[]

flash, browser falan.

selamlar. benim sorum pek de çakmadığım bu teknolojik zımbırtılar hakkında. şimdi ben opera da firefox da kullanıyorum ara ara, ikisinde de gördüm bunu. bazı flash animasyonlu reklamlar browser'ı resmen kilitliyor. hadi ekşi sözlük'te no kitty var da (aslında opera'da şu milli takımla ilgili reklamda resmen kilitleniyo ona bile tıklayamıyorum) başka sayfalarda yapamıyorum bunu. neden oluyor ve nasıl üstesinden gelebilirim acaba?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.



 
valla maxthon 2'de cpu saving mode var, ama tüm flashları durduruyor ya da sadece etkin tab'dekileri çalıştırıp diğerlerini durduruyor. flashlar neyse de etkin olmayan tab'de javascript çalışmasını durdurduğu için mesela rapidshare geri sayımında sorun oluyor, ya da youtube flashları durdurduğun için başka bir tab'e geçince ilerlemiyor. keşke site filtresi filan olsa, şundakileri durdurmayabilirsin denilebilse.

her neyse belki böyle bir özellik firefox ya da opera'da da vardır ama ben opera hiç kullanmadım, firefox'ta en son 1.5 release edilmişti değil mi:)
  • tannhauser  (14.06.08 14:04:13) 
Ben firefox da flashblock eklentisini öneririm. Tüm flashları ilk açılışta blokluyor sonradan siz istediklerinizi bir seferliğine veya kalıcı olarak açabiliyorsunuz. Bunun dışında adblock plus diye bir eklenti daha var bu da reklamları blokluyor, tek başına hiç denemesem de bu da reklam flashlarını bloklayabilir...


  • selimse  (14.06.08 14:38:15 ~ 14:42:38) 
opera ile urlfilter.ini dosyaları var bunlardan kullanaiblrisin.

bi de sag tıklayıp block kontent diyerek de engelleyebilirsin bunları.
  • bryan fury  (14.06.08 15:25:15) 
ad muncher kullan ne var ne yok kapatıyor.


  • sourlemonade  (14.06.08 15:43:38) 
operada araçlar-> gelişmiş -> engelenmiş içerikler den sozluk.sourtimes.org adresini engellersen olur herhalde.


  • kofteburger  (14.06.08 15:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.