[]

Uydu kanallarını parçalama - digiturk plus - lcd tv

soruların bir birleriyle alakaları hem vardır, hem de yoktur.

1- uydudan gelen sinyali işleyecek ve daha sonra kanallara parçalayacak bir cihaz lazım. yani toplamda bir tane cihaz olacak, oradan çıkan kabloları tv'lere taktığımda kanal arayacak ve normal tv kanallarını değiştire değiştire izleyeceğiz. nedir ne değildir?

2- digiturk plus alıyorum, sitede oturuyorum. aradım sordum, sadece çanak antendeki lnb değişiminin altyapısal olarak yeteceğini söylediler. ben nedense inanamadım. alan var mı? alan varsa, önceki kablolama (özellikle sitelerde) yeterli geldi mi?

3- 117-120 ekran lcd tv alıyorum. son dakika önerisi olan var mı? öneriden kastım teknik bilgi değil. doğrudan marka-fiyat önerisi.

 
3-samsung


  • darknum  (20.05.08 12:34:22) 
1. imkansız gibi. uydudan gelen sinyaller normal tv kanallarında görüntüye dönüşemez ki


  • ravioli  (20.05.08 12:55:35) 
Bizim apartmanda eskiden bir uydu anteni vardı ve yayın aynen dediğin gibi bölünüyordu hem dairelere hem de değişik frekanslara. Ama o zamanlar taş çatlasa 5-6 kanal vardı. Şİmdi 500 kanalla başedebilen birşey var mıdır bilemedim. Şu da var ki digiturk yan odaya digiturk kampanyası yapıyor paketin yarı fiyatına ikinci paketi veriyor bu da dediğin şeyin kolay uygulanabilir olmadığı fikrini verdi bana..


  • skipper  (20.05.08 13:26:08) 
1. bunu otellerde ve sitelerde yaparlar. uydu-tv sistemi dağıtıcı falan gibi bir ismi olması lazım bunu yapan firmalar var. tek başıma yapayım dersen tuzluya patlar onu söyleyeyim ticari sistemdir. parana göre 8 kanaldan başlar 2^n e kadar gider.
2. digiturk öyle dediyse öyledir fazla kurcalama. sorun çıkarsa kendilerine söyler üyeliği iptal edersin gerekirse. hayırlı olsun izlenimlerini sözlükten aktarırsan sevinirim.
3. sony, lg, samsung. çok ucuza istersen metroda kaldıysa 50 inç 2.250 ytl ye sharp mevcut ama yine de full hd bir model almak daha akıllıca olur.
  • ozdek  (20.05.08 14:24:52) 
50 inç sharp plazmadır, lcd değildir.


  • co2s2  (20.05.08 20:37:28) 
2) çanağınız eutelsat w2 uydusuna, yani digiturk'ün normal yayınlarının yapıldığı uyduya bakıyorsa mpeg-4 yayını da aynı uyduda olacağı için çanağın yeniden hizalanmasına gerek yok. lnb değişikliği de mpeg-4 yayının yapıldığı feed'in özelliğinden dolayı diğer mpeg-2 kanallarından farklı bir frekansta yapılacağı için lnb değişecek. çok farklı bir sistem olmadığı için aynı coax kabloyu kullanabileceksiniz sitedeki.

bana sorarsanız digiturk plus almak için o kadar erken ki. hem çok para hem de lig tv ve birkaç kanal dışında high definition yayın alamayacaksınız. en az 4 sene.
  • tom riddle  (20.05.08 22:53:03 ~ 22:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.