[]

mütercim tercümanlık almanca vs fransızca

ikisi de istanbul üniversitesinde kabaca almanca 9.300 den fransızca 23binden alıyor. ikisine de yetiyor puanım. yalnız son 3 senedir almanca görüyorum okulda ve almanca zerre ilgimi çekmiyor. bi yandan da dokuz bininci olup da 23binden alan bi bölüme gitmek saçma geliyor. fikrinizi alayım dedim.

teşekkürler.


 
puanı en yüksek olan tutanı yaz, havan olsun.


  • 9kuyruklukedi  (29.07.11 17:19:18) 
@9kuyruklukedi ya yok onu ben şey bakımından dedim hani puanı bu kadar daha yüksekse bi iş vardır bölümde ilerde filan daha rahat olur mezun olunca. nebleyim. bide her sene sınıfı zorla geçen biri olarak hiç ciddi ciddi üniversite düşünmedim o yüzden ne bölümleri ne üniversiteleri biliyorum dilden de mezun olmadım zaten. hiç bi fikrim yok o yüzden.


  • cagdassalur  (29.07.11 17:22:58) 
sen sayısalcı değil miydin?

kabaca 9300den alsa da sınava giren zaten 30 000 var. yani çok da şey değil açıkçası. fr zor. ama almanca da zor, görece daha zor.

evet almanca ilgi çekici bir bölüm değil. fransızca keza daha çekilebilir. fakat birşey var ki, lisede gördüğün almancayı hesaba katma. hiç bir cacık olmaz. kabaca bir haftalık bilgin var yani almancadan. ama belirteyim lisede gördüğün kadar da kötü bir dil değil.
  • dahinnotha  (29.07.11 17:48:16) 
Bazı üniversiteler fransızca almanca vs. bölümlerine almak için lys 5'te fransızca ya da almanca sınavına girmiş olmanı şart koşuyorlar dikkat et.


  • vexations  (29.07.11 18:14:31) 
abi bu yaşa kadar fransızca öğrenmediysen fransızcada zorluk çekebilirsin. temelinin de oldu almancaya gitmeni öneririm ben. ama ben çok çalışırım ederim 1 sene gece gündüz veriririm dersen fransızcayı da tercih edebilirsin.
ben zamanında sıralamamdan çok aşağıda olmasına rağmen fransızcayı tercih etmiştim. 5 yıl görmüş olmama rağmen cidden çok farklıydı üniversitede gördüklerim.

  • bad boy for life  (29.07.11 21:38:38) 
almancadan hiç bi temelim yok. onu almancayı sevmediğimi belirtmek için söyledim 3 sene ders görmeme rağmen hiç ilgilenmedim hiç de bişey bilmiyorum. iş bakımından hangisi daha iyi peki? yani işsiz kalmamak adına fransızcayı bırakıp hiç sevmediğim bir dil okuyacak kadar fark var mı aralarında?


  • cagdassalur  (29.07.11 22:00:07) 
Batı dillerinden ziyade doğu dilleri daha çok işine yarar.


  • vexations  (30.07.11 00:25:45) 
@dahinnotha sayısal okudum sadece onun dışında uzaktan yakından alakam yok.


  • cagdassalur  (30.07.11 00:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.