[]

Dil okulu için hangisi mantıklı Amerika mı İngiltere mi?

panpalar yaklaşık aralıksız 4-5 saattir yurt dışı ingilizce dil eğitimi yazılarını araştırıyorum. duyuruya verilen sayfaların neredeyse yarısını okudum ama hala karışıklığım geçmedi. kimi ingiltere dil için mantıksız olur. oraya gidenler Türklerin fazlalığından dolayı ingilizce yerine türkçesini geliştirip gelirler demiş. Kimisi londra ve ingiltere pahalı amerikaya git demiş. şimdi panpalar sorularım şunlar...

-yaklaşık askerlikten sonra en geç 2013 ağustos gibi yurt dışı dil eğitimi düşünüyorum. araştırdım ve amerika da yarı-yoğun ingilizce programına kayıt olup 6 ay kalmak hem kampüs içinde part çalışmaya başlayarak aylık 1500 dolara kalmak, ingiltere de 3 ay kalmaktan daha mı mntıklıdır sizce? sanırsam ingltere de kurslar hep 3 ay oluyor. 6 ay varsa ne güzel olur.

-daha önceleri gerek ingltere gerekse amerika da herhangi bir eyalette bu dil kursu olayını tecrübe etmiş arkadaşlar bana 2 ülkenin artılarını eksilerini söylerlerse çok sevinirim. kafam çok karışık. teşekkürler...

 
amerika.


  • perkele  (18.07.11 00:26:53) 
ingiltere tabiki, tartışılması bile saçma.


  • rosenrot  (18.07.11 00:28:53) 
Kişisel tercihlerine göre değişir bence. İngiltere biraz daha kasıntı bi ülke ama. Ha diyosan ki gitmişken müze müze gezeyim, öyle de sanat/arkeoloji/ortaçağ etc. manyağıyım. Git ingiltere'ye boş zamanlarında o kale senin bu katedral benim gez ne bileyim.

Ha yok, "çeşitlilik istiyorum" diyosan seni new york paklar. Dil öğrenmek istiyorsan Türkiye'de de öğrenirsin o çok ciddi bi problem değil. İki yerde de öğrenirsin yani istersen. Amerikalıların konuştuğu ingilizce daha anlaşılır geliyor bana ama ingiliz aksanı da tam ısırmalık. Dedim ya, tercih meselesi.
  • aileena  (18.07.11 00:30:28) 
bence süresi uzun olan iyidir, orda kaldıkça konuşa konuşa öğreniyosun zaten, aksi olsa çok hızlı kurs yapıp 1-2 ayda postalayınca bişi öğrenirdi millet.


  • korg  (18.07.11 00:33:32) 
tartismasiz ingiltere...turkceyi azerbaycanda ogrenmek gibi birsye olur amerika secimi...tek fark azeriler bizim dilimizle dalga gecmiyor.


  • anti-kahraman  (18.07.11 00:34:56) 
İngiltereye giderdim ben de olsam.


  • roket adam  (18.07.11 00:35:47) 
@aileena haklısın aslında. amacımda hani biraz üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek. tek maksat dil değil tabi ki. azmeden skype'den de öğrenir ki öğrenmiş arkadaşlarım var =) benim amacım birazda sosyalleşeyim, çılgın atayım, o parti senin bu parti benim dolaşıp çoluk çocuğa karışmadan önce fırsat ayağıma kadar gelmişken yurt dışı havası solumak. amerika da 6 aylık kalmak eder bir fırsat gibi. bana f1 vizesi çıkarabilecek herhangi bir aracı dil kurumuna parayı vermekte çekinmem. ama diğer taraftan ingiltere biraz daha el altında gibi duruyor nedense. hani yazın 2 haftalık izinlerde bile uçağa atlayıp gezilecekmiş gibi yakın durduğundan kafam karışık. amerika olursa miami, boston diyorum ingltere olursa brighton diyorum. tercihlere ve tavsiyelere de açığım.


  • marjinal kereste  (18.07.11 00:36:30) 
ingiltere +1 ama kalacağın yurt ise önceden araştır, gidip gelen arkadaşlarımdan bazıları yurttan pek memnun kalmamıştı.


  • schizophrenia  (18.07.11 00:48:36) 
İngiltere iyidir de (komşu sayılır) ama ben hep NY'u daha çekici bulmuşumdur. Öyle yani :)

Edit: NY olmayacaksa Amrika'ya gitmenin manası yok bu arada. Diğer türlü İngiltere her türlü daha iyi. En kötü bara gidip futbol maçı izler küfredersin yapacak hiçbişey bulamazsan.
  • aileena  (18.07.11 00:56:07 ~ 00:57:03) 
hacı ben ingiltere'de dil kursuna gittim, amerika'da giden arkadaşım da oldu; bu yüzden senin de isteklerini göze alarak diyorum ki sosyalleşmek çılgın atmak vs istiyorsan direk amerika'ya git. ingiltere'de late night shopping dedikleri şey bile yazın 8 de bitiyor amk, akşam 11 de ayyaşlar bile evlerine gidiyor böyle bir yer. amerika bu baahsettiğin şeyler için candır. hele zaten adam gibi ingilizce konuşan bulamayacaksın, ingiltere'de zaten ingiliz kalmamış. senin konuşacakların işte diğer öğrenciler,diğer turistler, işte mc donalds a girince şunu istiyorum diyeceğin zaten inigliz olmayan, hatta türk adamlar olacak. o yüzden fazla bir farkı yok.


  • bananebundan  (18.07.11 00:58:25) 
peki panpalar hangi dil okulu programını önerirsiniz. sanırım herhangi bir dolandırıcılık olayına gelmem. ben els ve icepworld düşünüyorum ama en güvenilir olan hangisidir? veya fiyatlar hepsinde üç aşşağı beş yukarı aynı düzeyde midir?


  • marjinal kereste  (18.07.11 01:47:26) 
londra. brigton filan 1 haftasonu gidip görülücek ve 1 gece filan kalınıcak yer, fazlası sıkar, inan bana. dil okullarının hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. fazla kasmaya gerek yok. master prog. yazılmıosun sonuçta. acentelerle görüş, onların bi sürü anlaşmalı oldukları okullar oluyor.


  • kalinixta agapi mou  (19.07.11 11:57:23) 
sana uygunu amerika. bizim arkadaş manchester'a gitmişti. saat 10 dan sonra hayat 0 diyor. marketler falan 5-6'da kapanıyormuş çat diye. işçi şehri tabi oralar.


  • jangbogo  (19.07.11 13:20:02) 
eğitim uzun süreli açık çek gibidir ;
ileride çalışacağınız işe uygun olabilecek ülke daha iyidir
mesela e ticaret yapmak istiyorsanız kesinlikle abd
ama yakınlık isterseniz İngiltere
  • ahtingir  (30.09.18 19:06:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.