[]

Şimdi ben sigara bağımlısı mıyım?

efenim canım çekiyor ya yoksa bağlayıcılığı yok desemde "lan öyle öyle alışıyorsun zaten" diyorlar bana. ama asıl merak ettiğim şuan bağımlımıyım.
analize geçelim: haftada 1 paket tüketiyorum. ama bunu canım çektiği için içiyorum. yani sigara içmessem başım ağrımıyor agresifleşmiyorum. olmayınca gidip almıyorum eğer müsait değilsem ama imkanım varsa alıp içiyorum. dışarda sadece arkadaşlar içiyorsa içiyorum evde ise dediğim gibi haftada 1 paket. eskiden arkadaşla günde 15 dal devirdiğim zamanlar oldu ve bu süreç 4 ay devam etti. şimdi ise durum böyle
şimdi ben bağımlımıyım ? hangi aşamadayım?


 
böyle gidersen bağımlı olucan. yol yakınken dön


  • dampire  (09.06.11 21:31:51) 
Lise 1 ve lise 2 'de aynen böyle olmuştu, ben bağımlı değilim demiştim arkadaşlara, istediğim zaman içerim istemediğim zaman içmem, krize de girmem vb. şeyler söylemiştim, ama yavaş yavaş bünye alıştı ve istedi, lise son ve üniversite hayatım boyunca paket taşıdım, işe girince de taşımaya devam ettim... 13 sene içip bu zıkkımı ( binlerce lirayı heba edip dumana ve nikotin sarısı dişlerime ) ciğerler azıcık koşmada harekette ağrımaya başlayınca, nefes nefese kalınca ve her daim leş gibi bir ağızla dolaşınca dedim bırakmak lazım ve bıraktım ama inan 13 seneye çok acıyorum, zararın neresinden dönülse kardır derler ya, haklılar, yolun başındayken, şanslısın bırak hemen, 3. dünya ülkelerinde uzun vadede nüfus planlaması için iyi bir şey sigara... Yoksa akıl karı değil hem "parasal" hem "bedensel"...


  • neosphere  (09.06.11 21:41:18) 
Şimdi ben sigara bağımlısı mıyım?:

evet.

www.belgeseltv.org

mutlaka, ama mutlaka izleyin.
  • magara adami  (09.06.11 21:49:45) 
www.batem34.com

cok hassas bi test degil ama fikir verir en azindan.
  • sakura  (09.06.11 22:13:08 ~ 22:14:11) 
evet bağımlısın.


  • bıdıbıdı  (09.06.11 22:18:29) 
@sakura 1 puan aldım

@magara adamı video çalışmıyor.
  • neysene  (09.06.11 22:24:06 ~ 22:33:56) 
yok panpa degilsin, rahatina bak.

tavsiye olarak da, dumani bol sigaralari dene. bulursan djarum da ic.
  • nawres  (09.06.11 22:42:32) 
  • magara adami  (09.06.11 22:48:56) 
magara adami'nın verdiği belgeseli kesinlikle tavsiye ederim. 10 yıldır sigara içerken (son 2 yılı günde 1.5-2 paket arası), o belgeseli izleyerek sigarayı bıraktım.

5.5 aydır hiç içmiyorum. Allen Carr candır :)
  • sustain  (09.06.11 22:55:39) 
ben sansliydim ki 1.5 sene ictikten sonra gozum acildi.
10 sene 15 sene gozu kapali, dunyadan bi haber icmeye devam edebilirdim. 20 sene sonra kanser teshisini duyana kadar icebilirdim hatta.

bir de suna bakmakta fayda var: www.whyquit.com
butun linkleri teker teker incelemek lazim bu web sitesinde.

neysene, herkes sizin gibi basliyor. tek bir sigara bile sizi bagimli yapar. diger uyusturuculardan hic bir farki yok.

kimse 10 sene, yirmi sene sigara icecegine inanmiyor, veya sigara yuzunden olabilen bin bir cesit hastaliktan birine yakalanabilecegine inanmiyor.
veya kimse, baslardayken, gunde bir iki hatta uc dort paket sigara icebilecegine inanmiyor.
ama butun bunlar her gun birilerinin basina geliyor.

bir de su var: www.youtube.com

ama allen car amca zaten hepsini, nedenini nicinin ozetliyor. insanin beyninde bir isik yakiyor.

cektigin her nefes birakmayi daha zorlastirir ve seni olume bir adim yaklastirir.

sozlukteki akciger kanseri basligindaki entry'leri okuyun. saka degil, cok uzak bir galakside yasanan olaylar degil.
  • magara adami  (09.06.11 23:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.