[]

muhtar tarifesi

2 hafta once muhtardan aldigim belge icin 3 ya da 3,5 ytl gibi bir miktar odedim. 4 ytl degil kesinlikle ama net meblagi hatirlamiyorum.ayni muhtardan ayni belgeyi bugun de aldim ve 5 ytl istedi. ona soramadim ama merak etmeden de duramadim. evraklarin belirli bir tarifesi olmaz mi? vardir muhtemelen ve bu tarife her semtte ayni midir acaba? aradim ama istedigim bilgiye ulasamadim google'da. bilen var mi acaba?




 
bizim muhtarda belirli bir tarife yok ki ben hiç bir gittiğimde para ödemem yok derim oda şöyle bir bakar "tamam" der. çıkar giderim. sanırım tarife gibi bir şey söz konusu değil yani noter gibi çalışmıyorlar ;) alınan paralarda katkı payı olsa gerek ;)


  • SoLfej  (21.05.08 18:15:16) 
muhtari 10 yildan fazladir taniyorum ama cocugu disinda herkesten alir para tahminim. yaptigi masraf 1 adet matbu kagit. makbuz da vermiyor :s yonetmeliklerini inceleyeyim bir tekrar. ne kadar yasal ya da degil iyice meraklandim.


  • pyro clustic flow  (21.05.08 18:47:03) 
antalya'da 2 lira. bizim muhtar öyle alıyor yani, ne olursa olsun evrak mühim değil. mühür basma parası


  • hayatacaylakkaldim  (21.05.08 19:08:46) 
daha bugün gittim,ikametgah nakil tırıvırısını kaydettirip iki tane ikametgah aldım toplamda 9 lira bayıldım.
bi tabela ilişti gözüme orda, muhtarlar bilmemne derneği başlıklı... nüfus cüzdan örneğinden ikametgaha bi sürü belgenin, işlemin ücretinin 3 lira olduğu yazıyordu.

  • ravioli  (21.05.08 20:59:35) 
istanbulda acıbadem üsküdar kısmının muhtarının odasında kocaman tabelada yazıyor fiyatlar. sanırım bu bişiyler odasının tabelalarından. ayrıca aldıktan sonra makbuz kesiyordu sanıyorum ama emin değilim bu son dediğimden 1 seneyi geçti son gideli.


  • darknum  (21.05.08 23:11:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.