[]

silinen entry - tatminsizlik

iyi geceler panpalar,

hilal cebeci basligini sol framede gormekten gina gelmesi uzerine soyle bi entry yazdim;

"hakkinda biseyler yazayim da belki twitter'da benden de bahseder."

ve silindi entry, tanim, tanim devami vs. degil gerekcesiyle.

crown'a sebebini sordum, acikladi ama ben tatmin olmadim, adami daha fazla ugrastirmamak icin de uzatmadim konuyu.

silinmesi cok da umrumda degil acikcasi, ama dogru mu silinmesi? tatmin olmak istiyorum, yetkili bi abi varsa beni tatmin etsin.

 
doğru. tanım da değil örnek de.. sonunu "bahsetmesini beklediğim kişi" olarak bititrseydin tanım olmuş olurdu ve legal olurdu.


  • dasher  (11.07.11 23:30:03) 
Bana legal gibi göründü. Başına bir de "kendisinin" konsa daha legal ama böyle oluru var gibi.


  • coldbound  (11.07.11 23:30:14) 
yetkili bi abi değilim ama,gayet doğru bence silinmesi.tanım,tanım devamı vs. olmadığı çok açık...


  • p a t r i o t  (11.07.11 23:31:07) 
entry'nin tanim olmadiginin farkindayim, ama zaten duz tanim entryleri cok siritiyor, goze batiyor artik. binlerce entry olan basliga hala girip 'bunu yapan kisidir' falan demek, legal ama gereksiz bence.


  • nawres  (11.07.11 23:32:22) 
nasıl tatmin olmadın? "hakkında birşeyler yazayım" yazmak hakkında bir şeyler yazmak demek değil işte.. hakkında bir şeyler yazacaksan bir şeyler yazacağını yazmak yerine (ya da bununla birlikte) gerçekten bir şeyler yaz..
(bkz: tanım)
(bkz: tanım devamı)
(bkz: alıntı)
(bkz: örnek)
(bkz: bkz)
(bkz: gece entry girerken dikkat edilecek hususlar)
(bkz: sözlük formatı)
  • idexo  (11.07.11 23:35:29) 
haklı gerekçeyle silinmiş. tanim, tanim devami vs. degil. kişi diye entryyi bitirseydin olurdu. ya da kurduğun cümlenin öznesi hilal cebeci olmalı kısmı da biraz forum ağzı olduğundan kabul edilmemiş.


  • inanmazsan inanma  (12.07.11 00:06:01) 
tekrarliyorum, tanim olmadigi cok acik panpalar. ben de farkindayim bunun.

entryinin sonuna 'dedigim kisidir' yazsam legal olacakti, silinmeyecekti. guzel mi olacakti?

neyse, sagolun panpalar, en azindan tanim olmadiig konusundan tatmin oldum, hatta ikinciyi, ucuncuyu yakaladim.
  • nawres  (12.07.11 00:10:29) 
legal bence.


  • galadnikov  (12.07.11 12:17:30) 
bütünlemeden legal olması lazım bence de.


  • pispinti  (12.07.11 18:16:34) 
"yazayım", "yazsam", "yazsın", "yazarsam" gibi çekimlerde tanım/tanım devamı kabul edilmiyor da bu başka bir yere bağlanmış. "belki twitter'da benden bahseder" kısmı tek başına legalken önüne başka bir şey gelince hatalı olmaması lazım. yani "twitter'da benden bahsetse.." yazınca da hatalı ama "twitter'da benden bahsetse olay olur" yazınca legal mesela. onu düşünüp legal dedim bilmiyorum farklı yönden mi düşündü.


  • galadnikov  (12.07.11 21:32:03) 
@galadnikov

'hakkinda biseyler yazilirsa, twitter'da kendinden bahsetme olasligi var' seklinde yazilsa legal sayilirmis, bu sekilde bilgi vermiyormus entry.

yoruma dayali bir durum, ben de ustelemedim pek.
  • nawres  (12.07.11 23:54:42) 
sanırım bu entry'i "hakkinda biseyler yazayim/belki twitter'da benden de bahseder." şeklinde okursak eğer, neden silindiği kolayca anlaşılabilir. çünkü iki bölümde de tanım/tanım devamı veya entry'i legal hale getirecek hiçbir şey yok. ortada bir istek var ama o da tam ifade edilemediği için haklı olarak silinmiş.

misal, hakkinda biseyler yazıyorum/yazacam/yazmak istiyorum, belki twitter'da benden de bahseder." denseydi silinmezdi. neden? bi' bilgi verilmiş, hakkında bi' şeyler yazmak istediğinizi söylemişsiniz. bu basit bi' örnek, çoğaltılabilir. evet.
  • syd  (14.07.11 17:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.