[]

birisi tc kimlik numaramı kullanarak dolandırıcılık yapıyor

başıma sanırım kötü bişey gelecek.

arkadaşlar, birisi sahibinden.com'da dolandırıcılık yapıyor. mesela ipad2'ye 800 lira fiyat verip şehir dışındayım, siz bana parayı gönderin ben de size ürünü göndereyim diyor. sonra karşı taraftan parayı isterken benim tc kimlik numaramı kullanarak cepbank'a havale yaptırtırıyor ve para geldikten sonra telefonu kapatıp kayıplara karışıyor.

bu hafta turkcell'den iki kişi ismimden telefon numaramı bulmuş ve beni arayıp böyle böyle dediler.

benim bu durumda ne yapmam gerekiyor ?

bunun bana yaptırımı ne olur ??

cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim

 
polise git


  • fundamental  (13.08.11 04:37:28) 
Kimlik vs. kaybettin mi?

Kaybetme gibi bir durum yoksa TC kimlik numaranı nereden öğrenmiş olabilirler?

**Bence sabah vakit kaybetmeden bir emniyet müdürlüğüne git ve durumu bildir.Yoksa çok geç olabilir.
  • spesifikasyon  (13.08.11 04:38:56) 
her şeyde senin başına geliyor yahu cıx cıx cıx.


  • ekaterina  (13.08.11 04:55:06) 
polise değil savcılığa git ve suç duyurusunda bulun. (önce polise gitmen gerekiyorsa onlar söyler zaten)


  • ben smyrna  (13.08.11 08:09:28) 
ayrıca sahibinden'e de ulaş bence. goo.gl


  • ben smyrna  (13.08.11 08:10:10) 
belki de "bu" adamın tc nosunu öğrenmediler, sonuçta tc no bulma programları var, akrababul.exe var, tc no'nun doğruluğunu kontrol etmek için site var, bu işin algoritması var... ordan üretip doğru mu diye bakarlar hemen.

belki de kimse "bunun" tc nosunu bulmadı, rasgele bi tc no bulup bi insana ait olduğunu onayladı sadece, piyango da "bu"na vurdu.
  • egomanyak  (13.08.11 08:41:48) 
bazıları hala tc kimlik numarasının gizli bir bilgi olduğunu zannediyor ben de ona çok şaşırıyorum.

benim tc kimlik numaram duvarımdaki vergi levhamda, müşterilerime kestiğim faturalarımda açıııık açııııık yazıyor. kendi ellerimle ve devlet zoruyla ben bunu benimle iş yapan, ofisime gelen herkese servis ediyorum. siz de en son yemek söylediğiniz pidecinin fişi varsa bir elinize alın bakın. limited şirket falan değilse fişin üstünde "mahmut pide salonu - mahmut soytaş tc no: 12345678910" yazdığını göreceksiniz. ne gadder ilginç değil mi?

bak fiş fatura aranma diye de örnek: a1108.hizliresim.com

ben şimdi yıldız aspava2nın sahibi hacı yıldız'ın tc kimlik numarasını öğrenmiş oldum. adıyla soyadıyla adresiyle elimde. dolandırabilir miyim dersiniz koca aspava2nın sahibini bu fişle?

soruya cevap verilmiş zaten. suç duyurusunda bulunun. lakin SADECE tc kimlik numarasının başkasının eline geçmesinden de bu kadar tırsmayın artık. bu dolandırıcılık tc kimlik numarası başkasının eline geçmeden, sadece isimle de yapılabilir.
  • kibritsuyu  (13.08.11 10:00:24 ~ 10:07:48) 
Doğrudan savcılığa durumu anlatan bir yazılı müracatta bulun.Olayı da anlat, bildiğin tüm bilgileri ver.Gereğini yapacaklardır; takibi zor değil bu işlerin.


  • lebanon  (13.08.11 11:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.