[]

sabırlı mısınız?

evet sabırlıysanız nasıl oluyor bu olay?
sabırlı olamamanın altında yatan psikoloji nedir?
ben de sabrederim fakat sabrettiğim süreçte yıpranmamak çok güç içimde bir şey sürekli beni harekete geçirmeye çalışıyor,kısacası sabır nasıl kazanılır ve bu süreci en az hasarla nasıl atlatırız?


 
sabır insanın içinde olan bir olgudur. bazı insanlar sabırsızdır bazı insanlar sabırlıdır.


  • submariner  (03.09.11 11:44:45) 
Yaradilis geregi sanirim herkesin farkli bi siniri var


  • wessago  (03.09.11 11:49:00) 
oğlak burcuyum. o kadar :)


  • naksidil  (03.09.11 11:55:20) 
kaplan gözü taşı kullanıyorum. sinirlenince sakin konuşmaya çalışıyorum, derin nefesler alıyorum


  • uykusuz her gece  (03.09.11 12:00:34) 
şuan sabırlı insanlar geçmişlerinde sinirli insanlardır aslında... öfkeyle kalkıp zararla oturanlar gittikçe sabırlı hale gelirler.

öfkeyle kalkıp zararala oturmayı henüz yaşamayanlarsa içlerinden gelen siniri bastıramazlar. çünkü bu konuda kötü tecrübeleri yoktur. beyin haliyle ona engel olmaz.

sabır hiç sinirlenmemek değil, beynin siniri bastırmada başarılı olmasıdır aslında...
  • numbernine  (03.09.11 12:34:00) 
@numbernine evet ben de bastırabiliyorum fakat o süreçte nasıl sakin kalınıyor psikolojik olarak zorlamıyor mu insanı zaten bu olay çözülse her şeye sabredilir bence


  • duende  (03.09.11 12:42:59) 
dediğim gibi kötü anıların yoksa bunu yapmak çok zor. bi nevi reflekstir çünkü bu. engellemek çok güç.


  • numbernine  (03.09.11 12:45:36) 
Hep icine atan adam sonunda ulser olur derler


  • wessago  (03.09.11 12:52:27) 
şöyle ki; sadece sinir stres anlamında değil, fevrilik ve bişeyi "hemen olsun" istemek gibi de olabiliyor bu...

eskiden fevri, tezcanlı filan bi tiptim ergenliğimde, çocukluğumda... bu hep böyle sürdü. elimi attığım şeyi çabuk bitirmek ister, bitmeyince sıkılır, bırakırdım. bu yüzden dil öğrenememiştim filan...

ne zaman değişti bu dersen, sanırım iş hayatım; daha doğrusu işim öğretti bana sabrı. ilk başlarda 10 x kalitede işler çıkarabilecekken, "üf hadi bitsin" diye 3 x kalitede işler yapardım. ama sonradan bu basna büyük bi rahatsızlık vermeye başladı. içime sindiremedim yani onu... dedim ki "olmaz böyle"
işlerime üşenmemeye başladım... ve sonra farkettim ki hayatımın kalan alanlarına da sirayet etti zamanla bu durum...

dsabır ve tevekkül iyidir yani. ben memnunum şu anki halimden.
yalnız işte biraz gençlik deliliğinin geçmesi, bi de vesile lazım o hale gelmek için... bi neden, bi bahane...
  • delfina  (03.09.11 13:10:55) 
Eskiler "tekkeyi bekleyen çorbayı içer" demişler. Ha, bir de "intikam soğuk yenilince lezzetli aştır" diye atasözü var. Bundan da anlıyoruz ki, sabır denen olgu, insanlığın erdemden saydığı olgulardan sadece biri. İnsandan insana eşiği değişen bir duygu olsa da, her daim içimizde bulundurmamız gerektiği bir şekilde tavsiye edilmiş.


  • trawmatolog  (03.09.11 18:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.