[]

SSK

Küçükken bir yerde çalışacaktım. Adamlar benden kimlik fotokopisi, fotoğraf filan istemişti ssk yapmak için. Ben de götürmüştüm. Ondan sonra adamlar yaptı mı yapmadı mı hiç bilmiyorum. O günden bugüne de hiç ssk lı bir işte çalışmadım.

Şimdi bu sosyal güvenlik reformu gündeme gelince kafama dank etti. SSk lı olup olmadığımı nerden kontrol ettirebilirim? Ssk.gov.tr ye baktım ama bulamadım.


 
  • etna  (26.04.08 16:07:39) 
verilen sayfada "tc kimlik no ile sorgulama" var.onu kullan


  • gregory  (26.04.08 17:05:21) 
konuyla alakli degil ama meraktan ben de tc kimlik numarami yazdim ve ben de kayitli ciktim hic bi iste felan calismadim ogrenciyim ben 5 gun calismis gorunuyorum basima bi is gelir mi ?


  • maresalx  (26.04.08 19:44:41) 
@maresalx: benim gibi olabilirsin sen de. zamani vaktiyle yapilmakta olan evimize insaat iscisi gibi ssk baslatmisti benim baba. aile esrafina bir sor, eger bagkurlu falan cikmis olsaydin adini kullanarak sirket kurmus olabilirler diyebilirdik ama ssk dan oturu bir sorun cikacagini zannetmiyorum (emin degilim).


  • entrapmen  (26.04.08 20:38:02) 
ben de yazdım ve 47 gün çalışmış görünüyorum, ki stajdı bu. Maaş vermemişlerdi, sigortayı ödemişler en azından. Yine de maaş vermeyip sigorta ödemek gibi bir şey var mı? Stajın ortalarında maaş vereceklerini söyleyip, sonra vermemişlerdi... Aslında biraz karışık neyse...
oradaki "kazanç" yazan yer benim adıma ödenmiş prim mi oluyor?

  • late viper  (27.04.08 04:36:07 ~ 04:43:44) 
@late viper: kazanç yazan yerdeki seni brüt ücretin oluyor. gerçekten çalışmadıysan asgari ücretten gösterilmiştir büyük ihtimalle.

@maresalx bi şey olmaz, ne gelebilir başına. iyi bile olmuş. yeni yasadan önce sigortan yapılmış olmuş. en kötü ne olur biliyo musun, hala çalışıyo olarak gözükseydin okulda mediko'ya falan tedavi olmaya gittiğinde "sen ssk'lısın zaten, sağlık güvencen var, git ssk'da muayene ol" derlerdi. ki zaten halen sigortalı değilsin. griş çıış yapılmış. rahat ol, hiçbir şey olmaz.
  • kibritsuyu  (27.04.08 09:56:18) 
@kibritsuyu
eşek gibi de çalıştım(zorunlu staj) ama orada yazan parayı almadım;(

  • late viper  (27.04.08 14:47:45 ~ 14:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.