[]

kedinin kaçması

merhaba arakadaslar,
dün gece kedim 4. kattan ya atladı ya da düştü, hemen aşağıya koştum ama gitmiş.. 5 kere döndüm durdum bahçede, sabah da hemen indim ama yok, bu konuda tecrübeli olan var mıdır? moralim cok bozuldu, ne yapmak gerekir?
bi kağıda fotoğrafını bastırıp arayayım diyorum.aklıma da bişi gelmior,

not : bulan gören olursa kedi ankara ümitköy'de kaybolmustur.

 
Biz 3 gün sonra apartmanın bodrumunda açlıktan susuzluktan süzülmüş halde bulduk, neyse ki kazasız belasız atlattı.

İran kedisi ise sokakta bulan götrüp satma veya evine alma eğiliminde olacaktır. Çevre petshop ve veterinerleri dolaşın, bütün apartman diplerine, otoparklara, kuytu köşe ne kadar yer varsa bakın, korkup sinmiştir bir yere.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • kimlanbu  (26.07.11 11:17:50 ~ 11:18:09) 
Sokaga iyi bakin. Muhtemelen farenin girbilecegi genislikte bi yere girmis korkuyla saklaniyordur. 4. Kattan atladiysa fazla uzaga zaten gitmez. Ayrica sokakta rahat olmaz ev kedisi oldugu icin.


  • durdenist  (26.07.11 11:20:26) 
en olmadık yerlere bakın.
o olayın şokuyla bir köşeye sinmiştir.
bide yukarıdaki arkadaşın dediği gibi iran kedisi olduğu zaman affetmiyorlar. uyanığın biri bulup petshop'a okutmuş olabilir.
  • bugategonline  (26.07.11 11:27:37) 
4. kattan atlamış değil düşmüştür. düşünce ise çok fena korkmuş olmadık saçma sapan bir yere (araba lastiği üstü, tuğla arkası vs) saklanmış canı yana yana oturuyordur. umarım bir yeri yaralanmamıştır. benim boyoz 3 aylıkken 3. kattan düştü. gözümün önünde. (1-2 ay olmadı daha) ben uçarak aşağı indim. sürekli kapalı duran apartman kapısı şansım açıktı (taşınan vardı) ve ben daha aparmandan çıkamadan boyoz uçarak üstüme atladı. çok çok fena derin derin nefes alıyordu. saedce dudağı biraz kanamıştı. yaklaşık 15 dakika inmedi kucağımdan (eve çıktım tabi hemen) sonra indikten sonra da dümdüz (sfenks gibi goo.gl) yattı uzun süre. 1-2 saatte nefes alışı ve titremesi azaldı. zaten daha 1 saat olmadan vetr. götürdüm. vet. hemen bulduğunuz için şanslınız (burası sizi ilgilendiriyor) düştüklerinde korku ile olmadık bir yere saklanırlar bulamazsınız.
hemen inip çöp bidonu altı, araba lastiği motoru üstü vs neresi varsa karıştırın. bahçe yetmez, bahçedeki saçma çukurlara bile bakın. keşke gece de arasaydınız. yemek vs ile kandıramazsınız. umarım saklandığı yerde duruyordur halen. eğer yarası falan yoksa biraz bakınıyordur şimdi. ayağında kırık falan varsa da çok uzağa gitmiş olamaz.

  • ben smyrna  (26.07.11 11:28:57) 
Yetiskin kediyi petshop naapsin. Anca birisi bulup evine almis olabilir.


  • durdenist  (26.07.11 11:29:31) 
dün gece de çok aradım, en çok arabaların altına baktım, bir de depo var apartmanın, oldukça karışık, oraya baktım, ama teker üstleri aklıma gelmedi,
şimdi işe gelmek zorunda kaldım, ama annem tekrar aramış, hiçbi iz yokmuş maalesef henüz. akşam eve gider gitmez tekrar arayacağım..

  • omonia  (26.07.11 11:36:16) 
düştüğünde sesini ya da miyavlamasını duyan alt komşunuz almıştır belki. biliyo muydu sizin kediniz olduğunu? genelde uzaklaşmadan bi köşeye çekilirler kendisinin gittiğini düşünmüyorum ben. ya gören biri evine aldı ya da bi köşede saklanıyor hala :(


  • lizard queen  (26.07.11 11:36:44) 
@ben smyrna çok geçmiş olsun, umarım ben de sizin gibi şanslı olur bulurum..
çok üzgünüm.

  • omonia  (26.07.11 11:37:50) 
alt komşu ya da daha alt komşu balkona çıktılar, baya bi ses geldi çünkü,
balkon diplerine baktık, ama yer yarıldı içine girdi sanki, inanamıyorum, göz göre göre.

  • omonia  (26.07.11 11:39:17) 
Gece ilk saklandigi yerdedir. Bayagi ses geldi diyorsun fazla uzaga gitmis olamaz o acıyla.


  • durdenist  (26.07.11 11:44:26) 
çevrendeki bütün apartmanları daire daire dolaş bence. bi de dişi mi erkek mi? boyoz erkek. o yüzden bacakları çok güçlü (gevrek dişi ve onun yanında çok cılız kalıyor) o yüzden bence düşünce zarar görmemiş olmasının en büyük nedeni o. gerçi dişi bile olsa 2-3 yaşından sonra çok güçlü hepsi fotoğraflardan dişi gibi geldi. ama bacakları oldukça kalın. sanki 2 yaşın üstünde. yani bir yandan bulmanızı istiyorum ama bir yandan da hasar gördü mü onu merak ediyorum. hasar görmedi ise eninda sonunda sahiplenen çıkacaktır. bu da onun için iyi bir haber. (ben düşüp hemen bulduğum ve yara almadığı halde 3 gün uyuyamadım. sakın bulamazsanız da dert etmeyin diyeceğimi sanmayın. hatta şimdi balkondalar gidip bakayım....
(goo.gl bu tür harektlerinde sonra sineklik yaptırdım. ama arada çıkıp hava alsınlar. onlara da yazık)

  • ben smyrna  (26.07.11 11:56:35) 
Benimki de düşmüştü birkaç ay önce, ikinci kattayız biz. Hemen aradım taradım, mahalleyi birkaç kez gezdim ama bulamadım. Tam umudu kesmiştim ki öğleden sonra, açık balkon kapısından bir miyavlama sesi geldi. Meğer evi tanımış ama apartmana giremiyor, karşıdaki arabanın altından bağırıyor. Hemen koştum aldım, çok korkmuştu. Zaten dışarıya alışık değillerse her şeyden tedirgin oluyorlar. Simsiyah olmuştu, beyaz kedicik. Tahmin ettiğim gibi kömürlük gibi bir yere saklanmış.
Sizinki de kendi başınaysa saklanmıştır bir kuytuya. Birileri bulup almadıysa da çıkıp gelebilir bile. Her an arayamasanız da kapılar pencereler açık tutun ki benimki gibi gelemeyip de bağırırsa haberiniz olsun.
Umarım kısa sürede bulursunuz, geçmiş olsun.
  • ansiklopedik sozluk  (26.07.11 12:01:01) 
köpük erkek, kısırlaştırıldı, ve 2 yaşında..
annemi tekrar aradım, açık garajda üstü az açık bi çukur vardı.. ama kilitli..
tekir olsaydı endişelenmezdim, ama iran kedileri sokağa ne kadar ayak uydurur,
ya da gerçekten bahçeye döner mi, kuşkuluyum..
evet durdenist baya bi ses geldi, ama yok işte..
  • omonia  (26.07.11 12:03:07) 
Çok geçmiş olsun... Ahhhi ah bunlar hep dikkatsizlikten oluyor, önlem almamaktan oluyor. Hayvan bu, her şey gelir başına. Kedi besleyen biri mutlaka balkon kapısını penceresini kapalı tutmalıdır veya kapatılamayacak kadar sıcaksa, kedinin yırtamayacağı şekilde sağlam, kaliteli bir tel yaptırmalıdır. Can bu, kolay kolay geri gelmiyor. Ama bu saatten sonra bunları söylemek nafile, olan olmuş :(

Arkadaşların söylediği gibi her bir deliğe bakın. "İran kedisi olduğu için pet shopa satarlar" vs, bunlar saçma şeyler. Pet shopa satılmasını filan değil, siz şimdi kedinizin sağlığını düşünün. Öyle "kediler dört ayağının üstüne düşer" meselesi resmen hikaye, 2. kattan düşüp ölenini duymuştum. Ben olsaydım yerinizde işe mişe gitmezdim bugün... Çünkü hayvanın büyük bir ihtimalle yardıma ihtiyacı vardır ve hemen veterinere götürülmesi gerekir. Bir an önce onu bulmalısınız. Eğer iç kanama filan geçirdiyse veya geçirirse çok çok kötü olur ve siz bugün işe gittiğiniz için bir daha kendinizi asla affetmezsiniz.
  • marcelle  (26.07.11 12:04:56) 
marcelle kesinlikle haklısın, bizim suçumuz, balkonun kapısı kapalı olmalıydı,
ama köpük 2 aya yakın bi arkadasımda terasda kaldı ben de alıştı diye düşündüm,
balkonda yaramazlık yapıyordu ama en son bıraktığımda koltukta uyuyordu,
tek tesellim düştükten sonra ayağa kalktığını gördüm, ve gidişini, sanırım patisi kırılmadı, ama iç kanama riskini düşünmek istemiyorum.
ansiklopedik sözlük, umarım benim kedim de döner, bulunur çıkar bir yerlerden..
şu an çok umutsuzum.. çünkü bakmadığım yer kalmadı diye dusundum dunden beri,
kedileriniz çok tatlıymıs ben smyrna baya da atletik görünüyorlar,
dilerim köpük de çıkar ortaya.. çok tesekkur ederim..
  • omonia  (26.07.11 12:18:31) 
marcelle moral vermişsin. tamam biz de gerçekler söyledik ama..
2.kattan düşen ölebilir ama yüksekten düşmeyen ölmeyebilir. nedeni ise "düzelecek" zaman bulmaları.
tekir veya iran ev kedisi sokakta her durumda korkar, kafası karışır hele düşerek sokağa indi ise...
yaş tahminime sevindim. kasları güçlüdür. yara almış olma ihtimal az. marcelle kızdım ama şu konuda haklı ki, eğer izin alabiliyorsanız bence eve dönün. ve didik didik arayın...
  • ben smyrna  (26.07.11 12:20:41) 
@ben smyrna

İnanın, ben kötülük olsun diye söylemedim. Tabii ki ölmeyebilir, ölmesin de zaten, Allah korusun. Ancak, her ihtimal göz önünde bulundurularak bir an önce kedicik bulunmalı diye düşünüyorum, bir şey olmadıysa zaten önemli değil, kedicik bir kontrolden geçmiş olur. Ama bir şey olmuş olma ihtimaline karşı da, işi şansa bırakmamak lazım. Zaman çok önemli böyle durumlarda... Gerçekten iç kanama geçirebilir. Hiç bir şey olmamış olmasını ben de temenni ederim, ama ne olursa olsun, hemen kediyi bulup veterinere götürmek, iç kanama riski olup olmadığını kontrol ettirmek lazım. Yani benim söylemek istediğim kedinin şu an acilen yardıma ihtiyacı olabilir ve ne kadar çok kişi tarafından aranırsa sonuca o kadar çabuk ulaşılabilir, geç kalınmasından korkuyorum. O yüzden ben olsam işe gitmezdim dedim. Arkadaşımı kırdıysam da özür dilerim. Gerçekten kötü niyetle söylemedim, hani demiş ya " annem tekrar aramış, ben de eve gidince arayacağım" diye, bu pek iyi bir yöntem değil, öyle ara ara değil, sürekli dört koldan aramak lazım. Yardıma ihtiyacı olabilir, kötü durumda olabilir, zaman çok değerli, boşa geçirmemek lazım...

@omonia

"Ayağa kalktığını ve gidişini gördüm" demişsiniz ya, yine de vücudunda kırık olmadığından emin olamayız. O anki şaşkınlıkla ve can havliyle, kalkıp yürüyüp bir yerlere saklanmış olabilir. Yani sıcağı sıcağına o kadar acı hissetmeyebilir.

Bir de, siz siz olun, asla balkona alıştığını filan düşünmeyin. Çünkü bu hayvanlar kuş, sinek, kelebek vs. gördüklerinde kendilerini kaybediyorlar, ne yapacakları hiç belli olmuyor.

Benim de 4 tane kedim var, üzüldüğümden söyledim o lafları, sizi kırdıysam özür dilerim.
  • marcelle  (26.07.11 12:40:14 ~ 12:43:55) 
bizim kedi 4. kattan düştüğünde apartmanın altındaki dükkana kaçmış, içerideki koltuğun altına sinmiş. kardeşim indiğinde de görür görmez üzerine atlamış.
eğer bir şeyi yoksa sizi duysa da ses çıkartmamış olabilir. altına sığabileceği her girintiye yere bakının. geçenlerde apartmanda birileri kovaladığında çatıya kaçmış ne yaptıysak çıkartamamıştık. en sonunda saklandığı duvara dayanmış kapının altından fırça ile ittirerek çıkartmıştım.

  • thebug  (26.07.11 12:47:22) 
off çok üzüldüm İnşallah bulursun. yakın otursak Valla akşama yardıma gelicektim :((( ama çıkıyorlar bi yerden merak etme, içini ferah tut. bizi de habersiz bırakma.


  • mahnita  (26.07.11 13:20:17) 
omonia geçmiş olsun.

iran kedileri korkaktır fazla uzağa gidemez. biryerlere sinip bekler genellikle.
araba altlarına kuytu köşelere bakmalısın. kötü yanı korkusundan seni bile tanımayacak sesine gelmeyecektir.

en olmadı el ilanı gibi bişi yapıp civarda duvarlara yapıştırılabilir.
  • orpheus  (26.07.11 14:13:35) 
orpheus el ilanı ile uğraşıyorum şimdi bitirdim..
sesime falan hayatta gelmiyor, belki akşama doğru acıkır da çıkar,
veterinerlere dağıtacağım el ilanları..
uzağa gidemez ama her yere baktım, inanamıyorum şu an..
mahnita tesekkur ederim.. iyi haber olursa hemen haberdar edicem..
marcelle ve ben smryna işten çıkamıyorum ama annem aramaya devam ediyor,
inşallah akşama size iyi haberlerle gelicem..
  • omonia  (26.07.11 14:21:43) 
sesime gelmiyor kısmı için:
evde hiçbir seslenmenize bakmayabilir bile. kedi milleti bu! www.youtube.com ama sokakta korku ile sizi veya tanıdığı bir sesi duyduğunda deli gibi koşacaktır. ben boyoz'un kucağımı atlayışına hâlâ hayret ederim düştükten sonra. düşünün ki kapı kapalı olsa nereye gitmiş olurdu acaba...

  • ben smyrna  (26.07.11 15:01:56) 
sese tepkiye kesinlikle katılıyorum, annem apartmana girerken kedimizi çiş kokusundan tanımış, "oğlum pascal" demiş, cılız bir ses, gene "oğlum pascal" gene hafif bir ses, 3. kez dediğinde merdiven altından çıkıp sırtına atlamış direkt. bakınırken bir yandan da evde en iyi tanıdığı kişi adıyla çağırsın. umarım bulursun


  • kimlanbu  (26.07.11 16:17:57) 
Kedicikten haber var mı? Ne olur güzel bir haber verin...


  • marcelle  (26.07.11 22:26:51) 
dün tüm çevreye el ilanları astım, çevredeki evleri gezip insanlara söyledim,
maalesef şimdilik bi haber yok..
ben de iyi haber vermek çok istiyorum.. bi iki gün daha çıkmazsa herhalde birileri aldı diyeceğim..
tesekkur ederim..
  • omonia  (27.07.11 10:02:46) 
arkadaşlar, az önce annem aradı, köpük depoda saklanmış, zor bela çıkartabilmişler..
hepinize çok tesekkur ederim..

  • omonia  (27.07.11 11:08:10) 
yaşasın:)
geçmiş olsun

  • lizard queen  (27.07.11 11:16:43) 
Çok çok sevindim, çok geçmiş olsun... Durumu iyi mi?


  • marcelle  (27.07.11 12:31:11) 
annem veterinerden gelmiş az önce, kırık çıkığı yok, sadece küçük bi çiziği varmış..odasında dinleniyormuş şimdi..
ilginiz için tekrar tesekkur ederim..

  • omonia  (27.07.11 13:35:24) 
Çok sevindim, gözümüz aydın... Akşam benim yerime de sarılın Köpük'e :))


  • marcelle  (27.07.11 18:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.