[]

Mantı sosu nasıl yapılır?

Bazı anneler ''yağ yakmak'' olarak da adlandırır bunu. Böyle yoğurdun üstüne dökülen kırmızı ve yağlı sostan bahsediyorum.

Nedir ona kırmızı rengini veren ve nasıl yapılır?


 
kırmızı biber + nane ile birlikte tereyağını ateşte bekleteceksiniz. yağın ateş üzerindeyken çıkardığı cısss sesi kesilene kadar bekleyeceksiniz.


  • ocanal  (18.07.11 13:47:28) 
Yağın içine tercihen salça ve kırmızı biber koyunca o rengi alıyor işte?


  • ataturkiye  (18.07.11 13:48:05) 
salça değil pulbiber koyun bir tatlı kaşığı


  • ground  (18.07.11 13:57:14) 
ben de pul biber taraftarıyım. salça, domates atıldı mı pek güzel olmuyor bence. tereyağı, üstüne pul biber, cozurdayana kadar karıştırın. naneyi dışarıdan atma taraftarıyım, ateşte dönünce güzel olmuyor.


  • resistance is futile  (18.07.11 14:04:30) 
yağa en başından koymayacaksın biberi yağı ısıttıktan sonra atacaksın içine, yoksa siyah siyah olabilir biberler.


  • ekaterina  (18.07.11 14:04:42) 
ekleme yapıyorum, bence kırmızı acı toz biber pul biberden daha iyi oluyor. salça falan konmaz ona. naneyi de tabağınıza koyun yağa atmayın.


  • quasiromantic  (18.07.11 14:26:10) 
ayçiçek yağı da kullanabilirsin çünkü katı yağlar donuyor. ne kulanırsan kullan yağı çok kızdırma hafifi ısınsın yeter aksi takdirde içine atacağın pul biber yanar. ay çiçek yağı için 30 saniye yeterli mesela.


  • poseidon1  (18.07.11 14:30:57) 
tereyağ + pulbiber.
belki biraz da isot

  • charlesbukowskiineksi  (18.07.11 14:43:34) 
ben bu sosu annemden istedim vermedi tarifini. onun gizli lezzet tariflerinin yazılı olduğu özel bir defterinden aşırdım. cidden diğer soslara hiç benzemiyor mantı evlerinde o kadar yedim annemin yaptığı sosun lezzetini veren olmadı.

etli domates diye tarif edilen domates var. içi kırmızı. 2 tanesinin kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. sağana önce domatesleri koyuyoruz sonra yarım yemek kaşığı salça-biber salçası yazıyor-. domateslerin erimesi için yarım çay bardağı -ince belli- su ekleyin. domateslerin erimesine yakın tereyağını atın, kurutulmuş defne yaprağı, kurutulmuş nane, isot ya da pul biber ekleyip kızdırın. afiyet olsun şimdiden.
  • patlak fermuar  (18.07.11 14:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.