[]

iyi bir üniversitede yüksek lisans yapabilmek.

şimdi ladies and gentleman, elimizde 2.78'lik bir ortalama var, ales ve kpds'den kaç almalıyım ki, güzide üniversitelerden birinde yüksek yapabileyim. bahar döneminde ales'e girdim çalışmadım hiç 85 aldım, bu sonbahar üds'den de 85 falan alıyorum, bunu kpds'de yükseltirim ancak 2 ay gibi bir zaman var nasıl çalışayım ki artsın bu da başka bir sorum, teşekkürler cevaplarınız için.




 
iyi üniversiteden kasit ve tanidik önemli.


  • serabetan  (11.10.11 17:14:19) 
İyi üniversiteler ALES'e fazla takmıyor, lisans ortalamasına bakıyorlar daha çok. Bu durumda hangi üniversiteden mezun olduğun çok önemli. O ortalama ile, mezun olduğundan çok daha iyi bir üniversitede yüksek lisansa kabul edilmen çok zor. Fark yaratacak bir özelliğin olması lazım; iş tecrübesi, büyük projelerde yer almış olmak, lisans hayatında akademik makale yayınlamak gibi.


  • long live rock n roll  (11.10.11 17:51:29) 
Bir öğretim görevlisiyle yaptığımız sohbetten alıntılıyorum:

-ALES salak bir sınav. Hiçbir şeyi ölçtüğü yok. Dikkate almayız.
-KDPS (ya da ÜDS) hiçbir şeyi ölçmüyor. Zaten dilden daha önemli parametreler var bizim için.
-(Kendi eklediklerim parantez içinde olacak. Not ortalamasıyla ilgili yorum yapmadı ama hiç önem vermediklerini düşünüyorum.)
-Bizim için temelde mülakat önemlidir. Mülakatta bilgiyi ölçeriz zira kime sorsan akademisyenlik çocukluk hayalidir. Çok yalan söylenir, dolayısıyla biz bilgiye bakarız. (Bu kısım yalan. Daha doğrusu eksik. İlk başta torpile bakılıyor. Bunu da herkes bilir zaten)
-Mülakata giren öğrencinin lisansı da bu okulda yapmış olması avantajdır.

Şimdi benim tavsiyelerime gelince. Ben 2.84 ortalama 90 ALES 91 KPDS, mülakatta sorulan tüm sorulara (kısmen eksik de olsa) cevap vermiş ve lisansını o okulda 4 yılda bitirmiş biri olarak her şey yalan tek gerçek torpil diyorum. Kendime güven sorunum yok, yılların tiyatrocusu olarak sesim de tüm katılımcılardan gür çıkıyordu evelallah. Yerleşemedim tüm bunlara rağmen. Torpilin olacak. Torpil yaptıramıyorsan en azından hocaları kafalamaya çalış.

Makale vb. tamam iyidir demek isterdim ama bölüm başkanlığı sekreteri o makaleleri vb. bildirdiğimiz form için ''yahu kasma bunları kimse okumaz zaten'' diyince üstüne söyleyecek bir şey bulamadım.

Tüm bunlar Ankara Hukuk için söylendi. Kolay gelsin.
  • terelelli  (11.10.11 18:24:17) 
@Elxa ALES'in sonuca en az %50 etkili olması YÖK'ün koyduğu bir kural olarak tüm üniversitelerde geçerli. Okullar mülakat barajı koyarak bu hükmü aşıyorlar tabii.

Ankara SBE dile bakmıyor evet ama benim dayandığım nokta zaten ''torpilden başka hiçbir şeye bakmıyorlar, takılma sen bunlara'' idi.
  • terelelli  (11.10.11 18:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.