[]

patent almak

araçlarda kullanılabilcek bir sistem geldi aklıma. bunun patentini almak istiyorum. sitelerden bişi anlamadım. bu bana ortalama kaça patlar. eğer yaparsam ve tutarsa cevap verene güzellik yaparım :)




 
bi kaç 10 binliği gözden çıkar. tabi international istiyosan(ki istersin)


  • onexey  (18.07.11 00:55:53) 
birkaç onbinlik olmasının nedeni tekil kişileri vazgeçirmek herhalde? Malum, şirketler iyi para yiyor bu işten.


  • erwachsene  (18.07.11 01:10:10) 
bundan daha iyisini aslinda fikrini duyurarak yapabilirsin eger sistemin calinirsa dava acarsin.


  • serabetan  (18.07.11 02:23:47) 
patent dairesinde şu tür bilgiler var: www.turkpatent.gov.tr

yani ilk aşamadan 3-4000 tl yeterli. yerel başvuruyu yaptıktan sonra bunu kullanabileceğinden emin olduğunuz şirkete ürünü kiralayıp onların u.arası başvuru ücretlerini ödemesini sağlarsınız.
  • ben smyrna  (18.07.11 04:10:27) 
tpe'nin araştırmasını yapabileceği bir konuysa ilk aşamada 2000 civarı bir para yeter (patent dokümanı yazımı için). tübitak teşviklerini kullanabilirsiniz sonrasında da. 450 tl nakit veriyorlar, 3000 tl de bir hesaba yatırıp sizin işlemler gerçekleştikçe oradan düşüyorlar. ulusal başvuru yapıldığı anda zaten başka kişilerin bu fikirle patent almasını engelliyorsunuz. büyük firmalarla konuyu görüştükten sonra da onların gireceği pazara uygun korumayı onlar sağlar zaten.


  • pseudovector  (05.10.11 12:12:36 ~ 12:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.