.10.11 15:17:59) 
akp özelleştirmeyi yakın çevresine çıkar sağlama amaçlı kullanmaktadır. iktidar destekçisi gazeteler yazmaz bunları. sora sora, okuya okuya öğrenebilirsiniz. ayrıca özelleştirmeden elde ettiği gelirlerle de fellik fellik bir takım kritik borçları kapatmaya çalışır ki rakamlar güzel görünsün.
özelleştirmeye genel anlamda karşı da değilim yeter ki memleketin, halkın çıkarına olsun sonuçları. ama hele ki telekom gibi kritik şirketleri dan dun özelleştirmek??? herşey para değil efenim.

  • jimicik  (20.10.11 16:16:56) 
sabah grubu'nu çalık'a 750 milyon dolara sattılar. halk bankası, bunun için çalık'a satış bedelinin tamamı kadar kredi açtı. 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli, sıfır faizli. teminat yok, kefil yok. 750 milyon dolar. biz istesek 7 lira vermezler.

sonuçta atv-sabah grubu yandaş saflarına katıldı. akp'nin yayın organı oldu. yandaşlar da paraları cebe indirdi. erdoğan'ın damadı çalık grubu'nun genel müdürüdür bu arada.

kul hakkından korkan kesim, müslüman bros.

tekel'in alkollü içecekler ve sigara kısmının özelleştirmeleri de ayrı birer faciadır. araştırınız.
  • screamshot  (20.10.11 17:53:05 ~ 17:59:35) 
2005'te türk telekom'un yüzde 55'i 6,5 milyar dolara satıldığında o yıl 2,8 milyar tl kar etmişti. telekom'un karasal hatlarda hala bi rakibi yok. ttnet'e rakip internet servis sağlayıcılarının hepsi yine telekom omurgasına bağlı. özelleştirme evet iyi bir şey ama süreci iyi düzenlemek gerekli. telekomda rekabet ortamı yok maalesef.


  • hyu  (20.10.11 19:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.