[]

Pasaport, Vize, Sakal.

hem pasaporta hemde vizeye (ingiltere) ilk kez basvuruyorum. 2si de fotograf istiyor. bende de 4-5cm keci sakali var. simdi benim bunu kesmem gerekir mi?

duyduguma gore bazi araci firmalar vize alamayan kro tiplere sac sakal taki kupe gibi aksesuarlarla tekrar vize gorusmesine gonderip vize almalarina yardimci oluyorlarmis. bu asamada kesmesem daha iyi gibi geldi. mi acaba?


 
:) abicim o nasıl bir şey ya, kroluğa çözüm: hahah.

bence sakalsız daha mantıklı olur ama kimse o tür şeylere takmaz, bir avantajıda olmaz bence.
  • alchemistt  (15.05.08 00:25:01) 
sakallı fotograf yasak diye biliyorum ben kimlikte pasaportta ehliyette.


  • bryan fury  (15.05.08 00:37:42) 
4 5 santim dedigin hemen geri gelmiyor, kesme bence. ben kiyamamistim en azindan.

@bryan fury; oyle bir uygulama yok. pasaportum, ehliyetim ve hatta nufus cuzdanimdaki fotograflarim sakalli. sadece ehliyet alirken polis abla sakali pek begenmemis olacak ki fotografi keserken sakalin bir kismini da kirpip oyle yapistirmisti ehliyete.
  • diabolus79  (15.05.08 01:05:04) 
photoshop ile sakalları temizletsen.iyi gözükürse tabi?..


  • aysiku  (15.05.08 01:20:38) 
photoshoplanmis foto yasak bildigim kadariyla.


  • compumaster  (15.05.08 01:26:42) 
compunun dedigi dogru. ayrıca fotograftaki haline de benzemen gerekiyor. yani kıllık isterlerse her şeye kıllık çıkartabilirler.


  • nihilanth  (15.05.08 02:22:04) 
sakalsız foto daha iyi bence. nihilanth'ın söylediğini düşünürsen sakalsız fotoğrafa benzemediğini iddia ederlerse kesersin sakalını hallolur, ancak sakallı fotoğrafın olursa ve sakalını kesersen aynı hızla tekrar uzamayacağı için kıllık olabilir. nasıl mantık ama?


  • tom riddle  (15.05.08 03:12:41 ~ 03:12:54) 
ingiltere hukumeti vize islerini zorlastirmaya karar verdi. ama senin vize'ni kapsar mi bu is bilemem. sonucta evrakin tamsa ve belirli bir ekonomik gucun varsa problem cikmaz.


  • kezzy homeros  (15.05.08 03:48:43) 
pasaportum da vizelerim de ehliyetim de sakallı fotolarımla dolu. şimdiye kadar ingiltere vizesi dahil tüm vizelerime sakallı olarak ve sakallı fotoğraflarımla başvurdum. hiç sorun çıkmadı. bundan sonraki vize başvurumu ve pasaport fotoğrafımı da sakallı olarak yapmayı düşünüyorum:)

ama biliniz ki vize olayları bazen başvurduğun insanın insafına kalabiliyor,ondan dolayı hani olur da vizede problem çıkarsa sakala falan yormamak gerekir
  • october swimmer  (15.05.08 19:46:03) 
Size benzemeyen fotoğrafı kabul etmezler. İngiltere vizesi başvurusunu yaparken bir fotoğrafınızı daha çekiyorlar. Keçi sakalından falan hiçbişey olmaz merak etmeyin.


  • 386 dx  (17.05.08 15:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.