[]

pardus grub ekranı

iki adet harddisk takılı bilgisayarımda birine pardus birine windows xp kurdum. fakat pardus u windows tan önce kurduğumdan dolayı anırım pardus açılış ekranında windows gözükmüyor. bu grub ekranını tekrar yükleme şansı veya yapcak başka bişi var mıdır ?




 
hmm aynısı vaktinde bende de olmuştu. pardusu açıp, bootloader programı (valla adını unuttum) içinden yeni bir tane yüklenecek şey seçip adres olarakta sda2 gibi bir şeydi sanıyorum (media/sda2 gibi bişiy tam olarak) gösterip, ismini de xp vs dersen ikisi de çıkar.

hatta birini üste alıp 3 saniye içinde üsttekinin başlaması gibi ayarları da oradan yapıyorsun.
  • darknum  (21.05.08 23:08:19) 
bios üzerinde hdd ayarlarını yaparak başlatman gerekir. first hdd pardus olarak görüyorsa grub ekranına gelmez.


  • alkolik imam  (21.05.08 23:41:12) 
@alkolik imam
bios tan windows kurulu olan diski seçtiğimde xp açılıyor eğer pardus kurulu olan diski seçtiğimde ise sadece pardus çıkıyor. normalde ikisi beraber çıkması gerekli idi ama ben önce pardus kurdum. olmadı.

  • cehcho  (21.05.08 23:53:12) 
biosdan linux açılacak şekilde ayatladıktan sonra tekrar grub kururulacak onsan sonra eski haline alınacak biso diye düşünüyorum


  • kofteburger  (22.05.08 00:06:37) 
@kofteburger
tekrar grub nasıl kurayım işte sorun o zaten ?

  • cehcho  (22.05.08 00:15:28) 
grub tekrar kurulumu için bkz:
www.byte.com.tr

  • darknum  (22.05.08 02:02:24) 
pardusun ayarlar kısmında grub için bi bölüm var. oraya baktın mıydı? ben bilmiyordum vaktinde grub problemi çekerken hehehe. gerçi sonra da pek kullanmadım. belki orda bir çözüm bulabilirsin derdine.


  • ophelia  (22.05.08 14:52:22) 
easy bcd isimli program ile yapabilirsin çok kolay biçimde.
neosmart.net

  • raj  (22.05.08 15:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.