[]

balık yememek.

selam diyetisyenler! balık yemiyorum ancak eksikliğini vücut hissetmesin diye nadiren kendimi zorlayarak ton balıklı sandviç tıkıyorum ağzıma. yararı olur mu, omega 3 olsun, fosfor olsun? ayrıca hap falan almak istemiyorum.




 
konserve ton balıklarının vitaminsiz olduğunu duymuştum (yani üretim aşamasında mı ne vitamin-mineralleri yararsız hale geliyormuş). o omega 3 fosfor falan olabilir yani.


  • baldur  (06.10.11 13:32:15 ~ 13:32:54) 
aslında amacım beyni kurtarmak :) bir şeyi unuttuğumu bile unutur hale geldim :D


  • shortedsnyper  (06.10.11 13:36:21) 
pirinçte fosfor var.. unutkanlık için b vitamini alablrsin..


  • defnex  (06.10.11 13:53:18) 
balık yemelisin kaçarı yok.
çok faydalı bir besin omega3 den tut bir çok artı etkisi var vucuda.
balık çeşitlerini dene,
belki bir tanesi hoşuna gider.
mesela palamutu hiç sevmem,
barbuna bayılırım.
  • seyduna6687  (06.10.11 13:57:24) 
ben de balık yemem. hatta hiç sizin gibi zorla falan da yemem. ceviz onun yerini tutar diye duymuştum. ceviz yiyorum.


  • kakao  (06.10.11 14:01:52) 
ton balıkları çok sıcakta pişiriliyorlar ve konserve edildiği ayçiçek yağları omega 3lerini oksitliyor faydası olmuyor diye biliyorum.
hafıza için ayrıca b12 vitamini al ve her gün çok az zerdeçal ye.
balık yiyceksin kaçarı yok omega 3 için gerekli aslında a/d vitaminleri içinde gerekli. balık yağı veya balık ciğeri yağı günde 1 çorba kaşığı iç.
balık hiç yemiyorsan keten tohumu, ceviz, kabak çekirdeği semiz otu ve yeşil otlar da omega 3 ün hammaddesini bol miktarda içeriyor ama vücutta bunların omega 3 e dönüşmesi çok verimli olmuyor, haftada 3 gün yağlı balıklar yediğinde hazır omega 3leri alıp kullanıyorsun.
illa balık yemiycem diyorsan bol yeşil ot yiyen havyanın sütünden tereyağı + ciğerini ye.
hafıza için ayrıca kefir iç.
  • joepiscopo  (06.10.11 14:07:39 ~ 14:09:13) 
balık yağı hapları var olsa da hiçbir vitamin takviyesi (gerek solgar, pharmaton gerek b12 ve türevleri) besinin kendisi yerine tam olarak geçemiyor. ton balıklarının da üretim esnasında bir dizi işlemden geçtiğini düşünürsek o da nitelikli değil. farklı besin kaynaklarında aynı vitamin mineraller olsa dahi aynı etkiyi yaratmadığını söylüyorlar.

seyduna6687ye katılıyorum ben de. çok yararlı bir besin kaynağı. farklı türlerini farklı tariflerle denemelisiniz bence.
  • dahinnotha  (06.10.11 15:55:51) 
başka deniz ürünleri de omega3 ihtiyacını karşılar midye, karides, kalamar gibi.


  • maviyesilalgler  (28.02.15 22:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.