[]

Odayı karınca bastı!

3 aylık tatilimin ardından evime döndüm ve son günlerde odamda gruplar halinde karıncalar görüyorum. odamda da her yerde yiyecek bir şeyler olur; bilgisayarın yanında çikolata, çalışma masasında cipsler falan. önceki 7 yılda hiç karıncalarla karşılaşmadım odamda ama sanırım yazın baba bey fena pisletmiş evi.

nasıl uzaklaştırabilirim bu canlıları? bir ara hamamböcekleri için şey vardı, minik bi tablet, koyuyodun hamamboceklerı ona gelıyodu sonra ölüyodu. karıncalar için de var mı böyle bir şey? evi toptan ilaçlatma gibi bi durumumuz yok, zaten okul dönemi.


 
Çok yapasım geldi bu espriyi kusura bakmayın :)

Birini öldür, diğerleri cenazesine gider sen de kurtulursun :D
  • otebostan  (25.09.11 20:11:21) 
karıncalar için toz gibi birşey var nerde satılır bilemiyiciyim. onu alıp kapı girişine, geldikleri gittikleri yerlere dökün. (tabi odanın ortasına değil ehe^^) bi süre sonra gelmezler.

@otebostan : ugh -.-
  • allanpoe  (25.09.11 20:12:37 ~ 20:12:59) 
berekettir.


  • silver apple  (25.09.11 20:13:18) 
karınca yemleri var onun dışında gezdiği yerleri iyice çamaşır suyuyla silip deliklerinin etrafına da çamaşır suyu dökebilirsin. bir de sanırım defne yaprağının kokusu uzak tutar.


  • in vino veritas  (25.09.11 20:14:55) 
aynısından raid'in karıncalar için olanından da var. bir süre duvar kenarlarına sürekli ilaç sıkmak da etkili olabiliyor.

ilaç veya karınca yemi alana kadar kısa bir çözüm olarak da, limonu ortadan kesip şekere bulayın iyice, iki parçasını da karıncaların olduğu bölgelere koyun, hepsi toplanacaktır, sonra istediğiniz gibi katliam yapabilirsiniz.

hepsieczanede.com
  • ocanal  (25.09.11 20:15:53) 
Benzer durumda beni kurtaran şunlardı :

Raid karınca yemi (plastik kubbe gibi birşey, çok geçtikleri yere bırakıyorsun) + detan karınca ilacı (sprey)(çıktığıkları yerlere, duvar kenarlarına sıkıyorsun)

Çamaşır suyu, parfüm, limon, aseton, kireç... Hepsi geçiçi çözümler.

Evde kedi, köpek, çocuk vs, varsa toz formda olan ilaçlardan kaçının.
  • skatheist  (25.09.11 21:35:08) 
tox al eczaneden, bir günde kurtulursun.


  • bitter cikolata  (25.09.11 21:57:14) 
limon kabuğu karıncaları kaçırır.


  • burakg91  (25.09.11 21:57:18) 
deodorant sıkınca bir daha gelmiyorlar. direkt karınca yuvasına uygula


  • sozlukten kovulan suzgec  (25.09.11 22:09:16) 
yeni konu açmayayım dedim. Odada karınca dolu. Öldürmek istemiyorum. Yeni ve pratik çözümü olan varsa paylaşsın lütfen.


  • panda yuva yapmis sogut dalina  (22.05.18 22:28:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.