[]

nedir bu pkk'nın amacı ?

hangi akıl ve hangi mantık ölçüsünde bu saldırıyı gerçekleştiriyorlar ?

şimdi biz şehitlerimize yanarken onlar da hangi mantıkla gerillalarına ( teroristlere ) üzülüyorlar ?

bana bu mantıklı bi şekilde açıklar mısınız ? cidden merak ediyorum.

teşekkürler

 
kırk istihbarat örgütünün koynunda. efendileri kâh o tarafa, kâh bu tarafa saldırtıyor.


  • ahmetdursun  (19.10.11 15:47:05) 
önbilgi: bu yazıyı bir türk veya bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak değil, objektif bir gözle yazmaya çalıştım. okuyan da ona göre okusun. beğenmezseniz de umurumda değil.

ya başta kürtlerin hakları özgürlükleri vs idi bunların amacı. ankara'daki sol görüşlü türk-kürt öğrencilerin bi araya gelip çekirdeğini oluşturduğu bi örgüt.

türkiye'de kürtlerin yok sayıldığı, kasetlerin, gazetelerin, tv'lerin falan yasaklandığı (gazete belki yasak hala, bilmiyorum) dönemlerden herkesin haberi var herhalde. bunlardan bahsetmek artık klişe oldu. senin de dilini yasaklasınlar, bakalım napıyosun.

neyse bu adamlar isyan etti. dış basın bizim basın gibi devlet politikasını gütmediğinden (veya gütmek zorunda olmadığından) ve olaya tarafsız yaklaştığından bunlara isyancı diyordu. hala da diyor hatta. halk destek verdi veya vermek zorunda kaldı, türkiye devletinden hoşlanmayanlar da muhtemelen yardımlarını esirgemediler, derken bu isyancıların eli bayağı güçlendi. toprağın kağıt üzerindeki sahibi olan devletin silahlı gücü tsk da boş durmadı tabii. bunlar birbirleriyle çatışırken sivil halka oldu olanlar.

bunlar 90'ların ortasına kadar böyle savaştı durdu. olan orada yaşayanlara ve ülke ekonomisine oldu. siyaset asker güdümünde kaldı, çatışmadan milliyetçi militanlar nemalandı vs karmakarışık şeyler. devlet hala ırkçı ideolojide ısrar etmekteydi. (hala da etmekte bana kalırsa ama) neden sonra öcalan'ı bize teslim ettiler. ecevit'in bu konuda "niye bu adamı bize verdiler ben de bilmiyorum" dediği söylenir. sonra örgüt bi süre ateşkes ilan etti tek taraflı, ad değiştirdi bilmem ne.

bu arada ülkede iktidar değişti, iktidar g.doğudan da önemli miktarda oy aldı, kimisi göstermelik kimisi yerinde yasal değişiklikler yaparak kürtlerin kültürel varlığını tanıyacak yenilikler getirdiler. ama bunlar pek de yeterli değildi, çoğu göstermelik şeylerdi. zaten herkesin tam manasıyla eşit olması için anayasanın değişmesi gerekiyor. neyse bu arada örgüt yeniden canlandı, eskisi gibi meydan savaşı tarzı takılmadı, küçük gruplar halinde mayınlı saldırılar düzenlemeye başladı vs.

buradan sonrasını ben de tam anlamış değilim. aklıma gelen bir şeyler var ama adamların istediklerini tam olarak çözemiyorum. "kültürel haklarımızı tanıyın, resmi ideolojiden kurtulun, bize özerklik verin, referandum yapılsın ve biz kendimizi yönetelim yerel bazda, öcalan'a en azından ev hapsi verin" vs diyor olabilirler. bu arada adamların meclisteki temsilcilerine, tek amaçları konuşarak, söz ile işi halletmek olan vekillere hala "fazla konuşmayın, döveriz, akıllı olun" tarzında yaklaşıldığı için adamların silahlı mücadeleden başka çaresi kalmıyor da olabilir.

edit: ayrıca şehit diye bir şey yok. sadece zorla askere alınıp pisipisine ölen genç insanlar var.
  • i ve been mistreated  (19.10.11 16:31:21 ~ 16:46:40) 
adamlar zamanında gerçekten ezilmişti. erzurum kampına falan gönderiyorlar aşiret liderlerini, diyarbakır cezaevi, göte cop sokma olayı, köylerde jandarmanın estirdiği terör.

ya basit bir şiddetin şiddeti doğurma olayı. olaya tarafsız gözden bakarsan kürtler bağımsızlık istiyor tc vermek istemiyor. çatışıyorlar.
  • wessago  (19.10.11 17:15:11) 
arkadaşlar şu anda kürtçe yayın yapan kanallarımız var ve herkes çok rahat ben kürdüm diyebilir, kürtçe konuşma yasağı kaldırıldı(resmi dil her zaman türkçedir) daha çok örneği var,,, peki bunlar neden hala devam ediyorlar ben size söyleyim artık amaç sadece kürdistan kurup kendi kendilerini yönetmek. Adamlar toprak için çatışıyor dertleri bu işte...


  • Thunderbirds  (19.10.11 17:53:10) 
Terör Kürt ve Türk ağaların çıkarları için var, terör var çünkü çok büyük rant var kaçakçılık var, Kürt halkının haklarını savunmak koca bir yalan, Kürt derebeyli için savaşan bilinçli ve bilinçsiz PKKlılar var...


  • bisanthe  (19.10.11 19:33:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.