[]

Amerika'dan gitar getirtmek

Amerika'dan ikinci el hardcase'li bir bas alırsam, bunu nasıl sağsalim elime ulaştırırım? Fedex DHL vs. kargo şirketlerinin masrafını karşılayabilirim ancak gümrükte takılıp da vergi isteme falan gibi durumlar olursa delirip gümrüğü basabilirim. Birkaç sene önce hediye olarak gönderip içine yalandan bir arkadaş notu yazmak işe yarayabiliyordu ancak son zamanlarda nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Bilen?




 
normalda 100$ üzeri hertürlü gümrük alınıyor. fedex çalışanı tanıdığınız falan varsa şirketten ihtiyaç falan gösterttip gümrükten yırtabiliyorsunuz diye bir duyum aldım ne kadar doğrudur bilemiyorun.


  • killarmy  (11.06.08 10:57:52) 
birkac gun evvel bir tanidigim yapti bu isi. fedex ile hediye olarak gonderildi amerika'dan, burada gumruge takilmadan 4-5 gun gibi bir surede ulasti eline. fakat 320 dolar gibi bir kargo masrafi odedi. boyleyken boyle.


  • coldbound  (11.06.08 11:55:39) 
yurtdışından alışveriş olayını zamanında epey araştırmıştım. aklımda kalan (yanlış hatırlıyor da olabilirim) şeyler şunlar:

-100 dolar değil de 100 euro'ya kadar olan şeyler sorun çıkarmadan elinde olur. ayrıca ödediğin kargo fiyatı da 100 euro'ya dahildir. yani kargo dahil 100 euro'yu geçiyorsa sorun çıkabilir. kesin sorun çıkar demiyorum, şansına kalmış.

-tam tarihi hatırlamıyorum sanırım 1 sene kadar önce amerikadan elektronik bir parça getirmiştim. benzinli oyuncak helikopter için kuyruk servosu v.s. falan, sanırım fiyatı da 250$ gibi birşeydi. ilk olarak gümrükte takılmış, sonra da kargo firması (ups olabilir) araya girip ürünü almıştı. dediğim gibi şans

-bir de rivayete göre yılbaşından belli bir zaman önce 100 euro olan limit biraz yükseliyormuş ama sadece öyle duydum.

-yine duyduğum rivayete göre faturası düşük kesilip gümrükten sorunsuzca geçirme olayı tarih olmuş. adamlar ürünün fiyatını internetten araştırıyormuş.(türkiye'de ne kadar takarlar bilmiyorum ama bu gümrük işi sanırım takır takır işliyor)

-son olarak ise şu linke bir bakabilirsin. buradaki red-fin bu işlerden ciddi anlamda anlıyor.
linkin önceki sayfalarında gümrük vergisi +bilmemne vergisi falan her şeyi açıklamıştı.
  • jr  (11.06.08 15:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.