[]

Trafik Cezası sorusu..

farzı misal bir kişi 14.05.2008 tarihinde ruhsatı yanında bulundurmamaktan dolayı ceza yedi..Polis amcalar el salladı ve yola koyulmaya başladı.Aradan 15 dk sonra başka bi polis çevirse ve ruhsatı sorsa yine ruhsatı yanında bulundurmamaktan dolayı ceza alır mı o kişi?
bunun bu süresi var mı? Şu kadar sürede aynı ceza ikinci kez verilmez diye?

simdiden tesekkurler..

 
ruhsatsız araba bağlanmıyor muydu?

konumuza gelince, ruhsat değilde başka bir suçtan ceza yiyipte, az bir süre sonra diğer polise yakalanınca "beni arkadaki ekip elledi demin" deyip ceza kağıtlarını gösterdiğinizde 2. ekip ellemeden yolluyor genellikle.. yani ben denedim bikaç kez.. öyle oluyor..
  • te cetveli dyr  (14.05.08 05:16:44) 
ne yaptın abi yaa?
ruhsatsız araç dirrreek çalıntı muamelesi görür. çok büyük işler açılabilir başına.
tabiki ülkemizde kanunler harfiyen işlemiyor. illa hapse girersin diye bir kaide de yok.
ben de bir keresinde ruhsatsız çıkmıştım trafiğe. polis amcanın elleyeceği tuttu. nerde ulen ruhsat dedi. ben de "nerde olcek, bubamdaaa" diye cevap vermiştim. sonra cep telefonu ile aradım babamı, babam telefondan okudu ruhsatın tüm gerekli bilgilerini polise. ben de az biraz yalvardım yakardım. bişi yapmadı polis amuca sağolsun.
ama her zaman böyle cici polisler denk gelmiyo maalesef.

not: bu arada yukarıdaki yazının içler acısı halindeki imla durmuna kızmayın. 5 saattir termik makinalar çalışıyorum, normaldir, mazur görün.
  • punkertifo  (14.05.08 06:23:29) 
ruhsat muhabbeti ornek olarak alinirsa; ikinci poliste seni uygunsuz bir sekilde yakalarsa cezayi yapistirir.

misal ben alkollu yakalandim. ehliyetimi 6 ay aldilar. ama adama bazi konularda gec kalsamda biseyler soylesemde, araci ben alip eve gittim. ve polis amca beni uyardi; "baska bir polis yakalarsa yine ceza yersin"
  • trimpot  (14.05.08 11:24:55) 
ruhsatsız arac zaten anında parka cekılır.cekme parası(transfer ucreti) ve parkta durdugu hergun ıcın yaklasık 15-20 lıra para verırsın. hayatını sıkertır ınsanın ruhsatsızlık.


  • osuruklu  (14.05.08 11:47:03 ~ 11:48:07) 
efendım eger ruhsatın yoksa yanında fotokopisi varsa sadece 50ytl cıvarında bi para ucretı kesılıyo..baskada bısı olmuyo..

zaten benımkısı bı ornektı :)
  • isott  (14.05.08 15:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.