[]

Pilavın dibi tutuyor napıyım?

bacılar biraderler,

çok güzel pilav pişiriyorum, tadı güzel, tane tane oluyor ama dibi tutuyor. yanmıyor, nar gibi kızarıyor alttaki tabaka. aslında kavrulmuş pirinç patlağı oluyor onu da yiyorum ama sonra tencereyi temizlemesi zulüm oluyor. nerede yanlış yapıyorum? yağı mı suyu mu az koyuyorum?


 
iki ihtimal var ateşin seviyesi yüksek (biraz daha kısık ateşte pişirmelisiniz)
ya da tam zamanında kapatmıyorsunuz ocağı suyu çekip delik delik olduğu anda tamamdır.

  • istanbul beyefendisi  (15.06.11 17:30:36) 
altını çok açıyor olabilir misin? biraz kısık ateşte yapmayı dene


  • elalemin derdi  (15.06.11 17:31:19) 
suyu iyice azalınca kısık ateşte bişirmeye devam etmelisin dostum.


  • ronaldo17  (15.06.11 17:33:51) 
şifreyi veriyorum,

birebirbuçukkısıkateşsuyuçekinceyekadar
  • ocanal  (15.06.11 17:38:08) 
çelik tencere ise, çizilince dibi tutuyomuş, teflon olması lazımmış.


  • g7mor  (15.06.11 17:44:24) 
Teflon tencere al! tutmaz.


  • crystalsoul  (15.06.11 17:47:14) 
en küçük ocakta kısık ateşte pişiriyorum esasında.

Tencerem dandik desem, iki farklı tencerede pişirdim, ikisinde de öyle oldu.

not: knorr un pilav harçları var, onlardan katıyorum.

sanırım ateşte sandığımdan uzun kalıyor.
  • serseri marti  (15.06.11 17:48:40) 
Dibi tutmuş pilav çok güzel olur, tahta kaşıkla sıyıracaksın, tadına doyum olmaz, biraz dibine tutması makbuldur, ama yakmayacaksın, maharet orada, temizlerkende bir gece önceden tencereyi ıslatıp bırak sabaha da kolay temizlenir.


  • efeler35  (15.06.11 18:10:50) 
en küçük ocakta ve kısık ateşte bile dibi tutuyorsa herhalde pilavı unutup anca 1 saat sonra hatırlayanlardansınız :) ben de aynı şekilde yaparım ve hiç yaktığımı hatırlamıyorum. suyunu tam olarak çektiği an altını kapamak gerek. o da o kadar uzun sürmüyor.


  • saatgeceninonikisi  (15.06.11 18:19:32) 
dibi biraz daha tutsun böyle ben çok severim yanmış pilavı çağırın yerim np.


  • cunku kardes degiliz  (15.06.11 19:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.