[]

yeşil pasaportla italya ya gidip tr ye dönmeden vize başvurusu oluyor mu?

Arkadaşım italyanca öğrenmek üzere İtalya'ya yeşil pasaportuyla vize almadan 3 ay süreyle durmak üzere gitti. Fakat şu anda kursunu biraz daha uzatmak istiyor.

İtalya'da, Türkiye'ye dönmeden vizeye başvurmasının mümkün olup olmadığı hakkında bir bilginiz var mı? Varsa yardımcı olursanız sevinirim.


 
3 ay diyorsun, çoktan oturma izni alması gerekiyordu bence. oradan alması lazım yani, trden değil. yabancılar şubesi tarzı bi yer olması lazım oraya gitsin.


  • roket adam  (07.06.11 18:33:48) 
yeşil pasaportla 3 ay turist olarak kalınıyormuş. 3 ay bittikten sonra biraz daha kalmak için vize gerekiyo yani. o vize için illa tr ye dönmesi şart mı bunu merak ediyor?


  • washe  (07.06.11 18:40:51) 
en sağlıklı bilgi buradan alınır diye düşünüyorum ben;

www.iceistanbul.com
  • Her Yer Kara  (07.06.11 18:42:14) 
yeşil pasaportla vizesiz giriş yapıp 3 ay kalma hakkı olsa bile italya der ki turist bile olsan 8 gün sonrasında oturma izni alman gerekir. (tabii ki turistlere pratikte uygulanmayan bir şey bu) anlamadığım arkadaşınızın oturma izni olmadan uzun süreli dil kursuna nasıl kayıt yaptırmış olması? tr ye veya baska bir ulkeye giriş çıkış yapmak yerine dil kursundan kayıt belgesi sağlık sigortası v ile oturma iznine başvurabilir. bunun icin postaneye gidip permesso di soggiorno kit'i istesin. kocaman bir zarf vericekler, icindeki formu doldrsun zaten neyi nasıl yapması gerektigi, ne belge istedikleri yazar içinde. olmadı bu tip dil kurslarında ogrencilere bu konuda yardım ediyorlar zaten. sonra gitsin formları postaneden yollasın oturması gelene kadar postaneden aldıgı ricevuta ile diger schengen ulkelerine olma sa da tr'ye gonul rahatlığı ile giriş çıkış yapabilir.


  • nwnd  (07.06.11 19:26:01) 
"Öncelikle okul konusunda hiç sorun çıkmadı 3 ay boyunca vizesiz kalabileceğim için aynı zamanda dil okuluna gidebileceğimi söylediler.Bu güne kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım ne bir polise gitmem gerekti ne başka birşey okula sorduğumda da gerek yok dediler. Önerinizi yarın deneyeceğim teşekkürler."

diyor kendisi.
  • washe  (07.06.11 19:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.