[]

opera kullanıcıları (tarayıcı)

neden kullanıyorsunuz? beni ikna edebilir misiniz opera kullanmaya? chrome kullanıyorum ben.




 
kullanıcısıyım ama açıkcası operadan komisyon fln almıyorum, hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullan derim(:


  • elalemin derdi  (30.07.11 19:41:49) 
tasarımını, performansını ve bütünleşik e-posta uygulamasını beğendiğim için. ayrıca sağ üst kısımda kapatılan sekme geçmişini gösteren bir simge var, diğerlerinde var mı bilmiyorum.


  • reliable  (30.07.11 19:47:01) 
chrome'a göre çok daha az kasıyor benim bilgisayarımı. hem de speed dial özelliğini seviyorum opera'nın. gerçi şu an chrome kullanıyorum ve eklenti sayesinde onda da speed dial var ama opera'nın yerini tutmuyor. kendi yaptığım bir ekleme sonuçta.

ha bi de chrome, opera'ya göre çökmeye daha meyilli sanki.

eyyorlamam bu kadar. opera'dan yüklü miktarda para alıyorum her ay.
  • ufukcel  (30.07.11 19:49:51) 
popüler değilken kullanmaya başlamıştım. gerçi hala popüler olduğu söylenemez ama detaylarını seviyorum. hani sıralasam onlarsız da olur dersiniz ama, bunlara alıştıktan sonra onlarsız yapamadığınız şeyler.


  • sttc  (30.07.11 20:02:47) 
chrome'dan daha hızlı. net.


  • hikaye mesture  (30.07.11 20:04:50) 
komisyon almadığım için pişmanım öne onu belirteyim =)

opera kullanıyorum çünkü bünyesinde barındırdığı özellikleri diğer tarayıcılarda yok. eklentiler vs ile yapılabiliyorlar ama o zaman da bildiğiniz üzere felaket hantallaşıyor tarayıcılar.

kullanımı kolay. kullandıkça özelleştiriyor ve yeni özellikler keşfediyorsun. çok hızlı. gerçekten çok hızlı. hızdan kastettiğim elbette sayfaların hemen yüklenmesi değil, internette sorfun başka bir boyuta geçmesi.

yanlışlıkla sayfayı kapattın ctrl+z deyince o sayfa geri geliyor. kısayolları çok fazla. öğrenmek zaman alıyor.

en sevdiğim özelliği notlara ekle. mesela bir sayfada gördüğüm bir söz vs bir şeyi seçiyor ve notlara ekle diyorum o seçtiğim şey anında notlara eklenmiş oluyor. kaydet onayla falan gerekmiyor. kısayolu da ctrl shift c. ayrıca yer imleri, speed dialii notları vs opera sunucusuna eşitleniyor senin kullanıcı adın ve şifren ile, formattan sonra, ya da başka bir bilgisayardan operaya kullanıcı adın şifrenle giriş yapınca yer imleri, notlar vs otomatik geliyor.

hayat kurtaran bir özelliği var. diyelim ki yarım saattir ben bu satırları yazıyorum onun dışında sitede bir işlem yapmadım ve logout oldum. gönder tuşuna basınca yazdıklarım silinip anasayfaya gidiyorum ya. işte opera kullanıyorsan küfür etme boşuna. sayfayı geri çek çünkü yazdıkların yine yerli yerinde. opera sayfaları önbelleğe yüklüyor ve geri tuşuna basınca tekrar yüklemek yerine önbellekten çağırıyor. o sebeple kota dostu diyebiliriz.

turbo özelliği var mesela kota dostu deyince aklıma geldi. bağlantı hızın yavaş, 100, 200 kb daha büyük boyutta ki resimlerin olduğu galeride gezerken sıkılıyorsun yavaşlıktan. turboyu açınca 100 200 kb.lık resimler 20 30 kb.a düşüyorlar. görüntü kalitesi azalıyor tabi ama istersen tam kalite ile yüklersin sağ tıklama ile. dns falan değiştirmeye uğraşmıyorsun turbo açık iken çünkü siteleri kendi sunucusuna atıyor, orada zipleyip sana gönderiyor. yani yasaklı sitelere de girebiliyorsun böylelikle.

falan filan. yanlışlıkla penceretyi kapatıyorum. 20 tane sekme var hepsi gidiyor. sonra operayı tekrar açıyorum. internet bağlantım olmasa bile sayfalar yine de görülebiliyor.

hani dedim ya pratik diye. mesela önce sol tulşa sonra sağ tuşa basınca ileri, önce sağ sonra sol yapınca geri geliyor. aynı samanda sağ tuşa basıp imleci sağa sola kaydırmak da ileri geri yapıyor. fare hareketleri ileri geri ile sınırlı değil. sekme aç sekme kapat sekme değiştir falan var birşeyler daha.

bi de opera unit var. kendi bilgisayarını web sunucusu olarak bile kullanıyorsun. o da ayrı brşey zaten de bana hiç lazım olmadı.


tüm bu anlattıklarımın yanında belirteyim ki opera her çıkan yeni sürümünde sanki beni kendinden soğutuyor hata falan vermesi ile. eskiden kendisini taparcasına seviyordum. şimdi ise sadece seviyorum. yani gün geçtikçe bozuyor sanki.
  • dahinnotha  (30.07.11 20:21:12) 
chromedan daha hızlı ve daha az kastırıyor makineyi.


  • Barki  (30.07.11 20:30:11) 
bugün shiftdelete.net'te gördüğüm bir haberden dolayı açmıştım bu soruyu. opera'yı kullananların iq ortalamasının daha yüksek olduğunu bulmuşlar. ben de merak etmiştim opera'da benim bilmediğim bir şeyler mi var da daha zeki insanlar kullanıyor diye. sanırım zeki insanlar genelde koyun sürüsüne dahil olmak istemeyip, daha farklı şeyleri tercih ettiği için durum böyle.

beni ikna edemediniz opera kullanmaya. gayet faydalı özellikleri var ama benim için önemli olan şeyler değil. ben de chrome'a alışmışım, geçeceğim tarayıcının hem chrome'un özelliklerini, hem de fazlasını sağlaması lazım. chrome'dan sıkıldım aslında ama ihtiyaçlarımı bana göre en iyi gideren tarayıcı bu. belki başka bir zaman başka bir tarayıcı olur.

@dahinnotha: komisyon almalıymışsın, tabi git gide daha az sevdiğini yazmamak kaydıyla.

kendime not: neler oluyor bana acaba? ben bu kadar uzun yazmazdım eskiden. son zamanlarda eskisine göre abartı uzun yazıyorum sanki.

edit: haber yalan çıktı.
  • lemmiwinks  (30.07.11 21:57:13 ~ 04.08.11 23:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.