[]

Seveni s....., s....... severler mi cidden?

Oldukça argo ancak halk arasında çok kullanılan bu tabiri, gerçek hayatta sonuçlarını görmek oldukça kolay sanki. Güler yüzlü olduğun kişi veya ilgi gösterdiğin kişinin anında g.tü kalkıyor. Oysa ki sklemediğin adam tırım tırım yaklaşıyor, aranıyor, kıllikleniyor ve sana yaklaşmak için yırtınıyor.

Mesela bizim burda çalışan bi hizmetli var. Adama saygıdan sabah tuvaleti yeni temizlemiş, usta girsem kusura bakmazsın değilmi diye sevimli bir hal alıyorum. Adam "gir canım nolcak" diyo. Ancak benim işleri yaparken hep geciktiriyor. Ciddiye mi almamaya başlıyor anlamadım. Ulan ne başa geliyorsa acımaktan geliyor işte.

Ayrıca çaycı bayana tatlı sert söylediğimde çayım hemen gelirken, günaydın, nasılsınız cart curt ettiğimde sallamaya başlıyor..

Keza kız arkadaşımı arayıp sormaz, yoklamazsam dayanamıyor arıyor soruyor merak ediyor..Yok ben ararsam bu sefer iş terse dönüyor :D

Böle iyi, acıyan, dostcanlı takılınca adamların bir tarafları kalkıyor, suratsız, sert, dikta olunca da gücetaparlık damarlarımı tutuyor nedir anlamıyorum valla..

Hayatta nasıl davranmak lazım bunu çözememiş bir adam değilim ama sanırım insanlara fazla yüz vermemek mi lazım :/

 
aynen böyle moruk


  • baldur  (22.09.11 10:20:30) 
makyavel prens adlı eserinde yöneticinin insanları korkutması ya da kendini onlara sevdirmesi iki alternatiftir der. ama her halükarda korkulan yönetici olursa iktidarı devam ettirmesi daha kolaydır der.

iş yaptırdığınız insanlara kendinizi sevdirmeye çalışmak yerine korkutmayı deneyin. en ufak şeyde bile arıza çıkarın. ardından bütün işlerinizin istediğiniz gibi olacağını görebilirsniz.
  • tantunisultansüleyman  (22.09.11 10:26:02 ~ 10:26:19) 
kanımca dünya üzerindeki genellemeler arasında doğruluk payı en yüksek olandır.


  • sefapezevengi  (22.09.11 10:26:58) 
iş hayatını çekilmez kılan bişey varsa o da nezaket saygı sevgi çerçevesinde iletişim kurmak yerine en ufak şeyde arıza çıkaran, tek amacı kendi işlerinin yolunda gitmesi olan başarıya klikli hırs küpü insan modelleridir. sırf işiniz görülsün diye bağıran çağıran primitif insan tipi olmayın lütfen. Bu kadar evrimi boşa geçirmedik herhalde, en başa dönmeye ne lüzum var. Eğer karşınızdaki insan gösterdiğiniz saygıyı nezaketi suistimal ediyorsa o zaman tavırlarınızı biraz daha değiştirebilirsiniz tabii ama her halükarda saygı erdemdir makyavel puşttur efendim.


  • jimicik  (22.09.11 10:43:48 ~ 10:44:37) 
başlığa direkt cevap olarak; yes, it is diyorum.


  • biramayası  (22.09.11 10:52:19) 
ilk defa duydum hayran kaldım. çünkü doğru tamamen.


  • trajikomix  (22.09.11 10:56:57) 
aynen.


  • zlatan1937  (22.09.11 11:07:51) 
kadın erkek ilişkileri için şu formülü verebilirim;

Nice guy + girl = feminin energy = minor result + pleased with self
  • usercan  (22.09.11 11:23:23) 
yahu genelleme doğru da o laf kız-erkek ilişkileri için söylenmiştir, yönetici, iş isteme, iş yaptırma şeklinde hayat için değildir.
biraz uyarlama bir kullanım olmuş, onu diyeyim dedim.

  • delikan76  (22.09.11 11:25:11) 
kız erkek ilişkilerinde doğrudur. nice guy neden kız bulamaz? düşüncelidir, kadına saygı duyar, onu zorlamaz veya küçük düşürmeye çalışmaz. ama bu nice guy yine kız bulamaz çünkü kızın istediği köle değildir. kızın istediği omurgası olan eşit bir ilişki yaşayabileciği biridir. nice guy da eşit olduğunu düşünür ama karşısındaki kızı yüceltmekten başka birşey yapmaz. o yüzden forever alone.


  • wessago  (22.09.11 11:29:26) 
okumadım başlığa cevap vericem sadece.

hayır.vicdan denen bir şey var.
  • aşksız prens  (22.09.11 12:05:21) 
hayır, vicdan seveni siktikten sonra kendini affetmek için kullandığın birşey.


  • cro magnon  (22.09.11 12:23:20) 
Genel olarak doğrudur ama nabza göre şerbet vermek diye de bir şey vardır. Karşındakini test edeceksin, iyi niyetini suistimal ettiğini gördüğünde ona göre bir davranış sergileyeceksin.

Herkese kendini sevdiremezsin, öyle bir çaban olursa da sikerler afedersin. İnsanlara yüz vereceksin ama hepsine değil, verilen değeri anlayıp takdir edebilenlere.
  • kimlanbu  (22.09.11 12:44:51) 
çok doğru,
ister bay-bayan,
isterseniz diğer ilişkiler konusunda geçerli bir kuraldır.
herkesden aynı özveriyi beklemek hayal kırıklığı,
bir kişi için de kural bozulmaz.
  • seyduna6687  (22.09.11 13:58:18) 
türk insanı için ne yazıkki doğrudur...
genel olarak ilişkiler için olduğunu düşünüyordum ama diğer mevzularda da geçerli olması mümkündür.
@wessago +1
@kimlanbu +999
  • dieselsingle2  (22.09.11 15:00:38) 
evet
hatta,
seveni s.....ler iyi s..eni daha çok severler
  • primetime  (22.09.11 16:48:41) 
karakterle ilgili, çoğu insandan güzellikle rica edince yapmıyor, ilgilenince havalara giriyor evet. yapabiliyorsan muhatap olmamak, yapamıyorsan davranılması gerektiği şekilde davranmaya devam.


  • bykush  (22.09.11 22:35:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.