[]

blogger'a giris 101

iyi geceler panpalar ve panpisler,

blogger'la ilk defa isim oldu, ufak biseyler yapiyorum da, simdi yayinladigimiz her kayit bir oncekinin ustunde yer alacak ve boyle devam mi edecek?

sayfalar diye bisey var ya, diyelim ki 3 tane sayfa olusturdum; anasayfa, bilgiler, hakkinda diye.

yeni olusturacagim kayitlarin bir kisminin "anasayfa"da bir kisminin "bilgiler" sayfasinda, bir kisminin da "hakkinda" sayfasinda yer almasini saglayamiyor muyum? anasayfa disindakiler statik ve her eklenen kayit anasayfa'da mi gorunuyor?

 
o "sayfalar" kısmında kayıtları değil de kendin yaptığın özel şeyleri yayınlıyorsun. dediğin gibi ana sayfa, bilgiler gibi.

ne eklersen en son o üste çıkar evet. ama kayıt sayfasındayken yazının tarihiyle oynayıp diğer yazılardan önce görünmesini de sağlayabilirsin.
  • rectoa  (07.07.11 00:37:32) 
ha bide her kaydı yayınlamayabilirsin. istediklerini taslak olarak da kaydedebilirsin.


  • rectoa  (07.07.11 00:38:05) 
benim istedigim ustte anlattigim sekilde, farkli sayfalar olsun ve bu sayfalara istedigimde yeni kayitlar atabileyim. boyle bir sey mumkun degil galiba blogger'da?

alternatif ne var?
  • nawres  (07.07.11 00:40:15) 
mesela etiket koyabilirsin. kayıt sayfanda etiket kısmı olur. kategori gibi kullanırsın. misal futbol diyelim etikete. sen ne zaman futbol hakkında yazsan etiketi de futbol yaparsın, blogda da futbol etiketine tıklayanlar o yazılara ulaşırlar.

ayrı sayfa olarak bloggerde öyle bir şey yok galiba. zaten 10 sayfa veriyor en fazla diye biliyorum şimdilik.
  • rectoa  (07.07.11 00:52:04) 
blogger'da bunu yapmak mümkün değil, sayfalar statik içerik içindir. bunu yapabileceğiniz şekil domain ve hosting alıp wordpress kurarak olur ancak.


  • cinna monster  (07.07.11 02:32:05) 
Wordpress +1

Wordpress'te kategori mantığıyla yapabilirsin istediğini.
  • jaaaccckkk  (07.07.11 11:42:32) 
sagolun panpalar, wordpress'e baktim biraz, dediginiz sekilde, istedigimi yapabiliyorum menu - parent menu falan. biraz daha karisik blogger'a gore ama olsun.


  • nawres  (07.07.11 11:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.