[]

gerizekalıya ingilizce tavsiyeleri

Azıcık uzun oldu da cidden yardıma ihtiyacım var.

Durum şu şimdi:

İlk okulda 2 kere kursa gittim. Orta okulda derslerin yarısının ingilizce olduğu özel bir okula gittim.

Lisede hazırlık okudum.

Üniversitede hazırlık okumamak için kursa gittim. sınavdan kaldım. 4 ay hazırlık okudum yine kaldım. sonraki dönem yine kaldım. ek sınav yaptılar onda da kaldım. sonra bi kursa daha gittim (kpds). kpds den 81 alıp geçtim.

Rahatladım bitti artık sandım. Dersler ingilizce. Hadi Türkçe not bulsam öyle halletsem bu sefer staj başvurusu bile yapamıyorum. Ne lan benim bu ingilizceden çektiğim? Hakkaten sinirlenmeye başladım. Olmuyo basmıyo yabancı dile napalım tamam da yaptıklarımın yanında ingilizce bilmemem öyle bir sırıtıyor ki.

Test olsun oxfordlu profesör kesiliyorum. Ama geçen Fas'lı biri yol sordu yemin ederim kendimden utandım. Bunca yıl bu durumda olmak için gerizekalı olmak gerekir diye.

Şimdi İngilizce konusunda gerizekalı olduğumu bir kabul edelim. Buradan hareketle tavsiye istiyorum sizden. Kendine güven filan demeyin çapağınızı yiyeyim. Azim hırs boş zaman ne ararsanız var. Ama boş boş dizi izlemek( anlamıyorum ruhum hissediyor) yada kitap okumak istemiyorum. Olacaksa belli bir sistemle olacak bu iş.

Dizileri anlamıyorum İngilizce altyazıyla olsa bile. Türkçe altyazı olunca da kitap okur gibi film okuyorum. En fazla 15 saniye sonra kaçıyor konuşmalar.

İngilizce kitaplarda da kelimeleri bilsem bile cümleyi anlamıyorum. Adamlar and içmiş sanki orada tamlama burada bağlaç giriyor hepsi birbirine. Geçen gün azmettim 3 saatte 2 sayfa okumuş olduğumu görünce bir moralim bozuldu tabi. Dönüp bakayım dedim ne anlamışım. Gördüğüm cümleleri sanki ilk defa görüyordum.

Yahu benim sayfalarca İngilizce metinler yazmamı gerektirecek bir mesleğim olacak. Hallolur hallolur diye geldim bu yaşa (20) ama çok fena oynatıyor sinirlerimi.

Buraya kadar okuyanlara bile çok teşekkür ederim. En ufak bir tavsiyesi olanlar yazarsa çok mutlu olurum. Sorgulamadan ne derseniz yapıcam. Bu yaz boşum da...

Saygılar sevgiler.

ek: Yurtdışı demezseniz sevinirim. Yüzüm yok para istemeye artık. Bilgisayar başında koymam lazım çocuğu.

 
yüzde yüz çalışacak bir tavsiyem var, ama uygularsanız.

filme diziye gelmeden önce, hani hazırlık sınıfında okutulan ingilizce kitaplar olur ya, giderek level'ları artar hani, en basitinden başlayarak onlardan okuyun. çoook fazla okuyun, 3 4 ay, günde 2 saat ayırın bu işe.

ama durup dinlenerek, her kelimeyi sözlükten bakarak değil.

dilin genel işleyişini kapmak için bu dediğim. diziye filme sonra geçersiniz.
  • magara adami  (06.07.11 04:06:18) 
rosetta diye güzel bir program var. tavsiye ederim.


  • alieyi  (06.07.11 05:34:22) 
ingilizce şarkılara sarın.

diyelim sözlerini merak edip bakacaksınız internetten, baka baka şarkıları mırıldanacaksınız. zamanla öğreneceksiniz sözlerini falan. en iyi şarkılar öğretir dili. telaffuzda da yardımcı olur. ama zoraki bi şarkı bulup ona çalışmayın, hoşunuza gidecek müzik türünden falan başlayın bi şekilde.
  • shiranai  (06.07.11 08:27:31) 
ingilizceyi nasıl çalışırsanız çalışın sesli çalışın. kendi sesinizden söylediğiniz kelimeleri duyun bir bakalım.

rosetta stone güzeldir. onun dışında tell me more setleri var, ne kadar etkili bilemiyorum. bir de bir site vardı, dil ve kelime öğrenmek için. üye oluyordunuz, yurtdışından insanlar da size yardımcı oluyorlardı. ileri aşamalarda daha da gelişmek için bu siteyi kullanabilirsiniz (bekli buradan hatırlayan çıkar, ben hatırlarsam ben de yazarım).

öğrenmenin yanında bir de size naçizane tavsiyem, kendi kendinize ingilizce konuşun. bu hem ihtiyacınız olan kelimeleri aklınızdan daha kolay çağırmaya yarar, hem de cümle kalıplarınızı daha kolay ezberlemenizi sağlar. bir de telaffuzunuzu geliştirirsiniz böylece.

şimdiden iyi çalışmalar.


edit: hatırlamaya çalıştığım site www.babbel.com idi. livemocha da olur ama.
  • loveinaflipbook  (06.07.11 08:32:45 ~ 19:14:25) 
www.livemocha.com (loveinaflipbook'un bahsettiği site)


  • subseven  (06.07.11 13:30:35) 
senin yurtdışına gitmen lazım corç anca öyle öğrenirsin nefret etme bu dilden zira yurdışında çok güzel kızlar var. hadi kolay gelsin.


  • wessago  (06.07.11 14:47:22) 
internet üzerinden yabancı arkadaslar edin ve 7/24 onlarla konus.eminin çok faydasını goreceksın.


  • herşeyi bilen kadın  (06.07.11 15:13:20) 
couchsurfing.com'da takıl bi süre. bi de yabancının falan oldugu ortamda icki icersen rahatlarsan soyle biraz, pratik yapman kolaylasır ne kadar sıcsan da.


  • rocky binboa  (07.07.11 04:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.