[]

gece kabusları? sebep?

rüyamda kabus görüyorum, kurtuldum ve uyandım (gerçek yaşamdayım) zannediyorum ama onunda rüya içerisinde başka bir kabus olduğunun farkına varıyorum. bu nerdeyse her gece böyle. bunu yaşayan tek ben miyim? doktora gitmeli miyim?




 
bir kaç defa bana benzeri olmuştur. olur yani dert etmeye gerek yok. dizileri filmleri biraz azalt tadında bırak:) fredy serisini izleyen bünyelerin böyle şeyler hayal etmesi normal.


  • fukka  (18.09.11 23:07:30 ~ 23:13:52) 
en.wikipedia.org

lisanınız varsa buraya bir göz atın derim.

bende hiç olmadı. ben sadece 2 defa uyku felci (halk arasındaki adıyla karabasan) yaşadım. ama stres başta olmak üzere bi sürü şey tetikleyebiliyor diye biliyorum.

çeşitli şehirlerde "uyku sağlığı" merkezleri var. üniversitelere bağlı da oluyorlar hatta sanırım. tıp fakültelerine yani.
uykuyla ilgili yaşanan sorunlarda (mesela uyku apnesi gibi) bu merkezlerde bakılıyor ve izleniyor hasta bildiğim kadarıyla.
araştırmanızda fayda olabilir. belki de dermanınız oradadır...
  • delfina  (18.09.11 23:09:39) 
keyfini çıkarmaya çalış.. bi yerden sonra rüya olduğunun farkında oluyorsun ve kendiliğinden gidiyor.. bende bi bozukluk da olabilir tabi:/


  • bnl dgr  (18.09.11 23:11:10) 
Her türlü kabus için psikiyatr'a gidilmeli. Kabus normal psikolojinin işi değil.


  • ataturkiye  (18.09.11 23:11:17) 
inception olmuşsun :) şaka bi yana sıklıkla olan bir durum. kabus gördüğüne göre ya sıkıntılı bi dönemdesin, ya da doğru uyumuyosun, geç saate kadar tv, bilgisayar ya da kafa karıştırıcı işlerle uğraşıyosan filan uykun bozulabilir. uyumadan önce sırt üstü yat, ayaklarından başlayarak tek tek tüm kaslarını gözden geçir, hepsinin rahatladığından emin ol. vücudunun önü arkası, gerekiyosa ufakça hareket et, iyice yayıl ve ağırlaş. zaten yukarı doğru çıkarken, boyun ve en sonunda da yüz ve kafa derisini gevşettiğinde ayıksan beni ara :) yüz gevşediği an insan dalıyor uykuya. daha tatlı bi uyku uyursun, tamamen teslim olursan.
bunları dememin bi nedeni de beyin uykudan önceki son düşünceyi papağan gibi uyku boyunca tekrar ediyor. o yüzden uyumadan hemen evvel rahatlarsan uykun da öyle geçer.

  • kediebesi  (18.09.11 23:23:49 ~ 23:24:37) 
bende de oluyor o tip kabuslar. genel olarak anksiyete ve stres nedeniyle olabilir veya hastalık gibi durumlar, ağır yemekler neden olabilir. ancak her gece bunu yaşamanız, yaşam kalitenizi düşüreceğinden bir uzmana görünmenizde fayda var.


  • nevrotik  (18.09.11 23:37:32) 
hacı ustun acık yatma


  • vincenzo  (19.09.11 01:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.