[]

akustik gitar

gitar ogrenmeye karar verdim once tek basima ogrenmeye calisicam olmazsa bir kursa gidicem akustik alayim diyorum.. gitarlarda turlere gore ogrenme zorlugu ve sureci farklimidir yani klasik kolay akustik zor ogrenilir gibi bisey olabilirmi? birde gunun 3-4 saatini bu ise ayirarak kendi kendime ogrenebilrmiyim?




 
akustik gitar alip ba$larsan tek zorlayacak $ey parmaklarinin ali$masi olur.
klasik gitarda da acir ama akustik gitarin metal telleri dikkat etmezsen kesebilir parmaklarini.
ben 3-4 saat kendini kasmaktansa 1saat kursa git derim.
  • sourlemonade  (20.05.08 22:33:14) 
abi bir yıldan beri akustik gitar çalıyorum. klasik gitar ile başladım ben bu işe. kursa da gitmedim. benim amacım elektro çalmaktı belki ama pahalı olduğu ve onu kullanabileceğim ortamım ve imkanım olmadığı için almadığımdan sebep klasikti tericihim. ama yeni başlayacaksan ve eninde sonunda akustik gitar çalacağım diyorsan klasik gitara dokunma. al akustik gitarını eğer temel olarak hiç bir şey bilmiyorsan git bir gör nedir ne değildir diye veya varsa bir arkadaşın onunla otur nedir ne değildir bir içine gir işin. notadır, gamdır, ritimdir arpejdir. bişeyler kapmaya bak ama sakın onları gördüğün gibi öğrenebileceğini sanma... tabi ki tekniğin zamanla ve yavaş yavaş gelişecek. oda senin yeteneğine azmine isteğine çalışmana kalmış. eninde sonunda kursa da gitsen evde mutlaka 3-4 saat takılcaksın o gitarla sırf bu teknik geliştirme meselesinden yoksa kursa gittiğin zaman üzerine ilham ya da yetenek tohumu serpmiyorlar... sonra belki sonra elinden düşürmeyeceksin gitarı ortamdan ortama heryere koşcaksın orası ayrı. ama dediğim gibi eğer hiç bir şey bilmiyor ne biçim bir iş abi bu olay diyorsan git bir göre nedir ne değildir arkadaşlar edin bir kaç gitar çalmaya çalışan kurstan beraber takılın işte bundan iyisi şamda kayısı ;) ben şu an amatör de olsa kendi şarkılarımı kaydediyorum çok da keyif alıyorum bu işten... akustik bambaşkadır. tekrar belirtiyorum kursa gitmedim. bunun keyfi de bambaşka ;)


  • SoLfej  (20.05.08 23:52:08 ~ 23:56:04) 
gayet öğrenirsin.

Bora uslusoy - Gitar Metodları kitabını almanı tavsiye ederim.
Başşlangıçta bol bol parmak egzersizi yap.
  • alkolik imam  (21.05.08 00:04:01) 
solfej e katılıyorum, hangi gitar türünü çalacaksan onunla başla. ayrıca sabır sabır sabır diyorum. 1 ay sonra sıkılıp bırakırım diyorsan hiç masraf yapma boşuna.


  • quadropol  (21.05.08 01:53:49) 
abi direk akustikle baslarsan parmakların cok acır, amaan alışırız deme. zaman oluyo dayanılmıcak acılar cekiyosun tellere basarken. ha ben uzun süreli akustik çalmadım ama belli bi zaman ara verdikten sonra klasikte bile hafif bi parmak sızısı, parmağın tel şeklinde içine gömçürmesi yaşayabiliyosun. elektronun telleri biraz daha yumuşak olduğu için pek fazla sorun olmaz ama, akustik sikertir derim


  • osuruklu  (21.05.08 11:25:04) 
tüm gitarlar birbirine benzer ama hepsinin teknikleri farklıdır.
gitar alıcaksan eğer akustik gitar alıcaksan cort un güzel akustikleri var. yaklaşık 300-450 arası.alet o kadar güzel gözüküyo ve tonu o kadar güzelki anlatamam.
sonra ibanezin bir modeli var.biraz araştırıp linkleri bulucam.

www.mydukkan.com
www.mydukkan.com

ibanezin linkini bulamadım.450 ytl falandı ama çok güzel bir gitardı.

ayrıca akustik gitar alıcaksan.yada klasik akustik gitar alıcaksan.boyalı gitar almak.en iyi tonu naturel ağaç tan alırsın.en sağır gitarlar siyah olanlardır.
  • omer460  (21.05.08 12:19:40) 
simdi soyle bi sey var ki, gitar calmaya klasik ile baslayanlar sonradan elektro gitara gecerken zorluk yasar diye bir sey bence yok. keza klasik gitar ogrenme acisindan daha kolaydir. akustik gitar daha fazla fiziksel efor gerektirir ve yorucudur. arti penasiz calmak komiktir, hincaldir uluctur.
klasik gitar daha hizli ve kolay ogrenilir, elektro gitara gecildiginde sorun yasanmaz.
teknik olarak klasik gitar ve akustik gitar arasinda minnacik farklar vardir.
elektro gitarla akustik gitar arasinda, daha minnacik farklar vardir. bu farklar gitarist insanini rahatsiz edecek duzeyde degildir.
soyle de bir detay var, klasik gitar calmak bas gitar calmanin mantigini kavramaniza da yardimci olabilecektir. saygilar.
  • paradoxical  (21.05.08 13:17:33) 
Müzik türü ve çalma tekniği hedeflerini belirlemeniz sanırım faydalı olur. Pena kullanmak ve parmakla çalmak arasında ciddi farklar var; öyle ki John Petrucci ile Erick Turnbull neredeyse ilgisiz.

Örneğin rock çalacağım diyorsanız klasik gitar metodu alıp çalışmanız pek mantıklı olmaz, çünkü o metodda göreceğiniz şeyler "klasik müzik" çalmak içindir.

Önce klasik, sonra akustik, en son elektro diye bir yol izleniyor genelde; pek doğru değil ancak. "Klasik gitar çalacağım ben, Asturias ne güzel parça" diyorsanız klasik gitar alın. "Fingerstyle" istiyorsanız belki klasik de olur, ama akustik olsa daha güzel olur. Jazz çalacaksanız yine çok ihtimal var, hedeflediğiniz gitaristlere göre akustik ya da elektro gitar gerekir.

Günde 3-4 saat hiç de az değil, yöntem doğru olduktan sonra çok hızlı ilerlersiniz.
  • fadetoreality  (21.05.08 22:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.