[]

Acil bilgisayar problemi

Bilgisayarım açılırken ekran kartı,cpu, hdd, ram vs kontolünü yapıyor, hepsi sağlam görünüyor ama ondan sonra xp başlatma ekranına geçmesi gerekirken pat diye tekrar reset atıyor kendisine.

Biraz önce açmayı denediğimde cpu overclock error yazdı,biosu resetledim, aynı sorun devam ediyor. Overclocka falan uğraşmadım hiç. dün çalışır halde kapattım, sabahına kendisi uçtu.

ne olabilir problem çözemedim. cpu sıcaklığı normal, boot sırası normal, cd takılı değil, usb bellek takılı değil, mouse hariç usb cihaz takılı değil.

 
benim hem evdeki hem ofisteki pc'mde çeşitli zamanlarda oldu bu olay. ne denediysem olmadı. kapalı halde bir haftasonu bırakıp tekrar açınca düzgün çalışmaya başladı.

edit: zerre teknik bilgi içermeyen bir yorum olmuş, utandım. bus meme yapmış diye sallayacağım.
  • leylak sarabi  (21.04.08 20:07:14) 
cpu sıcaklığını, biostaki system hardware monitör den bakıp mı normal kararını verdiniz yoksa elle bakarak mı?


  • vincenzo  (21.04.08 20:22:06) 
sisteminiz muhtemelen gitti gidecek. bunun sebebi harddisk'te bulunan bad sector olabilir. istedginiz kadar format atip yeniden sistem kurun fayda etmeyecektir. belirli bir sure sonra yine gümler.

eger ki bad sector gibi bir durum soz konusuysa; bad sector'un olustugu alani belirleyin, hdd'yi oraya kadar tanimsiz (ayrilmamis alan) yapin. oradan gerisini "etkin" olarak atayin.
  • trimpot  (21.04.08 21:32:37) 
cpu fanı çalışıyor, sıcaklığına da biostan bakmıştım. Değer gayet iyi p4 2.4 için 30 küsur derece.

tek slotta ram var, çıkarıp takmadım ama denerim. gene de pek ümidim yok, açılışta görüyor rami

@trimpot abi korktuğum şeyi söyledin şimdi, hdd emektar sayılır. daha önce başına geldiyse ayrıntıları yazarsan sevinirim hemen yedekleri alıp hddyi de süs olarak kulanayım
  • kimlanbu  (21.04.08 22:05:40) 
tahmin ettigim dogruymus demek ki :( cunku benim evdeki pc de aynen bu sekilde sapitmisti. format atip sistemi kuruyorum, 15 gun dayanmiyor gocuyordu.

simdi abi oncelikle yedeklerini al. ben vista kurup bad sectorun nerede (kacinci alanda oldugunu) gormustum. (vista kurulum tamamlaninca disk'i tariyor. bu islem biraz uzun sürüyor ama sabirli olmak gerekli. bad sectoru bulmanin farkli yolu var mi bilmiyorum ama ben bunu yaptim). benim bad sector 4556. mb'da cikti. hdd 160'likti. ben de kafayi kullanip ilk 5500 mb ayrilmamis alan yaptim. geri kalanini etkin alan yapip "c", "d" seklinde partitionlara ayirdim.

eger anlatamadiysam "alper[at]rocktr.com" msn/mail adresim. oradan konusabiliriz.

kolay gelsin.
  • trimpot  (23.04.08 14:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.