[]

Küçük Kuzene Oyuncak (psp-ipod touch)

oyuncak dediysek biraz büyük işi oyuncak. iphone da deli gibi oyun oynuyo, hediye alıcaktık ipod touch veya psp alalım dedik en son.

6 yaşında erkek 1. amaç tabi ki oyun oynaması, iphone da kolaylıkla nerdeyse butun oyunları oynuyo psp nasıl olur?

psp alırsakta 3004-3008 falan cıkmış en son sanırım hangisini aldıgımız cok fark eder mi?

 
uzkatan kumandalı helikopter, araba falan alın şöyle iyisinden. ne biliim, başka bi şeyler alın. eve tıkılıp şuursuzca oyun oynamaktansa dışarıya çıkabilsin, hareket etsin, dış dünyayı keşfetsin.


  • khomaniac  (14.09.11 10:51:55) 
Hangisini aldığınız farketmez kendinden hafizalı PSPgo alabilirsiniz, biraz daha küçük bi alet yada işte klasik uzunlardan alabilirsiniz. Oynayacak bir sürü oyun da var.


  • hayyam ara  (14.09.11 10:55:16) 
kesinlikle psp. aynı yaştaki yegenimden biliyorum.

ama khomaniac haklı. almayın böyle şeyler çocuga sonra basından kaldıramıyorsunu. küçücük çocugun gözleri bozuluyor oyun oynarken içene girdiği için, sürekli oturduğu için kilo alıyor, o oyunlardan başka bir şey düşünmüyor, dersleri kötüye gidiyor. analitik düşünme yok (şimdi 8 yasında psp 6 yasındayken babası tarafından verildi)
almayın valla. yazık çocuga
  • 65 derece  (14.09.11 11:30:37 ~ 11:33:16) 
ben bu cevaplara katılmıyorum. psp'nin de nintendo ds'in de, ipod touch'un da gayet elenceli, eğitici, takım oyunu oynamasını sağlayan bin tane oyunu var. benim çocuklarımın 5-6 yaşından beri nintendo ds'leri var. geçen yıl ipod'a geçti ikisi de (11 ve 8 yaşındalar). ikisi de filinta gibi, gözleri sapasağlam, sokakta saklambaç da oynarlar, futbol da, bunları da, ikisi de şahane notlar alırlar, ödevlerini de yaparlar vs vs.

burada ailenin tavrı çok önemli. bu oyuncakları "oyalama" aleti olarak görüyorsa aile (hani 10 yıl önceki "çocuüu tv önüne oturtma" muhabbeti" vardı ya) o zaman bir daha düşünün derim. ama ana babası aklı başında insanlar, 6 yaşında çocuğa gta filan almayacaksa, bence süper bir hediye, en sevilen kuzen olursunuz!

alacaksanız ailenin günlük bir zaman kısıtlaması koymalarını öneririm. bir de gamespottan filan yaşa uygun oyunlar. yaşa uygun derken, psp'de bazı oyunları oynaması çok zor, çok şiddet içeriyor, oyunları çok pahalı. ipod touch'da daha yaşa uygun şeyler var sanki, ve dokunarak oynadığı için (biz ds'leri ondan almıştık, kalem kullanıyor gbi, küçük motor kasları da gelişiyor böylece) daha kolay oynaması.

hiç de yazık filan değil - zaman aktıkça, çocukların oyun alanları azaldıkça öyle şeylere yöneliyorlar. buralar hep dutlukken, okul saatleri 9-12 arasındayken paso sokakta takılırdık. çocuklar şimdi 7de okula gibi 5'te dönüyorlar. oynayacak yerleri çok az.. kendi anneanneniz, nineniz gibi konuşuyorsunuz. onlar da on-yirmi yıl önce siz walkman dinlerken, tv izlerken böyle şeyler söylüyordu. you turned out to be ok. handheld oyuncaklarin bilişsel, motor vs gelişimine ne kadar faydası olduğunu, bşr çok oyunda multioplayer seçeneği veya campaign özelliğiyle takım ve yardımlaşma hislerini güçlendirdiğini yazan bir çok makale var.

alın alın. süper olur. ama limitli, sınırlı, yaşa uygun oyunlarla.
  • zkurmus  (14.09.11 15:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.