[]

Orta Avrupa'dan Interrail

efendim selamlar
bendeniz şu an viyana'da ikamet etmekte olan ve 15 günlük global pass interrail biletiyle avrupa ellerini gezmeye niyetlenen bi adamım. ve sorularım var:

genel rotam, prag-berlin-amstardam-paris-lyon-barcelona-roma-genova-venedik
15 gün için çok mu uçmuşum? tecrübeli arkadaşlar daha bi ayağı yere basan önerilerde bulunurlarsa süper olur. valla her türlü öneriye açığım. çetikten çengelli iğneye kadar.

bir de daha önce avrupadan interrail bileti almış olan var mı? nasıl kullanıyoruz bu bileti ya da tam olarak ne işe yarıyor açıkçası anlamadım ben. bi dolu şey okudum gittim o gazla istasyondaki adamla konuştum. herifçioğlu dedi ki ''vereceğin büyük meblağ sadece interrail bileti içindir, bunun dışında yapacağın her tren yolculuğu için 1 saat öncesinden rezervasyon yaptırman lazım, bu da 5 ila 10 € a kadar çıkabiliyor gece treni vs olursa.'' yani öyle kafamıza göre trene atlayıp gidemiyor muyuz? anlamadi ben. nedir bunun aslı astarı?

şimdilik aklıma takılanlar bu kadar. bilahare görüşmek dileğiyle.

saygılar.

 
2006'da, eski sistemle dolanmıştım ben sağı solu. o zamanlarda rezervasyon yaptırdığında oturacak yerin garanti oluyordu. rezervasyonsuz da binebiliyordun trenlere, gece gündüz fark etmiyordu. boş bulduğun yere oturabiliyordun. fakat oturduğun yere rezervasyonlu biri gelirse paşa paşa kalkıyordun.
ben hiç rezervasyon yapmadım. bir veya iki defa yer sorunu yaşadım, onda da güzergahtaki şehirlerde inip bi sonraki veya alternatif trenlerle yola devam ettim.

  • ravioli  (01.09.11 14:43:39) 
Interrail bileti aslında gündüz trenleri için nimet. Genelde gündüz trenleri "free seating" olduğu için rezervasyona gerek kalmıyor. Interrail biletinle rezervasyonsuz biniyorsun ve kimse seni yerinden kaldıramıyor çünkü koltuklar herhangi birine rezerve edilmiyor. Gece trenleri için ise durum farklı. Zaten genelde dolu oluyorlar. Genova hariç senin söylediğin yerlere gittik, rotamız da aynıydı, sadece roma-venedik-viyana-prag-berlin-amsterdam-paris-nice-lyon-barcelona yönünü kullandık. Ama biz toplam 23 gün harcadık. Özellikle Berlin'e vardığımızda gece Amsterdam treninin full olduğunu öğrenince (ki kişi başı 15-20 euro verip kuşet rezerve etmeye bile razıydık) Berlin'i gezemeden gündüz treniyle Amsterdam'a doğru yola çıktık. Önceden otellerde rezervasyon yaptırmıştık çünkü. Benim önerim, eğer gece trenlerini kullanacaksan bütün tren rezervasyonlarını önceden yaptırman. Ama gündüz tren yolculukları daha eğlenceli, daha rahat ve daha ucuz oluyor. Hem bir sürü aktarma yapıp hava da alıyorsun, trenleri beklerken istasyonun dışına çıkıp bulunduğun şehri bir nebze de görebiliyorsun. :)


  • gzg  (01.09.11 15:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.