[]

domain name almak?

evet, soru aslında çok basit, şu an itibari ile hiç bir yararı olmasa da domain name almak istiyorum.. öyle efsane, yıllar sonra deli para edecek şeyler değil ama.. yani mesela www."ismim".com gibi.. ki ileriye kendi adıma yatırım yapayım..

bunların belli bir standartı var mı? ya da illa ki başvurulması gereken bir yer? öyle değilse nereye yönelmeliyim?

sevgiler, saygılar..

 
www.godaddy.com çok iyidir, sorunsuzdur. yıllık 7$ civarında masrafı vardır. türk şirketlerden alacaksan mutlaka iyi bir şekilde araştırma yapmalısın..

kredi kartınla ödeme yaparak satın alabilirsin.
  • enola gay  (09.04.08 16:53:35) 
godaddy iyiye benziyor, ve paypal la da ödeme yapılabilmesi bir artı bence..

fakat yabancı veya türk sitelerden almak arasında ne gibi bir fark var?
  • raizti  (09.04.08 17:09:40) 
şu fark var, türk firmalar baş belası olabilir domaini başka bir firmaya transfer ettiğinde. bir şekilde domainin kaybolabilir yok olabilir üstüne bir bardak su içmen gerekebilir. eğer domainin çok güzelse adamlar seni sorgusuz sualsiz sen spam yapıyorsun falan filan gibi sebeplerle hesabını suspend eder, eğer firma telefonlara cevap verecek kadar iyi hizmet veriyosa açar telefonu sorarsın neden suspend edildi diye, güvenlik nedeniyle derler, whois de verilen kimlik bilgilerini faxlanmasını isterler zorluk çıkartırlar yaparlarda yaparlar. godaddy fena bir firma değil domain için. 28 tane domainim şu anda godaddy de. ama hakikatten en iyi firmayı sorarsan www.namecheap.com derim. www.moniker.com derim. godaddy bunların yanına bile yaklaşamaz. godaddyninde nadiren yaptığı malesef çakallıklar var. bu örnekleri www.digitalpoint.com gibi forumlarda kendinde araştirabilirsin. Namecheap whois koruması için google gibi ekstradan 8 dolar yıllık masraf almaz. Aftermarketi ücretsizdir istediğin domaini anında satabilirsin ve satış işlemi 3 gün içinde gerçekleşir. Godaddy de domain satmak için aftermarket sitesi olan tdnam.com a yıllık 8 dolardan üye olman gerekir ve bir satış tahmini 1 ay sürer. Bazı satıcılara fraud muamelesi çekilri domaini alıcıya transfer ettiğin halde paranı bile alamazsın. Domain namecheap ten alınır 84 tane domainim namecheap de. Godaddy ve diğer firmalardaki domainlerimi de yavaş yavaş namecheap e taşıyorum. Bir not namecheap e türk ip lerden üye olamıyorsun sanırım. O yüzden proxy kullan ve bir üyelik al bi kere üyelik aldıktan sonrası kolay yani sadece üye olurken proxy kullan ip ni gizle sonrası için gerekmez.


  • crystalsoul  (09.04.08 17:27:59) 
türkiyeden domain alırsan başına gelecek en basit sorun için #12954921
domain alış olayı bir ağaç gibidir. a

edit: ya ben upuzun bişiy yazmıştım kalleş duyuru yemiş yazımı.

neyse efendim özet, en üst tabakadaki adamlardan domain alın, bayinin bayisinin bayisinden almayın.
  • darknum  (09.04.08 17:41:18) 
  • alkolik imam  (09.04.08 17:57:07) 
www.isimtescil.net
güvenilir...

  • cokpissuserim  (09.04.08 23:57:09) 
Ecnebi sitelerden almak istersen eğer netfirms.com dan 5.95$ a com, net, org, biz, info uzantılarında domain alabilirsin.Domainle beraber 25mb lık da bir alan veriyorlar ücretsiz olarak.Bir tane de email.Ya da Dreamhost.com dan 9.95'e alabilirsin ama ilk seferde yanlızca Google Checkout'la alabiliyorsun öyle bir dezavantajı var.Daha sonra host da alma ihtimaline göre siteleri incelersen daha faydalı olur senin için..Bir de 1and1.com vardı snrm oraya da bir göz at istersen..


  • noctiluca  (10.04.08 00:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.