[]

okulda ihtiyaç olmadığı halde ücretli öğretmen alınıyorsa nereye şikayet?

çalıştığım okulda bazı branşlarda yeterli öğretmen var.
ancak bu öğretmenlerin ek dersleri alınıp ücretli öğretmenlere veriliyor.

mesela matematik öğretmenleri haftalık 30 saat alabilecekken 23 saat verilip diğer ek dersler ücretli öğretmen alınıp onlara veriliyor.

milli eğitim müdürlüğünün ya da okulun böyle bir hakkı var mı? bu haksızlığa son vermek için neler yapabiliriz?

 
öğretmenler ek ders alıcak diye bi zorunluluk var mı? (yoktur herhalde) bu durumda demek ki ogretmen yeterli değil teorik olarak. o zaman ihtiyac olmadıgı halde alınmış kişiler değil bunlar?

siz ek dersten fazla para alıcaksınız diye niye başkaları zarar görsün.
  • rurouni  (20.09.11 11:01:00) 
Ben ek dersi fazla para olarak görmüyorum. öğretmen 1500 lira kadar alıyor, alacağı 300-500 lirayı da ücretlilere vereceklerse kendimizi dağdan atalım artık. rezalet!


  • gijilti  (20.09.11 11:05:32) 
böyle bir imkanın yok maalesef.
ayrıca ek ders vermek yerine neden meslektaşının da para kazanmasına karşısın anlayamadım.
sen sana verilmiş olan saati doldur, geriye kalan saatleri okul yönetimi nasıl dolduracağına bakar zaten.
  • Kohen  (20.09.11 11:15:02) 
çarpık sistemin mağdur iki yanı. çok üzücü gerçekten. müdüriyetle görüşmeyi denediniz mi?


  • italian  (20.09.11 11:15:34) 
eksik veya fazla para şu durumda kimseyi kimseye şikayet etme durumunuz yok.


  • rurouni  (20.09.11 11:17:29) 
pardon. 1500 lira almanın nesine rezalet diyorsunuz? türkiyede sizin kadar rahat çalışan bir iş kolu yok, farkında mısınız? Aldığınız para yetmiyorsa, ücretli öğretmenlere sarmak yerine oturun çalışın efendim. Kitap yazın, soru hazırlayın, en olmadı ders verin.

haftada 23 saat çalış, 1500 tl al. haftanın geri kalan 23 saatinde yatarken bu sorunuzu tekrar düşünün.
  • dark dante  (20.09.11 11:23:57 ~ 11:26:36) 
Atanamayan öğretmenlerin arasında şunu dile getirirsen eminim ki bulunduğun okulda 1 kişilik kadro açılır.

Haklı değilsin bu konuda.
  • kimlanbu  (20.09.11 11:58:29) 
önce o 1500ü haketmeye calisin!!


  • keseci  (20.09.11 11:59:39) 
Bir türlü emekli olmayan, atanamayan genç öğretmenlere yer açmayan meslektaşlarınıza da bu gibi tepkiler gösterseniz atama bekleyen genç öğretmenler atanır, siz de 300-500 ün derdine düşmemiş olursunuz belki.

Not: Öğretmen değilim.
  • sustain  (20.09.11 12:23:11) 
rurouni +1

gijii dua ette atanmış çalışıyosun başkasının parasından sannane
  • smlzr  (20.09.11 13:15:13) 
yahu sistemi bilmiyorsunuz etmiyorsunuz, ancak öğretmen yatıyor başka bir argüman yok elinizde. o da nasıl var bilemiyorum, bir gün bir okulda çalışmış değilsiniz,o öğretmenin çalıştığı yerlerde daha 1 gün tekrar ediyorum 1 gün geçirmiş değilsiniz. 21 yaşında atamanız köye çıkmış, okulun müdürü, öğretmeni hademesi sizsiniz, sabah 6da kalkıp önce soba yakıyorsunuz, köylü bir lokma ekmeği sizden esirger ama ilçeye hasta götürüleceği zaman kapınızı çalar, gece sigarası biter kapınızı çalar! ve en az 5-6 yıl bu şartlarda çalışırsınız.
o gördüğünüz öğretmenler herhalde 21 yaşında atanmadı ankara'nın izmir'in göbeğine! bir de utanmadan 1500 çok dersiniz.

neyse sakin oluyorum, ilk soruya cevap vereyim, hayır hocam alamazlar. ücretli öğretmen tamamen hükümetin zaten az para veriyorum öğretmene hiç sesleri çıkmıyor, öğretmen olmayan da işte bu ahmaklar gibi çok bile diye bağrışıyor, ben en iyisi atama yapmayım, ayda 500-600 liraya öğretmen çalıştırayım diye yürüttüğü kölelik sistemi. ha bir de artık insanımızın açlıktan ağzı koktuğu için, torpille kayırmacılıkla öğretmeni tam olan okula da ücretli öğretmen görevlendirmesi yaptırtıyorlar. zaten maaşın işe yarar 300- 500lük ek ders kısmı da gidiyor işte.
silsileyi takip ederek talep edin, normu dolu olan yere ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi yapılamaz.
  • chilar  (20.09.11 13:34:39) 
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara da tekrar edeyim kimse kusura bakmasın, alanımı okumuşum, kpssye girmişim, üstüne yıllarca zorunlu hizmet diye köylerde kasabalarda sürünmüşüm, sonra gelmiş hiç hak etmeyen biri torpille hakkım olan parayı alıyor. yok öyle iş!
açın okuyun savunduğunuz ücretli öğretmenlik nedir, hangi şartlarda yapılır, kaç lira alınır. sonra konuşalım.

  • chilar  (20.09.11 13:37:56) 
alın bakalım dostlar, azıcık da onlar para kazansın dediğiniz öğretmenler nerelerden mezunmuş, okuyun okuyun.
www.memuruz.net

  • chilar  (20.09.11 15:19:56) 
sevgili @chilar,

teşekkür ederim. bulunduğum okulda norm kadro dolu değil ama öğretmenlere yeterli ek ders düşmüyor ücretli öğretmen alındığı için.

bu durumda hakkımızı aramalı mıyız? hukuk kimden yana?
  • gijilti  (20.09.11 15:46:26) 
hocam sizin sorunuzun en iyi cevabı memurlar.net te özlük hakları bölümündedir tahminimce.


  • dutturudunya  (20.09.11 17:47:01) 
Lanet olsun şu ülkeye lanet...............................


  • alınacaknikmikaldıaq!  (20.09.11 17:55:00) 
okulda branş mezunu öğretmenin maaş karşılığı + tüm ek dersleri doluysa ve alanda hala ihtiyaç varsa ücretli öğretmen alınabilir. ancak öğretmen ben sadece şu kadar saat çalışmak istiyorum örn . sadec maaş karşılığı diye dilekçe yazıp idareye verirse ihtiyaç olan saat karşılığı ücretli öğretmen alınır. usülsuzluk için önce müdüre dilekçe verip açıklama isteyebilirsiniz, direkt müdürü şikayetse amaç makam atlayıp ilçe milli eğitim müdürlüğü ne dilekçe yazabilirsiniz, kimin yazdığı ortaya çıkar yalnız, bir de üstteki durumlar var mı yok mu kontrol edin.
okuduklarınıza tik atarsanız sevinirim.

  • elbar  (20.09.11 18:21:05) 
şimdi şöyle hocam, atıyorum okulda 70 saatlik tarih dersi var, norm kadro 3 olması lazım ama 2 öğretmen var. o zaman ücretli görevlendiriyorlar, 2 kadrolu öğretmene 30ar saat verseler bu sefer 10 saat için ücretli öğretmen gelmez. bu yüzden sizin dediğiniz gibi yapıyorlar 23er saat verip ücretli öğretmenin dersini çoğaltıyorlar.

tahminimce sizin durumunuz buna yakın. bu durumda yapacak bir şey yok, ancak yakın okullarda varsa açık 6 saatlik görevlendirme isteyebilirsiniz. ama o da ufak bir ihtimal.
  • chilar  (20.09.11 23:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.