[]

Annemin ilginc rahatsizligi - Ne olabilir?

Semptomlari yazacagim, ne olabilecegi hakkinda bi fikri olan var mi? En azindan dahiliyeye mi nereye gosterecegimizi bilelim.

Yaklasik alti ayda bir oluyor, ve geceleri oldu simdiye kadar hep.
Once sirtin sag tarafinda hafif bir sizi olarak basliyor. Sirtin sag tarafinda, omuz-bel dogrultusunun tam ortasinda, yaklasik bir karis uzunlugunda bir hatta agri oluyor. Once hafif bir sizlama olarak basliyor. Siddeti yavas yavas artiyor. Ama hicbi zaman dayanilmaz seviyelere ulasmiyor, dis agrisi gibi degil, sadece rahatsiz eden bir agri. Ayrica hareket etmesi agrisini olumlu/olumsuz etkilemiyor. Icerlerden gelen bi agri.

Agri siddetlenmeye baslayinca, yavas yavas gegirmeler basliyor. Bogazi yakan gazli asitli gegirikler degil. Ama sikca gegiriyor.

En sonunda, 3-4 saat bu sikintiyi cektikten sonra aniden kusma geliyor. Yalniz kusma anina kadar hic mide bulantisi olmuyor. Birden kusma ihtiyaci geliyor ve kusunca hicbisey olmamis gibi rahatliyor.

Resimde agriyi hissettigi kismi kirmiziyla cizdim. Mide problemi gibi gozukuyor ama mide agrisi sirtta hissedilir mi? Neyin nesi olabilir bu? Kime gostertelim?

 
buna benzer bir şeyleri annem yaşamıştı, özellikle sık geğirme ve kusma hatta ağrısı da vardı ama 6 ayda bir değildi, bir anda geldi ve geçmedi. safra kesesinde taş olduğunu anladılar sonuç olarak, özellikle geğirme varsa olabilir gibi geldi bana.


  • ekaterina  (02.08.11 04:35:47) 
Safra tasi belirtilerine baktim birebir tutuyorlar.


  • mabl  (02.08.11 04:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.