[]

bisiklet tavsiyesi

şu aralar bisiklet bakıyorum. internetten alacağı lakin boyutları ne olmalı bilmiyorum. 1.85 bopyundayım acaba kaç inç almalıyım, rahat edebilmem için. 26 inç iyimidir?




 
şehir içinde kullanacaksan dağ bisikleti alma panpa. benim önerim bu olsun. amortisörlü falan yani.


  • serkan temiz  (26.08.11 19:46:26 ~ 19:49:10) 
kac inc olayı değilde kadro boyu daha önemli sanki tekerlek ona göre olur. vardı boy kiloya gore bisiklet olculeri veren bi site ama hatırlamıyorum şimdi yazan cıkar.


  • rurouni  (26.08.11 19:55:51) 
  • n62  (26.08.11 20:17:11) 
26 inç teker iyidir sana. sele borusu da alırsın bi tane uzunlarından, ayarlarsın boyuna göre.


  • take me rufee2  (26.08.11 21:05:55) 
alacağınız bisikletin istekleriniz karsılaması için öncelikle alacağınız bisikletin tipini belirlemesiniz. mtb,yol,hybrid,downhill, citybike gibi pek cok dal var. isteklerinize göre öncelikle tipi belirleyin.
26" denilen şey tekerin capıdır ve genellikle 26" satılır zaten. siz boyunuzu vermişsiniz size asıl lazım olan kadronun inçi.
185-190 arası için 19-21" kadro boyu normaldir. 190-195 için 21-22" olabilir.kadro boyu seciminde bakılacak mevzulardan biri de kullanım seklidir. eğer bisikleti uzun turlar için kullanmak istiyorsanız kadro boyunu 1 boy büyük almak size uzun turlarda sürüş rahatlıgı sağlar, daha az yorulursunuz.
fakat arazi sürüşleri ve daha teknik sürüşler yapacaksanız ideal kadro boyundan 1 boy küçük olanı tercih etmek bisiklet üzerindeki hakimiyetinizi arttırır, arazide rahat olur.
ikisini de yapacağım diyorsanız ideal kadro boyunda alın, ki yukarıda da söyledim zaten kadro inçini sizin boy için.
söylediğim gibi teker capına değil de kadro boyuna dikkat edin daha fazla. kadro tasarımına bağlı olarak açılar değiştiği için size uygun olan kadro boylarında her bisiklette rahat edeceksiniz diye bir kaide yok. almadan önce güzelce deneyin bir kadroyu ve içinize sinerse alın.
teker capına gelecek olursak büyük teker capı hakimiyeti azaltır fakat uzun turlarda rahatlık sağlar. büyük inc tekerlerde diğer bir sorun küçük inc tekerlere göre daha sık ayar ister. ciddi arazi sürüşleri yapmayacaksanız ve ortalama bir jant seti alacaksanız bunu düşünmeye gerek yok ama.
teker capı demişken su bisikleti görmekte yarar var :)
www.youtube.com kendisi 36" tir.
neyse bunlar sanırım sorulara cvp olmustur.
  • keah  (26.08.11 21:30:16) 
aradığınız cevapların hepsi burada
www.bisikletforum.com
daha fazlası da orada
  • slymene  (26.08.11 22:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.