[]

eski ateistler --- (müslüman olma sebebi) (?)

bir zamanlar ateist (deist, agnostik vs. ) olup sonra müslüman olanlar (müslümanlığa geri dönenler) müslüman olma sebeplerini paylaşabilirler mi acaba?

saçma da olsa, duygusal yönleri ağırlıklı sebepler de olsa çekinmez paylaşırsanız benim için büyük iyilik etmiş olursunuz. tabii mesaj olarak atarsanız da fark etmez.


 
işinize yarar mı bilmem
www.dailymotion.com

  • slymene  (28.08.11 00:47:55) 
göt korkusu.


  • pangea  (28.08.11 00:53:54) 
ne ateistim ne muhafazakar.. sadece şunu söylemek istiyorum, hepimizin bildği gibi ateizm batı'dan alınmış bir kavramdır. bu kavram bazı felsefik doktrinlerin sonucunda ortaya çıkmış bir nevi sorgulama, cevap bulmadır. ama türkiye'de baktığım zaman "ateistim" diyenlerin çoğu ateizmi bir duruş ve tavır olarak ele alıyor, işin düşünsel yanını hiçe sayıyor. bence ateistim diyenler önce ateizmin köklerini araştırmalı. tabi bunu ateizmi bir duruş, tavır ve kimlik olarak benimseyenlere söylüyorum..


  • toshiro  (28.08.11 01:12:37) 
Selam, ben Paskal'ın Bahsi'nden haberdar olup müslüman olan adam. Sorsanız en ahlaklısı, en birincisi biziz tabii, dinimiz amin inşallah maşallah.

O ateistler yok mu, o ateistler; hep küfrediyorlar arkamızdan, dinimize falan; hepsi yanacaklar cayır cayır, biz de hurilerle bakıp bakıp tepelerden güleceğiz.

İslam hoşgörü dini tabii.
  • uyku inadim inat  (28.08.11 01:16:44) 
ateizm ve diğer ''sapkın inanışlar'' diyebilecek kadar gerizekalı olmak


  • retarded  (28.08.11 01:32:59) 
@b00x

bu ikiyüzlülük değil midir? sırf cennet cehennem için inanmak?
  • pclik  (28.08.11 01:41:45) 
ne 'hater'ı lan ibiş ?


  • retarded  (28.08.11 02:15:26) 
valla ben mary-louise parker'in varligini ogrenince direk sahadet getirmistim. Boyle bir guzellik tesadufen var olmus olamaz.


  • insanimsi  (28.08.11 02:26:49) 
''ya varsa?'' inananı.


  • retarded  (28.08.11 02:32:25) 
@mimikikili: "Robotluk"la kastettiğiniz, "ehiehi ben inanıyorum, öyle böyle duygusal bir yapım var; onlar bütün gün kara kara, boş boş oturuyorlar." tadında herhangi bir empirik veriye dayanmayan, gayet götten atma bir durum olsa gerek. "Belirli kalıplar içerisinde düşünmek" anlamında kullanmadığınızı umuyorum sevgili mümin kardeşim, paradoksun büyüklüğünün farkında olmayan yoktur. Hayatı çözmüş bu arkadaşımıza ayrıca selam etmek istedim, üstadsınız.

Edit: "Robotluk"tan kasıtınız kuşkucu ve tarafsız bir şekilde olay ve durumlar üzerine düşünmekse robot dansıyla kopup gelirim tabii, o da var.

@boox: Bahsi geçen görüşü geçersiz argüman olarak görebilirsin tabii, o senin kendi görüşün, kimse "Aha müslüman var, gel sataşak." demez durup dururken; en fazla "birileri" kendi görüşlerini geçersiz argüman olarak gören, bunu reklam eden birisini gördüğünde kendi fikrini savunur, onlara ulu orta satışıldığında, katlları emredildiğinde bile kendi fikrine saygıyla yaklaşmayan o arkadaşa, beklediği saygı gösterir.

"Aha şunu ateist yapak la." diyeni zaten görmedim; birilerinin iknasıyla, retoriğiyle ikna olan zaten kendi kuyruğunu takip ediyordur, bu da nettir bu kadar.
  • uyku inadim inat  (28.08.11 03:03:51 ~ 03:05:18) 
Tanrıya inanmakla müslümanlığı karıştırıyorsunuz.Herşeyi yaratan bir güce inanıp bir dine inanmayan(deistler) milyonlarca insan var.Tanrı inancı illa bir dinle beraber gelmez.

Ya varsa korkusuyla müslüman olmak.Yada cehennem korkusuyla.Eğer durum buysa o kafanın durumu bana göre çok vahim.Akının değil korkunun sonucu inançdan hayır mı gelir
  • saksel  (28.08.11 08:23:02 ~ 08:23:31) 
Deistim ben de. Muhafazakar bir aileden yetişip cemaat okullarında da burslu okumuş bi insanım. Oturup okudum Kur'an'ı. Kimsenin inancına laf edecek değilim ama daha Bakara suresini bitirmeden, inanmayan veya başka dinlere inanan iyi insanların sonsuzluk boyunca cehennemde cayır cayır yanması fikrinden bahseden bir din bana hiç de cazip gelmedi. Sonra İncil'i de okudum, benzer şeyler. (Tabii bi dünya İncil var hangisi diyeceksiniz, Katolik İncil'ini. Özel bir ismi var mı bilmiyorum)

Deist olmamın tek bir sebebi var, evren çok mükemmel bi oluşum. Dahi falan da olmadığım için dinamiklerini çözemiyorum, oturup çok düşünürsem delireceğime kanaat getirdim ve "Bir güç var" diyerek çıktım işin içinden. Bu güç evrenin kendisi de olabilir illa beyaz sakallı yaşlı bi amca olmasına gerek yok. Tanrı formunu da merak etmiyorum işin açıkçası.

Hiçbir tanrının da kendisine istediği gibi inanmadı diye kendi yarattığı varlıkları sonsuza kadar cezalandıracağına inanmıyorum. Çünkü bir kere tanrı varsa eğer çok üstün bir varlık olduğunu herkes kabul ediyor. Çok üstün bir varlık kendinden çok aşağı varlıkları hataları için cezalandırmaz gibi geliyor bana.

Bir de şunu anlayabilmiş değilim, göt korkusu yüzünden iyilik yapmanın bi alemi yok gibi geliyor bana. "Aman cehenneme gitmeyeyim!". "Cehennem olmasa bunu yapacak mıydın?" diye sorarlar adama. Yaptığım hiçbir iyiliği bu sebepten yapmadım ben veya kötülükten cehennem korkusu yüzünden kaçınmadım. Bunun yapılması da bana ikiyüzlülük gibi geliyor.

İlerde bir gün olur da müslüman olursam eğer bunun sebebi günümüzde verilen öğretiler değil, Sufizm felsefesi olacaktır tahminen. Göt korkusu yok mu? Var tabii. O kadar yaygın ki bu ilahi dinlere olan inanç insan ister istemez "Milyarlarca insan yanılıyor olamaz!" diyor. Ama ne olursa olsun bana doğru gelmediği için bi türlü bu ilahi dinleri benimseyemiyorum. Sonuç olarak sorunuzun cevabı benim için: Göt korkusu değil ama Sufizm felsefesinin çekiciliği olacaktır.
  • aileena  (28.08.11 12:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.