[]

digital receiver'a program atmak?

uyducuların 5 liraya attığı programı ben kendim yüklemek istiyorum alete. forumlara falan baktım da çok karmaşık geldi. kurukafa falan diyolar? bu işi aptala anlatır gibi anlatabilecek birileri var mı?

alet: sunny AT-7010 DCI
sistem bilgisinde de şunlar yazıyor.
model: kaon-team
info: ff.ff.ff-ffff
s/w: v03.00.00
h/w:vff.0c.ff
loader: v.6.1.9
ilgilendiğim uydu: hotbird.

 
www.turkeyforum.com da hemen her model için detaylı, resimli anlatım vardı bi ara, tek tek neyi nasıl yapmanız gerektiği anlatılıyordu.


  • ravioli  (13.05.08 15:08:03) 
moral bozmak gibi olmasin da hotbird uydusu eskisi gibi tat vermiyor insana. cok kaliteli sinema kanallari mevcut, onu da yazilim yuklesen dahi cozemiyorsun, cozsen de ertesi gune kapanmis buluyorsun. bir belgesel ve motorsporlari kanali vardi agiz tadiyla izledigim polsatta, onlar da gitti. bbc de bir yere kadar tabi ama yine de bir sansini dene derim.


  • n tee  (13.05.08 16:04:22) 
ben next kullanıyorum, 2-3 aya bir şu fransız kanallarının olduğu multivision paketi çıkarıyolar, onların içinde de gerçekten çok kaliteli kanallar var haksızlık olmasın.

senin sunny modeline göre de biraz araştırma yaptım ama cidden baya karışıkmış kup nedir, kurukafa nedir ben de anlamadım. yalnız mach1digital diye bi yer var, sanırım ilk yazılımları falan buradaki elemanlar çıkarıyor, senin kaon serine uygun yazılımlar ve anlatımlarda var, biraz kurcala burayı:
www.mach1digital.com

ve her şeyden önce şu kabloyu alman lazım, rs-232 diye geçiyor: www.versaquiz.com

kolay gelsin.
  • federal  (13.05.08 16:20:31 ~ 16:21:13) 
her kanal altyazılı değil sanırım, mesela bu fransız kanallarındaki filmlerde fransızca altyazı da oluyor mu acaba?


  • lykos  (13.05.08 19:31:28) 
@lykos, bu fransız paketlerinde 10-15 tane sinema kanalı oluyor. bu kanallarda altyazı yok sadece ingilizce-fransızca dil seçeneği var.


  • federal  (13.05.08 19:50:01) 
bende de 7010 dci var ama hw 12.01.a5
hocam 5 ytlye bir rs232 kablo alıyorsun elektronikle ilgili alet satan yerlerden.
zaten uydu içinmi diye sorarlar sonra www.turkeyforum daki olayları takip ediyorsun.
bir yükleme programı bulacaksın.
kup230 kullanıyorum ben
bir de hardware numaran uygun yazılım bulacaksın.
kup230 ile o yazılımı yükleyeceksin.
yalnız başka ayrıntılar da var mesela cihaz sunny kaon işlemci ama genelde multivizyonları çözen kaon paketi çok geç çıkıyor veya çıkmıyor. bu yüzden mesela stream denen yazılımı yüklüyoruz cihaz stream gibi olmuş oluyor ama tpsleri çözüyor menüler değişiyor filan. ilk stream yüklerken kurukafa diye bişi program yüklemen lazım bir de stream den kaona donerken kurukafa yükleme olayı var. bir de makinan çok eskiyse loaderı eski versiyonsa direk kup230 ile yüklüyemiyorsun. önce loader yükseltmen lazım. onu hiç yapmadım biraz karışık. + bu olayları yaparken dikkatli olman lazım makinenin flashını yakarsın.
  • joepiscopo  (14.05.08 10:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.