[]

cesedi kullandırtmak

çok önceden sormuştum bulamadım o duyuruyu bi de reşit oldum şimdi bi söz hakkım olur herhalde artık kendi üzerimde. şimdi ben öldükten sonra bi boka yaramak istiyorum artık kesip biçerler mi pat diye ölürsem kalbi ciğeri mi kullanırlar bilmiyorum ama birilerine yarasın boş boş toprakta duracağına. nereyi imzalamam gerekiyo kime gidicem nası olur o?




 
organ bağışı yapıyorsun, ehliyet alırken soruyorlar


  • bonjurkes  (17.10.11 17:15:37) 
ben smyrna'ya mesaj at bu konu hakkında o kendisini tıp fakültesine kadavra olarak bağışlamıştı yanılmıyorsam.


  • ekaterina  (17.10.11 17:15:40) 
evet, ben smyrna'nın öyle bir yazısını görmüştüm bir yerlerde. yanılmıyorsam mersin tıp fakültesi'ne bağışlamıştı.

ayrıca organ bağışı da yapabilirsin.
  • jangara  (17.10.11 17:30:24) 
teşekkürler ekaterina ve jangara hatırladığınız için.

evet organ bağışı da yaptım, kadavra bağışı da. organ bağışı sık sık yer değiştirse de il sağlık müdürlüğü veya devlet hastanelerinde kabul ediliyor. Ben 18'e girince (21 yıl önce!) İzmir il sağlık md'de yapmıştım. Sonra baktım elimde bir kart bile yok. 7-8 yıl önce mersin dev. hast. da tekrar bağışladım. (Anlayın ne kadar güzel kayıt tutuyorlar. Kimse demedi ki zaten bağışlamışsın diye)

Kadavra bağışını ise Mersin Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı başkanlığına gidip oradaki bir formu doldurup -yanlış hatırlamıyorsam- iki şahit ile imzalayıp formu vererek yapmıştım. Ancak bunda şu var ki, oradaki öğretim görevlisi (doktor belki doç veya prof bilmiyorum) bana "maalesef bu imzalar olsa da biz cenaze evinden kadavrayı almakta zorlanıyoruz ve hayır dendiği zaman yapacak bir şey kalmıyor. demişti. Yani öldükten sonra aileniz bıtzıt ederse yine de ceset toprağa gidiyormuş. O nedenle şahitler falan olsa da ölüm gibi bir durumda ailenizin veya eşinizin (evlenince) de buna hazır ve kabul ediyor olması önemli. Siz yaşasın vücudum işe yarayacak derken ailenizdeki dini inancı fazla birisi "olmaaaaaaz" diyerek ortalığı karıştırıp sizin bütün planınızı altüst edebilir. Ancak dediğim gibi evrak işi çok kolay ve az. Benim teyzem de izmir'de ege üniversitesine bağışladı ve kimse bıtzıt edemesin diye bağış belgesini çerçeveletip oturma odasına astı :) (sanırım ben de bir çok huyumu ondan almışım!)
  • ben smyrna  (17.10.11 17:38:03 ~ 17:38:33) 
çok teşekkürler cevaplar için özellikle "ben smyrna". organ bağışını devlet hastahanesiyle uğraşmadan ehliyet alınca hallederim o zaman. çapa tıp yolumun üstü alır mı onlar? ne kadar sürer? kaçta gitmem lazım?


  • cagdassalur  (17.10.11 21:49:26) 
kararına karışmak istemem elbette, ama tıp fakültelerinin kimi(çok az bir kısmı) kadavra konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazken, özellikle anadolu'daki bir çok fakülte eksiklik yaşıyor. kimi kadavralar senelerce kesile biçile, formaldehitle saklana saklana kadavralıktan da çıkıyor.

olayı nahoşlaştırdıysam kusura bakılmasın ama gerçek bu. hangi fakülteyi tercih edeceğin konusunda bu konuyu da araştırmanı öneririm.

ek olarak; henüz 18 yaşında böyle bir işe girişmen takdire şayan, tebrik ederim. ama yerinde olsam biraz daha beklerdim bu kararı resmileştirmek için. hayatın çok değişecek ilerde. kararın da değişebilir. bu ihtimali yabana atma diyorum, naçizane.
  • jangara  (17.10.11 22:12:05 ~ 22:19:42) 
@jangara ya dövme filan olsa anlarım da kadavra bu ölene kadar beni etkileyecek bi karar almıyorum sonuçta öldükten sonra ceset bana ait olmaktan çıkıyor zaten bari bi işe yarasın. ihtiyacı olan(olabilecek diyim tabi eheh) fakülteyi bulduğum zaman oraya da gitmem gerekir sanırım imza vs. için burdan halledemez miyim?


  • cagdassalur  (17.10.11 22:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.