[]

yurtdışından internet bankacılığı (zeka sorusu gibi)

Merhaba panpişler. Olay şu; yurtdışına çıktınız ve online bankacılık işlemi yapacaksınız ama hattınızı roaming'e açtırmadığınız için cep şifreniz size gelmiyor. Cep şifre mantığı ile çalıştığı için operatörünüzün internet sitesine girip roaming'i açtıramıyorsunuz. 444'lü müşteri hizmetleri numarası yurtdışından aranamıyor (alan kodsuz çevirin uyarısı). "Türkiye'deki bir telefonu avea müşteri hizmetleri numarasına yönlendirip orayı arayalım" dedik, olmadı.

Başka fikir aklına gelen?

Not: Operatör avea banka garanti.

 
skype aramıyor mu 444'leri? bi de bankaların 444 olmayan numaraları var. sizinki hangi banka. ona bakalım?


  • ben smyrna  (21.07.11 11:21:28) 
garanti (sonradan farkettim)
Telefon No: 0212 318 18 18

  • ben smyrna  (21.07.11 11:22:23) 
avea:
www.avea.com.tr birinden ulaşıp "bık bık" ederek çözüme ulaşabilirsiniz sanırım.

  • ben smyrna  (21.07.11 11:23:33) 
@ben smyrna avea'ya internetten çemkirdik ama klasik "biz size döneriz" yaptılar. Garanti bankası numarası aramak mantıklı. Deneyelim. Teşekkürler.


  • ataturkiye  (21.07.11 11:27:30) 
Bankayi arasaniz bile telefondan cep numaranizi degistirmezler zaten. Avea'nin musteri hizmetlerini degil de merkezini falan arayip durumunuzu anlatin, belki baska bir telefon numarasi verirler.

Aynisi benim de basima geldigi icin aylarca banka hesaplarimi goruntuleyemedim. Ne yazik ki ne banka ne de operator yardimci olmadi.
  • luin 41  (21.07.11 11:42:48) 
+90 5551500500'den roaming açtırmayı deniyoruz. Dolaşım açılınca cep şifre gelir mi? Yurtdışından cep şifre alabilen ve işlem yapabilen var mı?


  • ataturkiye  (21.07.11 11:53:14) 
aynısı başıma geldi, şimdi tam nasıl arama yapıldığını hatırlamıyorum da, benim de telefon roaminge kapalıydı. Önce türkseli aradım cepten ve roaminge açtırdım ve mesajlar gelmeye başladı.

türkselde bu böyleydi aveayı bilemeyecem
  • bonjurkes  (21.07.11 12:06:38) 
ben yurtdışındaykene ceb'ime gelen şifrelerle işlem yapabiliyorum.

bankayla bir sorun olduğunda da skype'la konuşuyorum. ama her zaman konuşamıyorum. bazen hatlar mı düşmüyor, ya da karşı taraf mı açmıyor anlamıyorum ama her zaman olmuyor işte.
  • cbe  (21.07.11 12:23:54) 
turkcell ile sorunsuz cep şifremi almıştım. roaming açılırsa siz de işlemi yapabilrisiniz.


  • only  (21.07.11 12:49:32) 
Roaming'i açtırdık o numaradan, sorun çözüldü. Başta ben smyrna ve luin 41 olmak üzere herkese teşekkürler. Cevaplarınıza tik atamadığım için kusuruma bakmayın lütfen.


  • ataturkiye  (21.07.11 15:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.