[]

uydunet ve torrent sorunsali

önümüzdeki ay yeni evime internet bağlatmayı düşünüyorum. evin bulunduğu apartmanda uydunet ve kablo tv hatları mevcut. üniversite öğrencisi olduğum için interneti sık sık kullanacağımı düşünüyorum. kota sorunu yaşamamak için sınırsız tarifelere abone olmak istiyorum.

1- uydunet'in "1 mbps sinirsiz" tarifesine abone olursam torrent'lerde sorun yaşar mıyım?

2- torrent, video izleme ve genel kullanım için ttnet'i mi yoksa uydunet'i mi kullanmamı önerirsiniz?

 
"Sınırsız" olayı Uydunet'te gerçekten de sınırsız oluyor. Yani Ttnet ve Superonline gibi adil kullanım hakkı saçmalığı yok. Hiç problemsiz gönlünce indirirsin istediğini. Ama tabi 1 mb biraz yavaş olur o kadar...


  • trawmatolog  (23.08.11 17:30:38) 
@trawmatolog

utorrent'te sorun oluyor program çalışmıyor gibisinden bir şey söyledi arkadaşlar inanmalı mıyım?

ayrıca youtube'ta falan video izlerken yüklenme çok çok yavaş olur mu 1mb'de? 3 mb mi almamı tavsiye edersin bu durumda?
  • istenmeyen_adam  (23.08.11 17:33:16) 
1. sorun derken ne gibi bir sorun? stabiliteyi merak ediyorsan için rahat olsun. bantgenişliğinin izin verdiği son hıza kadar download yapabiliyorsun.

2. evimde 1mbps sınırsız uydunet, işyerinde 4mbps adsl kullanıyorum. işyerinde video izlerken daha çok sıkıntı yaşıyorum.

3. 1mbit olmasının getirdiği dezavantajlar olacak tabii. torrent indirirken video izlemen pek mümkün olmaz. sonuçta 128kbit max hızın olacak.
  • solomon  (23.08.11 17:41:51) 
@solomon interneti kullanırken torrent'i kapatırım sorun olursa..
benim duyduğum bazı şeyler kafamı karıştırıyordu sadece.. bu da torrent indirmelerde hızın çık düşmesi 5-10 kb gibi.. tabi torrent var torrent var diyebilirsiniz ama o hızlarda da bir şey indirmek işkence olacak. sadece böyle bir durum var mı?

  • istenmeyen_adam  (23.08.11 17:52:47) 
1- evet. çok yavaş oluyor.

2- TTNET.
  • allanpoe  (23.08.11 17:53:17) 
@allanpoe

1- yavaş derken nasıl yavaş?
2- neden ttnet? onda da adil kullanım hakkı gibi birşeyler söyleyenler var.
  • istenmeyen_adam  (23.08.11 17:54:52) 
utorrent + torrentleech kombosuyla bugüne kadar hiç hız problemi yaşamadım.


  • solomon  (23.08.11 17:58:47) 
adil kullanım hakkı denen sanal şeye inanmayın kaç evde kaç farklı yerde kullandım o kadar indirme bilmem ne hiç düşmedi o hız.

ayrıca bi sorun olursa bil ki uydunet kötünün kötüsü
  • saiko  (23.08.11 18:02:19) 
@saiko nesi kötü panpa?


  • istenmeyen_adam  (23.08.11 18:04:10) 
şimci ttnetle uğraşırsan birazcık da kafa çalıştırırsan sorunlarını çözebiliyorsun ama uydunette bi durum yok hani suratına kapatsalar yeri ekşisözlükteki adil kullanım hakkı ve uydunet başlıklarını oku daha iyi bilgilenirsin


  • saiko  (23.08.11 18:06:28) 
@saiko eyvallah..


  • istenmeyen_adam  (23.08.11 18:08:01) 
1- şu an 1 mbit limitsiz uydunet ile utorrent'da 114 kbps ile oyun indiriyorum (seed: 166) ve sorunsuz şekilde facebook, sözlük, mail, vs. kullanıyorum. youtubedan video açtığımda, takılmadan izleyebiliyorum ve torrent hızı video yüklenene kadar kendiliğinden 60-70 kbps'ye falan düşüyor. video bittikten sonra tekrar ski hızına çıkıyor.

2- adslde de uydunette de mecburi abonelik var. bunda telefon değil kablolu tv abonesi olmak zorundasın. ben ev telefonuna ihtiyaç duymadığım için bunu tercih ettim, bikaç fazladan belgesel ve sinema kanalı filan var. sen de kendi önceliklerine göre ver kararını.
  • atesikus  (23.08.11 18:15:02) 
ben uydunet kullanıyorum gayet memnunum arada sırada kesilme oluyordu aradığımda hemen düzeltiyorlar yardım ediyor. gecenlerde hız düşmesi yaşadım 1mb bağlatı sanki 56k aradım bana hız testinin resmini gönderin baksınlar dediler iki günde düzeldi. tabii internet bağlatırken bizim yazdıklarımız iyi hoşta hizmet kalitesi doğal koşullar vs nedenlerle bulunulan yere göre değişebiliyor.
uydunet iyi bence ama yinede iyi araştırın.

  • hitsumo  (23.08.11 18:18:52) 
uydunet kullanan biri olaraktan,

1-) torrentde sorun yaşamazsın şöyle yaşamazsın, torrent mantığını biliyorsun ne kadar çok seederın varsa o kadar çok download hızı, eğer yeterli seederın varsa cayır cayır çekersin, 120 kb gördüm, normal downloadlarda da böyle, rapidden 120 kb ile son sınırda dosya çekiyorum.

2-) ttnet telefon üzerinden çalıştığı için gayet sakt bir sistem, hattın destekleme ıvır zıvırı var ondan uydunetten şaşma
  • bonjurkes  (23.08.11 18:31:58) 
teşekkür ederim arkadaşlar.. tt'den hazzetmiyorum zaten çok büyük olasılıkla uydunet'i tercih ederim.. evim merkezi bir yerde yeni kurulan bir mahalle değil umarım sorun olmaz hatlarda memnun kalırım hizmetten..


  • istenmeyen_adam  (23.08.11 21:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.